Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο Αριστόβουλος Μάνεσης
  • [02] Συνάντηση Σημίτη, με Παπαντωνίου-Πάγκαλο
  • [03] Χρυσοχοϊδης για κυκλώματα της νύχτας
  • [04] Αύριο η συνάντηση Ευθυμίου-Αρσένη
  • [05] Σουδάν-δολοφονία μητροπολίτη Τίτου.
  • [06] Εγκλημα.
  • [07] Καταγγελίες Εβερτ.
  • [08] ΝΔ-Εσωκομματικά.
  • [09] Παιδεία.
  • [10] Σημίτης - Επαφές.
  • [11] Πυρκαγιές- Μέτρα για πυροπαθείς.

  • [01] Πέθανε ο Αριστόβουλος Μάνεσης

    02/08/2000 13:40:07

  • Πέθανε το πρωί σε ηλικία 78 ετών ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Αριστόβουλος Μάνεσης, ο οποίος νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο της Αθήνας με προβλήματα υγείας. Διετέλεσε μέλος επιστημονικών εταιριών, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και μέλος του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου και διεθνών επιστημονικών ενώσεων. Η νεκρώσιμη ακολουθία του θα ψαλεί την Παρασκευή στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στην Αθήνα.

    [02] Συνάντηση Σημίτη, με Παπαντωνίου-Πάγκαλο

    02/08/2000 13:40:01

  • Οι εργασιακές σχέσεις, ο νέος προϋπολογισμός, το θέμα των αποκρατικοποίησεων και τα μέτρα που θα υλοποιούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις, εξετάστηκαν κατά την πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις και αυξήσεις συντάξεων και παροχών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού το Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, όπου εξετάστηκε το θέμα της μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ.

    [03] Χρυσοχοϊδης για κυκλώματα της νύχτας

    02/08/2000 13:39:54

  • "Εντολή για μαζικές εκκαθαριστικές εξορμήσεις ανδρών της Ασφάλειας και των ΜΑΤ, στο πλαίσιο επιχειρήσεων -"σκούπα" που θα γίνονται στα νυχτερινά κέντρα", δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με συνέντευξή του ΤΑ ΝΕΑ. Εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο απο τους νονούς της νύχτας και έχουμε "πόλεμο" μαζί τους" δηλώνει ο κ.Χρυσοχοϊδης. Με δηλώσεις του στο ΚΑΡΦΙ ο κ. Χρυσοχοϊδης επισημαίνει οτι "τους γνωρίζουμε όλους, έναν έναν..." προσθέτοντας οτι υπάρχει λίστα με τις "φυσιογνωμίες" που είναι επικεφαλής συμμοριών οι οποίες λυμαίνονται την Αττική".

    [04] Αύριο η συνάντηση Ευθυμίου-Αρσένη

    02/08/2000 13:39:48

  • Αύριο αναμένεται ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου να δώσει στη δημοσιότητα τα στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία των μαθητών της Β' και Γ΄Λυκείου. Επίσης, αύριο ο κ. Ευθυμίου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη με τον οποίο θα συζητήσει τις αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    [05] Σουδάν-δολοφονία μητροπολίτη Τίτου.

    02/08/2000 12:17:30

  • "Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα, πίσω απο τη δολοφονία του μητροπολίτου Χαρτούμ και παντός Σουδάν, Τίτου Καράτζαλη", δήλωσε σήμερα ο Ελληνας πρεσβευτής στο Χαρτούμ Γιώργος Βαλλίδης. Ο ίδιος πρόσθεσε, οτι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών που διεξάγει η Σουδανική αστυνομία, ο 69χρονος μητροπολίτης πιθανόν δολοφονήθηκε απο ένα η περισσότερα άτομα που εισέβαλαν στην κατοικία του για τον ληστέψουν. Η σορός του Μητροπολίτη μεταφέρθηκε για νεκροψία σε νοσοκομείο του Χαρτούμ και εντός των επομένων ημερών θα μεταφερθεί στην Αθήνα, δήλωσε ο Ελληνας πρεσβευτής.

    [06] Εγκλημα.

    02/08/2000 09:36:26

    Εκτεταμένες έρευνες για τη σύλληψη του 40χρονου ψητοπώλη Νικόλαου Παπαγεωργίου κάνει απο χθές η Ασφάλεια Μεσολογγίου. Ο Παπαγεωργίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τρείς φορές και σκότωσε το Δημήτρη Ταβατζή 37 ετών σε καφενείο του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα και θύτης είχαν πιαστεί στα χέρια αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς ο δράστης κατηγορούσε το θύμα οτι παρενοχλούσε τη γυναίκα του.

    [07] Καταγγελίες Εβερτ.

    02/08/2000 09:36:20

    Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος με έγγραφη αναφορά του επισημαίνει οτι κατά την προεκλογική περίοδο εκτός απο την Αγροτική Τράπεζα η Εμπορική και η Εθνική Τράπεζα προσπάθησαν με αγορές μετοχών να στηρίξουν το Χρηματιστήριο. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας διαβίβασε την αναφορά του κ. Εβερτ σε συνάδελφό του,η οποία διενεργεί σχετική έρευνα για την Αγροτική Τράπεζα με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

    [08] ΝΔ-Εσωκομματικά.

    02/08/2000 09:36:14

    Σύσκεψη με τους νέους γραμματείς του κόμματος είχε χθές ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε απο τους γραμματείς να έχουν ετοιμάσει εως τις 25 Αυγούστου τις εισηγήσεις τους για το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα βάσεις και όρισε ως επικεφαλής του διαγραμματικού οργάνου τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θα τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει απο τις συσκέψεις.

    [09] Παιδεία.

    02/08/2000 09:36:07

    Αύριο Πέμπτη αναμένεται να δώσει το υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών της Β΄και Γ΄Λυκείου. Χθές ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου είχε συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζάγκ Λάνγκ, ο οποίος στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας. Οι δύο υπουργοί Παιδείας δήλωσαν πως έχουν φιλόδοξα σχέδια για την ανταλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και φοιτητών ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

    [10] Σημίτης - Επαφές.

    02/08/2000 09:36:01

    Ενημέρωση "εφόλης της ύλης" θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών κ. Παπαντωνίου ενόψει των προετοιμασιών για την ομιλία του κ. Σημίτη στη ΔΕΘ. Στη συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου θα παραβρεθεί στη συνέχεια και ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, όπου αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα αναχωρήσει για την Ελούνται της Κρήτης συνεχίζοντας τις διακοπές του, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στη Σίφνο.

    [11] Πυρκαγιές- Μέτρα για πυροπαθείς.

    02/08/2000 09:35:55

    Επιπρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση των πυροπαθών, εξήγγειλε απο τη Σάμο η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, η οποία επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφθηκε χθές το νησί. Οπως δήλωσε η κυρία Παπανδρέου, οι ενισχύσεις για τους πυροπαθείς αγρότες θα ισχύσουν για όλους τους κατοίκους του νησιού και άμεσα.Την Παρασκευή κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την Κορινθία και την Αχαϊα και θα ανακοινώσει ανάλογα μέτρα για τους εκεί πληγέντες απο τις πυρκαγιές. Στο μεταξύ, υπο έλεγχο είχαν τεθεί ή είχαν σβηστεί όλες οι πυρκαγιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 August 2000 - 11:30:51 UTC