Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Ισοπαλίες για ΟΦΗ και Ηρακλή.
  • [02] Ο πρωθυπουργός για Γ΄ΚΠΣ.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Πάγκαλος-Αγγελοπούλου.
  • [04] Εκκλησία-Αρχισε η συλλογή υπογραφών.
  • [05] Αντιπαράθεση Καραμανλή-Παπαντωνίου για Σοφοκλέους.
  • [06] Γιαννίτσης-Κοινωνικός προϋπολογισμός 2000.
  • [07] Προβληματίζει Αθήνα-Λευκωσία ο Αναν.
  • [08] Και το όνομα αυτού "ΛΑ.Ο.Σ."

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Ισοπαλίες για ΟΦΗ και Ηρακλή.

    14/09/2000 21:22:37

    Αν και ανώτερος καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τη Νάπρεντακ στο Κρούσεβατς και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στην β` φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με το ίδιο σκορ έληξε και το παιχνίδι του Ηρακλή στην Γαλλία με αντίπαλο την Γκενιόν, που έγινε μπροστά σε 8.000 θεατές. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι και οι δύο εκπρόσωποι μας στο ΟΥΕΦΑ, ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, έχασαν σωρεία ευκαιριών και στους επαναληπτικούς, έχουν αναμφισβήτητα το προβάδισμα για την πρόκριση στον Β` γύρο.

    [02] Ο πρωθυπουργός για Γ΄ΚΠΣ.

    14/09/2000 21:21:58

    Διαψεύσθηκαν οι "Κασσάνδρες" που μιλούσαν για μειωμένους πόρους, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των 17,5 τρισ δρχ του Γ'ΚΠΣ. Ο κ. Παπαντωνίου έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων του δημοσίου, των περιφερειών και των υπουργείων, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική και ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών κεφαλαίων.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Πάγκαλος-Αγγελοπούλου.

    14/09/2000 21:21:51

    Τέλος στη φημολογία περί κόντρας του με την ηγεσία του "Αθήνα 2004" και τη Γιάννα Αγγελοπούλου, έδωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης. Από το Σίδνεϊ, η κα Αγγελοπούλου, με ανακοίνωση του "Αθήνα 2004", απαντώντας στο θόρυβο για τις αμοιβές στελεχών του οργανισμού, επεσήμανε οτι η μισθολογική πολιτική της εταιρίας αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης διοίκηση, ενω η κα Αγγελοπούλου δεν έχει επιβαρύνει ούτε με μία δραχμή τον προϋπολογισμό της εταιρίας.

    [04] Εκκλησία-Αρχισε η συλλογή υπογραφών.

    14/09/2000 21:21:45

    Το "πράσινο φως" για τη συλλογή των υπογραφών για το θέμα των ταυτοτήτων, "άναψε" σήμερα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υπογράφοντας πρώτος το ειδικό έντυπο. Στο κήρυγμά από τη Μονή Μεγάλου Μετεώρου έκανε λόγο για σταυροφορία της Εκκλησίας ώστε να πειστούν, όπως είπε, οι κρατούντες οτι δεν μπορούν να αντιτάσσονται στη θέληση του λαού.

    Τόνισε επίσης οτι η παιδεία μας σήμερα αποθρησκευτικοποιείται και αφελληνίζεται. Είπε μάλιστα οτι θα προτείνει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να ανοίξει η Εκκλησία δικά της σχολεία. Η συλλογή υπογραφών δεν έχει κανένα νόημα, δήλωσε ο Δημ.Ρέππας. Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες, τονίζει ο ΣΥΝ. Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται στην Μητρόπολη τμήμα του Τιμίου Σταυρού

    [05] Αντιπαράθεση Καραμανλή-Παπαντωνίου για Σοφοκλέους.

    14/09/2000 21:21:39

    Η αντιπαράθεση του προέδρου της ΝΔ και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την προεκλογική πορεία της Σοφοκλέους, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό των χρηματιστηριακών συναλλαγών".Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για προεκλογικές παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο και για «ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για την ομαλή λειτουργία του. Αν κάποιος ευθύνεται για την πτώση της Σοφοκλέους αυτή είναι η ΝΔ, με τις συνεχείς δηλώσεις των στελεχών της, απάντησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

    [06] Γιαννίτσης-Κοινωνικός προϋπολογισμός 2000.

    14/09/2000 21:21:32

    Τον κοινωνικό προϋπολογισμό του 2000, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης.Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε οτι οι

    συνολικές δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, ανήλθαν

    ανήλθαν το έτος 2000 σε 8.215 δισ. δρχ. έναντι 7.480,5 δισ. δρχ. το έτος 1999, παρουσιάζουν δηλαδή αύξηση κατά 9,82%. Στο μεταξύ, συνεχίζουν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τη μετοχοποίηση των οργανισμών.

    [07] Προβληματίζει Αθήνα-Λευκωσία ο Αναν.

    14/09/2000 21:21:25

    Εντονος προβληματισμός επικρατεί σε Αθήνα και Λευκωσία, με αφορμή την πρόταση του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, περί καθεστώτος ισότητας. Ο υπουργός Εξωτερικων, μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον κύπριο πρόεδρο, δήλωσε οτι η Ελλάδα συμπαρίσταται στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης, να προωθήσει την επίλυση του Κυπριακού, μέσα στα απαράβατα πλαίσια μιας ομοσπονδίας διζωνικής-δικοινοτικής. Το ΚΚΕ με αφορμή την πρόταση Αναν, κάλεσε την κυβέρνηση να διακηρύξει ότι δεν θα στηρίξει τις διαδικασίες που δρομολογούνται στο Κυπριακό.

    [08] Και το όνομα αυτού "ΛΑ.Ο.Σ."

    14/09/2000 21:21:19

    Tην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του με την επωνυμία "ΛΑ.Ο.Σ." (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) και έμβλημα έναν λευκό σταυρό με ένα δάφνινο στεφάνι στο κέντρο σε κόκκινο φόντο, παρουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη διακήρυξή του μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για τη μεγάλη ιδέα, για αλύτρωτες πατρίδες, είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την Εκκλησία, ενώ θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή των αρχών που διεκήρυξε το '74 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ και τον τρόπο με τον οποίο τον διέγραψε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 September 2000 - 20:30:49 UTC