Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σβήστηκε η φωτιά στον Υμηττό.
  • [02] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.
  • [03] Εξετάσεις Β' και Γ'Λυκείου.
  • [04] Σάμος-Λαθρομετανάστες.
  • [05] Θεσσαλονίκη-Ολα έτοιμα για το συλλαλητήριο της Εκκλησίας.
  • [06] ΣΥΝ - Κωνσταντόπουλος - τρομοκρατία.
  • [07] Παπαρήγα.
  • [08] Βαρθολομαίος - Σημίτης - Ταυτότητες.
  • [09] Συναντήσεις πρωθυπουργού.

  • [01] Σβήστηκε η φωτιά στον Υμηττό.

    14/06/2000 13:02:52

    Σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί, στον Υμηττό, σε δασική περιοχή του Καρέα προς την πλευρά της Ηλιούπολης, στην Αθήνα. Μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν απειλήθηκαν άμεσα κατοικημένες περιοχές. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετείχαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [02] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

    14/06/2000 13:02:45

    Ή ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης το πρωί του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Αύριο ο κ.Σημίτης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ζάππειο για την ένταξη στην ΟΝΕ. Για το θέμα αυτό μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα έχει κατ`ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σημειώνεται ότι στο συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Πορτογαλία, αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

    [03] Εξετάσεις Β' και Γ'Λυκείου.

    14/06/2000 13:02:37

    Εύκολα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές της τρίτης λυκείου. Εξάλλου, τα θέματα του δικαίου στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Β`Λυκείου, χαρακτηρίστηκαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

    [04] Σάμος-Λαθρομετανάστες.

    14/06/2000 13:02:29

    Στο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Βαθύ της Σάμου μεταφέρθηκαν, το πρωί, οι 136 Ασιάτες λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, εν πλω, στη θαλάσσια περιοχή της Θύμαινας Φούρνων απο τους άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου. Τους λαθρομετανάστες είχαν παραλάβει απο τις τουρκικές ακτές πριν πέντε μέρες, ο Θεόδωρος Λιάγκος, 49 ετών και ο Δημήτριος Χολόγκιτας, 56 ετών με το 21 μέτρων, υπό αγγλική σημαία, σκάφος "Ισαμπάρτ Μπρούνερ". Ανακρίσεις διενεργεί το Λιμαναρχείο Σάμου.

    [05] Θεσσαλονίκη-Ολα έτοιμα για το συλλαλητήριο της Εκκλησίας.

    14/06/2000 12:08:22

    Καθ' όλα έτοιμοι δηλώνουν οι οργανωτές της "λαοσυνάξεως" που οργανώνει η Εκκλησία, για το θέμα των ταυτοτήτων, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης έχει στηθεί ήδη εξέδρα ύψους 5 μ. και μήκους 24 μ. απ' όπου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα μιλήσει προς το πλήθος των πιστών, ενω τριάντα ιεράρχες θα παρακολουθήσουν απο την εξέδρα την συγκέντρωση. Απο τις 5 το απόγευμα, όπως ανακοινώθηκε απο την Τροχαία, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    [06] ΣΥΝ - Κωνσταντόπουλος - τρομοκρατία.

    14/06/2000 12:04:50

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα τη βρετανική πρεσβεία για να υποβάλει τα συλληπητήριά του για τη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της Μ.Βρετανίας στην Αθήνα. Σε δηλώσεις του τόνισε οτι εκείνο που η ελληνική κοινωνία ζητάει είναι επιτέλους να σταματήσει αυτή η τρομοκρατική δραστηριότητα που ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να ασκούνται σε βάρος της χώρας αποσταθεροποιητικές πιέσεις και επεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική της ζωή.

    [07] Παπαρήγα.

    14/06/2000 09:16:24

    Σε άρθρο της στα ΝΕΑ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προβλέπει οτι "στα χρόνια που έρχονται τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, αφού θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας που περιλαμβάνει ευρύ σύνολο μέτρων και επιμέρους πολιτικών με ενιαία στόχευση προς όφελος της κοινοτικής και ελληνικής χρηματιστικής ολιγαρχίας".

    [08] Βαρθολομαίος - Σημίτης - Ταυτότητες.

    14/06/2000 09:16:17

    Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την οποία του ζητεί να εξετάσει το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, υπογραμμίζοντας ωστόσο οτι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες οτι το θέμα θεωρείται λήξαν, ενω ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Σκανδαλίδης, διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα σε σχέση με την εκκλησία. Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    [09] Συναντήσεις πρωθυπουργού.

    14/06/2000 09:16:06

    Κατ΄ιδίαν συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για να τους ενημερώσει σχετικά με την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ και ενόψει του συμβουλιου κορυφής της ΕΕ την Δευτέρα και Τρίτη στην Πορτογαλία, όπου θα επικυρωθεί η ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ είναι και το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 June 2000 - 11:30:41 UTC