Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυάγιο-Δικαιοσύνη.
  • [02] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Συζήτηση στη Βουλή. Απαντήσεις πρωθυπουργού.
  • [03] Συνεχίζεται η απεργία ιδιοκτητών βυτιοφόρων.
  • [04] Απαισιοδοξία ΓΣΕΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • [05] Ενημέρωση πρωθυπουργού από Γ.Παπανδρέου-Γιουγκοσλαβία.
  • [06] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Προφυλακιστέοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος.
  • [07] ΕFG Eurobank Ergasias - Ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά.
  • [08] Σύρος - Ναυάγιο "Σάμινα" - Εισαγγελέας
  • [09] Πυρκαγιά - Θάνατος .
  • [10] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός εκπαιδευτικών
  • [11] Συνάντηση υπουργών Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας
  • [12] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών βυτιοφόρων
  • [13] Υποδοχή Ολυμπιονικών
  • [14] Συνάντηση Σημίτη- Παπουτσή

  • [01] Ναυάγιο-Δικαιοσύνη.

    03/10/2000 21:33:32

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του "Εξπρές Σάμινα", Βασίλης Γιαννακής και Αναστάσιος Ψυχογιός. Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση ενός εκατομμυρίου δραχμών, αφέθηκαν ο πηδαλιούχος Παναγιώτης Κάσδαγλης και ο δόκιμος Γιώργος Πατίλας. Αύριο συνέρχεται η ολομέλεια των εφετών Αιγαίου, για να αποφασίσει αν θα ορίσει ειδικό εφέτη ανακριτή ώστε να επιταχυνθεί η δικαστική διαδικασία. Δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Νάξου και κατά του πλοιάρχου του "Ζευς ΙΙΙ" Γιάννη Βιλλιώτη, που προσάραξε και βυθίστηκε 1,5 μίλι ανοιχτά του λιμανιού της Νάξου.

    [02] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Συζήτηση στη Βουλή. Απαντήσεις πρωθυπουργού.

    03/10/2000 21:27:23

    Σε πολιτικό επίπεδο το θέμα του ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ συζητείται αύριο στη βουλή, όπου ο κ.Σημίτης θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Αύριο η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες. ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα συνάντηση με το νύν και τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κυρίους Παπουτσή και Σουμάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φυγομαχία και έλλειψη θάρρους, μίλησε για πολιτικές ευθύνες και επανέφερε τις καταγγελίες του περί διαφθοράς. Η ΝΔ κατασκευάζει ενόχους αποδεικνύοντας ακραία ανευθυνότητα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Συνεχίζεται η απεργία ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

    03/10/2000 21:27:17

    Εμπλοκή σημειώθηκε την τελευταία στιγμή στη συνέλευση των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσεως, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για λήξη της απεργίας, παρά τη θετική τάση που επικρατούσε αρχικά, μετά και τις νέες διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για μη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Η συνέλευση θα συνεχιστεί αύριο το πρωί για να ληφθεί οριστική απόφαση. Αύριο σηκώνουν χειρόφρενο οι ταξιτζήδες και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Αύριο το υπουργείο ανάπτυξης ανακοινώνει μείωση στις τιμές της βενζίνης κατά περίπου 9 δρχ και κατά 10 δρχ στο ντίζελ κίνησης.

    [04] Απαισιοδοξία ΓΣΕΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία.

    03/10/2000 21:27:10

    Αν η σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων συνεχιστεί, τότε σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσημότητα των ταμείων κρούει η ΓΣΕΕ, επικαλούμενη μελέτες ειδικών επιτροπών, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο, αν συνεχιστεί το καθεστώς της υψηλής εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, καθώς και η περιορισμένη απασχόληση που ταλανίζει το σύστημα. Αντίθετα, αν η ανεργία μειωθεί στο 7%, τότε τα ταμεία θα είναι πλεονασματικά.

    [05] Ενημέρωση πρωθυπουργού από Γ.Παπανδρέου-Γιουγκοσλαβία.

    03/10/2000 21:27:02

    Για τις εξελίξεις στα βασικά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής με επίκεντρο την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία και για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ελλάδα, ώστε να βρεθεί διέξοδος στην κρίση, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εξωτερικών. Αύριο ο κ. Παπανδρέου αρχίζει κύκλο επαφών στην Αθήνα με τους αρχηγούς των κομμάτων της Κύπρου, για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [06] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Προφυλακιστέοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος.

    03/10/2000 17:50:29

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του "Εξπρές Σάμινα", Βασίλης Γιαννακής και Αναστάσιος Ψυχογιός αντίστοιχα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την απολογία τους στην ανακρίτρια Σύρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, κατά την απολογία τους έπεσαν σε αντιφάσεις, εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες, δεν αποκλείεται να διαταχθεί η κατ'αντιπαράσταση εξέτασή τους. Από το μεσημέρι απολογείται στην ανακρίτρια ο ναύτης Παναγιώτης Κάσδαγλης, που ήταν στο τιμόνι του πλοίου λίγα λεπτά πριν την πρόσκρουσή του στη βραχονησίδα Πόρτες. Θα ακολουθήσει η απολογία του δόκιμου Γιώργου Πατήλα, ο οποίος ήταν βάρδια στη γέφυρα το μοιραίο εκείνο βράδυ.

    [07] ΕFG Eurobank Ergasias - Ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά.

    03/10/2000 17:46:37

    Η ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, ιδιαίτερα όσον αφορά την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα, η ισχυρή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η πρόσβαση στις ανεπτυγμένες αγορές της Δυτικής Ευρώπης μέσω των στρατηγικών της συμμαχιών και η έμφαση στα νέα κανάλια διανομής, αποτελούν τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του νέου τραπεζικού Ομίλου της EFG Eurobank Ergasias.

    Ο νέος τραπεζικός οργανισμός, όπως ανέφερε σήμερα στην πρώτη παρουσίαση του ομίλου στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Ξ.Νικήτας, κατέχει ήδη την τρίτη θέση στην εγχώρια τραπεζική αγορά με δίκτυο 330 καταστημάτων, συνολικό ενεργητικό πέντε τρισ.δρχ., ίδια κεφάλαια 600 δισ.δρχ., υπό διαχείριση κεφάλαια 6,9 τρισ.δρχ. και προσωπικό 7.500 ατόμων.

    Οπως επισήμαναν στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ν.Νανόπουλος και οι αναπληρωτές διευθ. σύμβουλοι Β.Μπαλλής και Ν.Καραμούζης, η EFG Eurobank Ergasias με δύο εκατ.πελάτες σήμερα στην Ελλάδα έχει ως στόχο το 20% της εγχώριας τραπεζικής αγοράς στα επόμενα δύο με τρία χρόνια με ετήσιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης που θα ξεπερνούν το 40%.

    [08] Σύρος - Ναυάγιο "Σάμινα" - Εισαγγελέας

    03/10/2000 14:57:45

  • Κατ'αντιπαράσταση εξετάζονται απο το μεσημέρι στον εισαγγελέα Σύρου ο πλοίαρχος του "Σάμινα Εξπρές" Βασίλης Γιαννακής και ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Ψυχογιός. Μετά το πέρας της απολογίας τους ο εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασίσει αν θα προφυλακισθούν ή όχι. Στην ανακρίτρια Σύρου απολογείται απο το μεσημέρι και ο πηδαλιούχος, ναύτης του "Σάμινα", Παναγιώτης Κασδαγλής, ενω το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί και η απολογία του δόκιμου πλοίαρχου Γιώργου Πατήλα. Σύμφωνα με πρόταση της ανακρίτριας αναμένεται να κληθούν προς εξέταση μάρτυρες και απο τους διασωθέντες του ναυαγίου καθώς και συγκεκριμένα μέλη του πληρώματος. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες από ομάδες δυτών, για τον εντοπισμό αγνοουμένων στο βυθισμένο πλοίο, τα θύματα του οποίου έως τώρα έχουν φθάσει τα 79.

    [09] Πυρκαγιά - Θάνατος .

    03/10/2000 14:57:38

  • Μια 65χρονη ρακοσυλλέκτρια έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις, όταν σε παράπηγμα στο Χαλάνδρι όπου διέμενε, ξέσπασε τα ξημερώματα πυρκαγιά. Πρόκειται για την Αθηνά Νταούση, η οποία βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.

    [10] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός εκπαιδευτικών

    03/10/2000 14:57:32

  • Στο τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών των εκπαιδευτικών που πήραν μέρος στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα διοριστούν τον Ιούνιο του 2001 και θα ανέρχονται στα 42.543 άτομα. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 151 νέα σχολεία θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2000.

    [11] Συνάντηση υπουργών Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας

    03/10/2000 14:57:25

  • Με τον Τούρκο ομόλογό του Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου, που βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο έκθεσης αμυντικού υλικού, συναντήθηκε το πρωί στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εξοπλισμών, ενώ ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή τακτική της Τουρκίας καθώς όπως είπε, η εταιρική αυτή σχέση θα δημιουργήσει σταθερότητα ασφαλείας στην περιοχή μας.

    [12] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών βυτιοφόρων

    03/10/2000 14:57:18

  • Το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου, η ομοσπονδία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Αντιπροσωπεία των απεργών αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να ζητηθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες για το κλάδο τους. Οι αυτοκινητιστές, ζητούν απο τον υπουργό ρητή διαβεβαίωση, ότι δεν θα απελευθερωθεί το επάγγελμά τους. Στο μεταξύ 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει απο αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί και αγορέων, ζητώντας αυξήσεις στα κόμιστρα.

    [13] Υποδοχή Ολυμπιονικών

    03/10/2000 14:57:11

  • Αφιερώνουμε τα μετάλλιά μας στους ανθρώπους που χάθηκαν στη ναυτική τραγωδία της Πάρου, δήλωσε το πρωί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο χρυσός ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας, κατά την ομιλία του, εκ μέρους των Ελλήνων αθλητών. Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την ελληνική αποστολή, τόνισε ότι "για 15 ημέρες η καρδιά όλης της Ελλάδας χτυπούσε στο Σίδνεϊ και κάνατε όλους μας να νιώσουμε υπερήφανοι. Αναφερόμενος στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να δείξει πως μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία τους αγώνες αυτούς και να αναδείξει τις δικές της αξίες.

    [14] Συνάντηση Σημίτη- Παπουτσή

    03/10/2000 14:57:01

  • Το θέμα του ναυαγίου στην Πάρο και τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στην ακτοπλοία, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Αύριο ο κ.Σημίτης θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη βουλή για το ναυάγιο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της διαμόρφωσης μονοπωλίου στην ακτοπλοϊα. Τέλος, μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την κατάσταση στην ακτοπλοϊα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 October 2000 - 20:30:36 UTC