Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απασχόληση-Συναντήσεις υπουργού Εργασίας
  • [02] Συνάντηση Σημίτη -Σάμαρανκ
  • [03] Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας
  • [04] Νέο κύμα καύσωνα στα μέσα της εβδομάδας.
  • [05] Επίσκεψη Σάμαρανκ
  • [06] Δηλώσεις Χριστόδουλου
  • [07] Τροχαία.
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Ερευνες για τον εντοπισμό του δικινητήριου αεροσκάφους.

  • [01] Απασχόληση-Συναντήσεις υπουργού Εργασίας

    24/07/2000 12:48:42

  • Ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος κύκλος επαφών του υπουργού Εργασίας με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων για το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Γιαννίτσης θα συναντηθεί στις 4.30 με εκπροσώπους των εμπόρων, οι οποίοι νωρίτερα θα συναντηθούν με μέλη της ΓΣΕΕ. Το αργότερο έως αύριο ο υπουργός Εργασίας θα αποστείλει επιστολή - πρόσκληση προς τους εταίρους ,στην οποία θα περιλαμβάνεται η μεθοδολογία, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα διαλόγου για τις αλλαγές στον εργασιακό χάρτη.

    [02] Συνάντηση Σημίτη -Σάμαρανκ

    24/07/2000 12:48:35

  • Με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας του 2004. Ο κ. Σάμαρανκ προήδρευσε το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το μεσημέρι έγιναν παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου τα εγκαίνια των γραφείων του Διεθνούς Κέντρου στην "Αίγλη" του Ζαππείου. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είχε συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [03] Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    24/07/2000 12:48:29

  • Είκοσι έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο θα δοθεί δεξίωση απο τον κ. Στεφανόπουλο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του τονίζει οτι ο στόχος σήμερα είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και βιώσιμου κοινωνικού κράτους και να καταστεί η Ελλάδα παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας. Μηνύματα με αφορμή τη σημερινή ημέρα εξέδωσαν όλα τα κόμματα.

    [04] Νέο κύμα καύσωνα στα μέσα της εβδομάδας.

    24/07/2000 08:42:47

    Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται απο αύριο η οποία θα κορυφωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με τον υδράργυρο του θερμομέτρου να φθάνει σε πολλές περιοχές της χώρας θα φθάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

    [05] Επίσκεψη Σάμαρανκ

    24/07/2000 08:42:41

    Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ,ο οποίος θα προεδρεύσει το πρωί σε κοινή συνεδρίαση των ΔΣ του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ακολούθως παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, θα γίνουν τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην "Αίγλη" , ενώ θα πραγματοποιηθεί και "συμβολική πορεία εκεχειρίας " προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    [06] Δηλώσεις Χριστόδουλου

    24/07/2000 08:42:34

    Πολιτικούς υπαινιγμούς από άμβωνος άφησε χθές ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απο την Τήνο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του οράματος της Οσίας Πελαγίας. Η εικόνα το Θεού ευτελίζεται από άνομα συμφέροντα, είπε ο κ.Χριστόδουλος και πρόσθεσε οτι η πίστη είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που διαθέτουμε. Δύο μητροπολίτες ο Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος σε συνεντεύξεις τους, εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου.

    [07] Τροχαία.

    24/07/2000 08:42:28

    Βαρύς με θύματα σε τροχαία περιστατικά ήταν ο φόρος αίματος στο τριήμερο που πέρασε. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 315 τραυματίστηκαν σε 234 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο της χώρας.

    [08] Κυπριακό

    24/07/2000 08:42:21

    Στη Γενεύη αρχίζει σήμερα νέος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, μεταξύ του εκπροσώπου του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο και των κυρίων Κληρίδη και Ντενκτάς. Ο πρόεδρος Κληρίδης θα ζητήσει απο τον Αλβάρο Ντε Σότο την τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων , καθώς και την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.

    [09] Ερευνες για τον εντοπισμό του δικινητήριου αεροσκάφους.

    24/07/2000 08:42:15

    Συνεχίστηκαν χθές για δεύτερη ημέρα οι έρευνες του σκάφους "Φιλία" του Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης για τον εντοπισμό του μοιραίου δικινητήριου αεροσκάφους της Αερολέσχης Ηρακλείου, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της νήσου Ντία το βράδυ της περασμένης Τρίτης, παρασέρνοντας στο θάνατο τον πιλότο Αρη Μαρκογιαννάκη και την αεροσυνοδό Πελαγία Διράκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 July 2000 - 11:30:49 UTC