Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Ν.Κωνσταντόπουλου.
  • [02] Αυτοκίνητο σε χαράδρα - Δύο τραυματίες.
  • [03] Μετεξεταστέοι-εξετάσεις.
  • [04] Θεσ/νίκη-Ληστεία σε Τράπεζα.
  • [05] Πυρκαγιές-Κατάσταση.
  • [06] Ευβοϊκός-Ρύπανση.
  • [07] Σημίτης-ΔΕΘ.
  • [08] Μετεξεταστέοι.
  • [09] Κωνσταντόπουλος-Συναντήσεις.
  • [10] Κυβέρνηση-Εκκλησία.
  • [11] Γιαννίτσης-ΓΣΕΕ.

  • [01] Συναντήσεις Ν.Κωνσταντόπουλου.

    04/09/2000 13:36:08

    Σειρά συναντήσεων με αντικείμενο τη διαφάνεια στην πολιτική και οικονομική ζωή ξεκινά σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο. Αύριο, θα συναντηθεί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε κινήσεις εντυπωσιοθηρίας τις επαφές αυτές του κ.Κωνσταντόπουλου.

    [02] Αυτοκίνητο σε χαράδρα - Δύο τραυματίες.

    04/09/2000 12:37:34

    Τύχη βουνό είχε ζευγάρι που έπεσε με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων στο δρόμο Πεντέλης προς Αγιο Πέτρο. Πρόκειται για το Νικόλαο Βέρα και τη σύζυγό του Αλεξάνδρα που μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Οπως είπαν οι γιατροί, είναι τραυματισμένοι σοβαρά, αλλά έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

    [03] Μετεξεταστέοι-εξετάσεις.

    04/09/2000 12:25:39

    Στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στην Εκθεση, διαγωνίστηκαν σήμερα οι μετεξεταστέοι μαθητές της Β`Λυκείου. Εξάλλου, οι τελοιόφοιτοι της Γ`Λυκείου, που δεν πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω προβλήματος υγείας, εξετάστηκαν το πρωί, στα Θρησκευτικά.

    [04] Θεσ/νίκη-Ληστεία σε Τράπεζα.

    04/09/2000 12:24:24

    Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

    [05] Πυρκαγιές-Κατάσταση.

    04/09/2000 12:24:15

    Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δύσβατη περιοχή στην Καστανιά Κόνιτσας. Επίσης, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Σέρβια Κοζάνης, στα Μαντανέϊκα και την Ασέα Αρκαδίας, ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στον Αλμυρό Μαγνησίας και στα Βουτιανά Λακωνίας.

    [06] Ευβοϊκός-Ρύπανση.

    04/09/2000 12:22:38

    Ρύπανση έχει προκληθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο "Γιουρομπάλκερ" με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουκρανός ναυτικός. Η πετρελαιοκηλίδα από τα καύσιμα του πλοίου, έφθασε ήδη στο Δήλεσι και τον Ωρωπό Αττικής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απορρύπανσης από πλωτά σκάφη.

    [07] Σημίτης-ΔΕΘ.

    04/09/2000 10:13:25

    Την αποφασιστικότητά του να εκπληρώσει τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει και να ολοκληρώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός με την κατηγορηματική του δήλωση "θα με βλέπετε για πολλά ακόμα χρόνια" που έκανε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, στο Χρηματιστήριο, την πορεία του κυβερνητικού έργου, στις σχέσεις με την Εκκλησία και στα εθνικά θέματα.

    [08] Μετεξεταστέοι.

    04/09/2000 10:13:19

    Ξεκινούν απο σήμερα με το μάθημα της Εκθεσης οι επαναληπτικές εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β' Λυκείου. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 του μηνός. Στο ίδιο διάστημα θα διαγωνιστούν και οι μαθητές της Γ' Λυκείου, οι οποίοι δεν είχαν προσέλθει στις γενικές εξετάσεις του Ιουνίου για λόγους υγείας. Επίσης σήμερα οι μετεξεταστέοι των εσπερινών Λυκειων θα εξεταστούν στη Βιολογία και ο κύκλος των εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

    [09] Κωνσταντόπουλος-Συναντήσεις.

    04/09/2000 10:13:13

    Η διαφάνεια στην πολιτική και οικονομική ζωή είναι το αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχει απο σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, με τα κόμματα. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και αύριο με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης, σήμερα το απόγευμα και τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [10] Κυβέρνηση-Εκκλησία.

    04/09/2000 10:13:06

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες οτι δεν είναι στις προθέσεις του να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο κάλεσε να επισκεφθεί τον υπουργό Παιδείας για να συζητήσει εκείνα τα θέματα που άπτονται των σχέσεων κυβέρνησης-Εκκλησίας, όπως της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, της εκκλησιαστικής περιουσίας και δικαιοσύνης. Ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε οτι το θέμα των ταυτοτήτων είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της κυβέρνησης.

    [11] Γιαννίτσης-ΓΣΕΕ.

    04/09/2000 10:13:00

    Με τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συνεχίζεται ο κοινωνικός διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει κείμενο με τις θέσεις της κυβέρνησης. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Γιαννίτσης θεωρεί οτι η θέσπιση του 35ώρου θα ήταν καταστροφή για την οικονομία και προσθέτει οτι αν δεν αποδώσει ο διάλογος με τα συνδικάτα, τότε είναι αποφασισμένος να προχωρήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 September 2000 - 11:30:47 UTC