Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαντωνίου-Οι βασικοί άξονες της ελληνικής οικονομίας.
  • [02] Κυβέρνηση-ΝΔ-Καραμανλής-Διαπλοκή.
  • [03] ΗΠΑ-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ολμπράιτ την Πέμπτη.
  • [04] Ακαρπη απέβη η συνάντηση συνδικαλιστών ΟΜΕ-ΟΤΕ-Παπαντωνίου.
  • [05] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών.
  • [06] Κυπριακό-Αύριο ο νέος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

  • [01] Παπαντωνίου-Οι βασικοί άξονες της ελληνικής οικονομίας.

    11/09/2000 21:29:56

    Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια, παρουσίασε ο υπουργος Εθνικής Οικονομίας. Οι άξονες αυτοί είναι η δημιουργία δημοσιονομικών πλεονασμάτων, η ανάπτυξη των τομέων της Παιδείας και της Υγείας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης.

    Για τον πληθωρισμό, ο υπουργός είπε ότι στο τέλος του έτους θα κυμανθεί μεταξύ 2%-2,5%, ενώ για το 2001 θα είναι πιο κοντά στο 2%.

    [02] Κυβέρνηση-ΝΔ-Καραμανλής-Διαπλοκή.

    11/09/2000 21:29:50

    Να συμβουλευθεί τους βαρώνους της ΝΔ, και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του, τα οποία πολλά γνωρίζουν για τα θέματα αυτά, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τα ό,σα είπε ο κ.Καραμανλής στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ για το θέμα της διαπλοκής.

    Σχετικά δε με τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, ο κ.Χυτήρης έκανε λόγο για ιδεολογική σύγχυση στο χώρο της ΝΔ, τονίζοντας οτι ο κ.Καραμανλής

    προσπαθεί να δώσει ιδεολογικοπολιτικό στίγμα στο κόμμα του, αλλά δεν το κατορθώνει, ενώ την ίδια ώρα τα στελέχη του σπαράσσονται. Απόψε, ο κ.Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα γυναικών της ΝΔ, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της διαπλοκής, τονίζοντας οτι η ΝΔ θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, διότι, όπως υποστήριξε, είναι αδιανόητο λίγα παράκεντρα να επιβάλουν τις απόψεις τους στην πολιτική εξουσία, γιατί αν συνεχιστεί αυτό, εύλογα θα υπάρξει το ερώτημα ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο.

    [03] ΗΠΑ-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ολμπράιτ την Πέμπτη.

    11/09/2000 21:29:44

    Με την αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, θα συναντηθεί την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τηλέμαχος Χυτήρης, τονίζοντας οτι οι αντιπροσωπείες Ελλάδας - Τουρκίας θα παρακαθίσουν σε γεύμα το Σάββατο, κατά το οποίο θα αξιολογήσουν την έως τώρα πορεία των διμερών σχέσεων και θα συζητήσουν για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

    [04] Ακαρπη απέβη η συνάντηση συνδικαλιστών ΟΜΕ-ΟΤΕ-Παπαντωνίου.

    11/09/2000 21:29:38

    Ακαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κατά την πρώτη μέρα της απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία. Για αύριο η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Εξαιτίας των στάσεων η Ολυμπιακή θα τροποποιήσει τέσσερις πτήσεις εξωτερικού και έξι εσωτερικού. Στο μεταξύ, αναβάλεται η αυριανή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των Επαγγελματοβιοτεχνών, ύστερα από αίτημα του κλάδου.

    [05] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών.

    11/09/2000 21:29:32

    Στις 29 Σεπτεμβρίου αρχίζουν κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών εθνικών και διεθνών μεταφορών. Στο διάστημα αυτό εκπρόσωποί τους θα έχουν σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Στο μεταξύ, μειώνονται απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά 2,3 δραχμές το λίτρο και κατά 0,70 δραχμές το πετρέλαιο κίνησης.

    [06] Κυπριακό-Αύριο ο νέος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    11/09/2000 21:29:25

    Αρχίζει αύριο στη Νέα Υόρκη ο νέος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης συναντάται με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες και το Βρετανό απεσταλμένο σέρ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Κληρίδης χαρακτήρισε το πρωί καλές και εποικοδομητικές τις επαφές που είχε μέχρι τώρα στη Νέα Υόρκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 September 2000 - 20:30:23 UTC