Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Β. Παπανδρέου - Δ. Αβραμόπουλου.
  • [02] Πυροβολισμοί στα Πατήσια.
  • [03] Απασχόληση-Κυβέρνηση.
  • [04] Πυρκαγιές-Καραμανλής.
  • [05] Κυπριακό.
  • [06] Απόφοιτοι Λυκείου-ΑΕΙ.
  • [07] Βενζίνη.
  • [08] Ομιλία πρωθυπουργού.
  • [09] Εθνικοί οδοί .

  • [01] Συνάντηση Β. Παπανδρέου - Δ. Αβραμόπουλου.

    20/07/2000 13:05:09

    Συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν τη μητροπολιτική Αθήνα, ενόψει και των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, πραγματοποίησαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, η αρμόδια υπουργός Βάσω Παπανδρέου και ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, την αναβάθμιση της πόλης, τα προγράμματα αισθητικών παρεμβάσεων στο δήμο Αθηναίων αλλά και τη συνεργασία μεταξύ του δήμου και του συγκεκριμένου υπουργείου.

    [02] Πυροβολισμοί στα Πατήσια.

    20/07/2000 12:38:46

  • Μια περίεργη υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που συνέβη τα ξημερώματα στα Ανω Πατήσια, στην Αθήνα, ερευνά η αστυνομία. Αγνωστος περίπου 30 ετών πυροβόλησε επίσης άγνωστο άτομο, πιθανόν Αιγύπτιο, που καθόταν με φιλικό ζευγάρι στην ταβέρνα "Πλάτανος" στη διασταύρωση των οδών Αγίας Ζώνης και Καλιφρονά. Το θύμα, μετά την επίθεση, επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε όπως και ο δράστης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί οι λόγοι της επίθεσης ούτε κάποιο στοιχείο από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, ενώ στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

    [03] Απασχόληση-Κυβέρνηση.

    20/07/2000 09:30:18

    Η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης είναι ο αμετακίνητος στόχος της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αναφερόμενος στο διάλογο που ξεκίνησε για αυτά τα θέματα. Η ΓΣΕΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της προσέρχεται υπό προϋποθέσεις στο διάλογο, αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων.

    [04] Πυρκαγιές-Καραμανλής.

    20/07/2000 09:30:12

    Σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων εξακολουθεί να βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Τις περιοχές της Κορινθίας και της Αχαϊας που καταστράφηκαν απο τις πρόσφατες πυρκαγιές επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποζημίωση των πληγέντων.

    [05] Κυπριακό.

    20/07/2000 09:30:06

    Την ομόψυχη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο και την αμετακίνητη θέση τους για δίκαιη και μόνιμη ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, εκφράζει στα μηνύματά του ο πολιτικός κόσμος της χώρας, με αφορμή την 26η μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει οτι "η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου" και ο πρωθυπουργός οτι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται αόκνως για την επίλυση του προβλήματος και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Μηνύματα εξέδωσαν επίσης οι ηγέτες της ΝΔ, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ.

    [06] Απόφοιτοι Λυκείου-ΑΕΙ.

    20/07/2000 09:30:00

    Απο σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 31 του μηνός, οι απόφοιτοι του Ενιαίου Λυκείου, που επιθυμούν να εισαχθούν στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Στην ίδια προθεσμία θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και οι απόφοιτοι παλαιού τύπου Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στις γραπτές εξετάσεις της Γ' τάξης του Ενιαίου Λυκείου.

    [07] Βενζίνη.

    20/07/2000 09:29:53

    Κατά 3,5 δρχ φθηνότερη πωλείται από τα μεσάνυχτα η βενζίνη, ενώ αντίθετα η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξήθηκε κατά 2,60 δρχ το λίτρο. Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί σε εκτεταμένους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι η πτώση στην τιμή της βενζίνης, που τις τρείς τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τις 15 δρχ, δεν έχει μετακυλιστεί στον καταναλωτή.

    [08] Ομιλία πρωθυπουργού.

    20/07/2000 09:29:47

    Χωρίς συγκρούσεις δεν υπάρχει αλλαγή και μέσα από αυτές ο λαός επιβραβεύει τις αξίες μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε προσωπικότητες που δεν είναι οργανωμένες, αλλά συμπαρατάχθηκαν μαζί του προεκλογικά. Τα αμέσως επόμενα χρόνια θα στηθούν οι δομές του νέου κοινωνικού κράτους και θα γίνουν μεταρρυθμίσεις στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, ενώ θα διαμορφωθεί και το δίκτυο ενάντια στη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

    [09] Εθνικοί οδοί .

    20/07/2000 09:29:40

    Παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας έγινε χθες μετά το θόρυβο για ενδεχόμενη υπέρογκη αύξηση των διοδίων απο την κατασκευή εθνικών οδών μέσω χρηματοδοτήσεων. Η ενδεικτική τιμή των 15 δρχ ανά χιλιόμετρο, τονίζεται σε ανακοίνωση, βασίζεται στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο και δεν αφορά ενιαία πολιτική διοδίων, ενω θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω εξέτασης απο την κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 July 2000 - 11:30:36 UTC