Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο.
  • [02] Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου ο Χριστόδουλος.
  • [03] Επιστροφή εκδρομέων.
  • [04] Πέθανε ο Βασίλης Εφραιμίδης.
  • [05] Σώο το ζεύγος Βεντούρη.
  • [06] Βέρμιο-Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ταυτότητες.

  • [01] Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο.

    15/08/2000 21:13:18

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε σήμερα σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Στην Τήνο οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας. Ο κ.Στεφανόπουλος έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο του καταδρομικού "ΕΛΛΗ" το οποίο τορπιλίστηκε πριν 60 χρόνια από τους Ιταλούς. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, τη ΝΔ ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    [02] Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου ο Χριστόδουλος.

    15/08/2000 21:13:12

    Στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος περιορίστηκε να μιλήσει για τη θαυματουργή δύναμη της Παναγίας και το μήνυμα της ελπίδας που προσφέρει σε όλους. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης και τη ΝΔ ο βουλευτής Γιώργος Καλός.

    [03] Επιστροφή εκδρομέων.

    15/08/2000 21:13:06

    Κορυφώνεται απόψε η επιστροφή στα αστικά κέντρα των εκδρομέων που γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο στην ύπαιθρο. Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδό τους. Οπου χρειαστεί θα ληφθούν έκτακτα μέτρα με μονοδρομήσεις ή παραχώρηση επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας σε σημεία των εθνικών οδών που παρουσιάζεται ιδιαίτερο πρόβλημα. Ωστόσο, παρά τα αυξημένα μέτρα 38 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 422 τραυματίστηκαν σε 322 τροχαία δυστυχήματα απο την Παρασκευή έως σήμερα. Παράλληλα, αυξημένη αναμένεται να είναι και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω κυρίως της επιστροφής των πιστών απο την Τήνο και την Πάρο.

    [04] Πέθανε ο Βασίλης Εφραιμίδης.

    15/08/2000 21:12:59

    Πέθανε το μεσημέρι σε ηλικία 85 ετών το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Βασίλης Ευφραιμίδης. Ο Βασίλης Ευφραιμίδης γεννήθηκε στον Πόντο ενώ σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για τη δράση του στον πόλεμο του '40 παρασημοφορήθηκε με το αριστείο ανδρείας. Από το 1951 έως το 1964 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής με την ΕΔΑ, ενώ από το 1981 εκλεγόταν ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

    [05] Σώο το ζεύγος Βεντούρη.

    15/08/2000 21:12:53

    Σώοι είναι,τελικά ο Μάριος Βεντούρης και η γυναίκα του Μαρούλα,που αγνοούνταν απο το απόγευμα της Κυριακής,όπου το 5μετρο αλουμινένιο σκάφος,στο οποίο επέβαιναν,δεν είχε καταπλεύσει στη Μακρόνησο η την Τζιά,όπου θα περνούσαν ένα διήμερο. Οπως είπαν οι ίδιοι είχαν απαγκιάσει λόγω καιρού σε όρμο της Τζιας, απ΄όπου έφυγαν σήμερα το απόγευμα.

    [06] Βέρμιο-Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ταυτότητες.

    15/08/2000 21:05:42

    Τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν πρόκειται να διασπάσει την ενότητα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά το μεσημέρι στο Βέρμιο. Εξαλλου σε δηλώσεις του από την ίδια μονή ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε ότι σήμερα είναι η ώρα ενός νηφάλιου διαλόγου για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους χωρίς φόβο και χωρίς πάθος αλλά με πίστη στην Ελλάδα. Στο θέμα των σχέσεων εκκλησίας - πολιτείας αναφέρθηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος σε δηλώσεις του από την Παναγία Σουμελά χαρακτήρισε άδικη και παράλογη την απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα των ταυτοτήτων. Είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη και ζήτησε να βρεθεί μια φιλική μεσαία λύση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 August 2000 - 20:30:22 UTC