Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Ολυμπιακός-Συμφωνία με Ράτζα.
  • [02] Ρήγμα στους κόλπους της εκκλησίας.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοϊδη για τρομοκρατία.
  • [04] Δηλώσεις Παπαντωνίου για τραπεζικό σύστημα.
  • [05] Οταν περνούν οι γερανοί...
  • [06] Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Καραμανλή-Μπακογιάννη.
  • [07] Κηδεύθηκε ο Γιώργος Τζιτζικώστας.
  • [08] "Ανοιγμα" Τσοβόλα προς την παραδοσιακή δεξιά.

  • [01] Μπάσκετ-Ολυμπιακός-Συμφωνία με Ράτζα.

    12/06/2000 21:31:37

    Η ώρα της επιστροφής του Ντίνο Ράτζα στο ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Κροάτης σέντερ, σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησε για συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με τον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή των ερυθρολεύκων μετά το Νίκο Οικονόμου. Η μετακόμιση του Κροάτη σέντερ στον Ολυμπιακό θα κοστίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις 2 εκατομμύρια δολάρια.

    [02] Ρήγμα στους κόλπους της εκκλησίας.

    12/06/2000 21:27:25

    Βαθαίνει το ρήγμα στην εκκλησία με αφορμή τα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες. Μετά τους μητροπολίτες Ζακύνθου και Θηβών και ο Ιωαννίνων Θεόκλητος όχι μόνο διαφώνησε με τα συλλαλητήρια, αλλά έκανε λόγο για πολιτικοποιημένες εκφάνσεις της Εκκλησίας, που όπως τονίζει, αγωνίζεται να συγκρουστεί με την Πολιτεία η οποία κρατάει την ψυχραιμία της. Επίσης άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της εκκλησίας. Από την άλλη πλευρά ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. Στο μεταξύ, περισσότερα από 330 λεωφορεία έχουν ναυλωθεί μέχρι σήμερα για τη μεταφορά πιστών από έδρες Μητροπόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης για το μεθαυριανό συλλαλητήριο.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοϊδη για τρομοκρατία.

    12/06/2000 21:27:18

    Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται σε κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της τρομοκρατίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για το περιεχόμενου του μνημονίου Ελλάδος-ΗΠΑ, με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας και το οποίο αναμένεται να υπογραφεί τους προσεχείς μήνες. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει επίσης στον εκσυγχρονισμό των διωκτικών υπηρεσιών και αλλαγή του νομικού πλαισίου.

    [04] Δηλώσεις Παπαντωνίου για τραπεζικό σύστημα.

    12/06/2000 21:27:12

    Πιστοποιητικό υγείας του τραπεζικού συστήματος χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τη συμφωνία για εξαγορά του 6,7% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας από την γαλλική Κρεντί Αγκρικόλ, αντί 94 δισ δρχ. Ο κ.Παπαντωνίου επανέλαβε ότι εντός 12 μηνών θα προχωρήσει η μετοχοποίηση ή ιδιωτικοποίηση 18 επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου, μέσα από διαδικασίες απολύτως διαφανείς και αποτελεσματικές.

    [05] Οταν περνούν οι γερανοί...

    12/06/2000 21:27:06

    Υπό διωγμό τίθενται τα ΙΧ που εμποδίζουν την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στο κέντρο. Αυτό αποφασίστηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή, ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η απομάκρυνση των ΙΧ αρχίζει άμεσα με 30 γερανούς που θα λειτουργούν επί 10 ώρες ημερησίως και οι οδηγοί θα κρίνουν εάν τα ΙΧ εμποδίζουν τη διέλευση τρόλεϊ ή λεωφορείων.

    [06] Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Καραμανλή-Μπακογιάννη.

    12/06/2000 21:26:59

    Βαρύ κλίμα επικρατεί στις σχέσεις Καραμανλή - Ντόρας Μπακογιάννη μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση που είχαν στο έκτακτο συνέδριο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής δεν αντήλλαξε χειραψία με την κ. Μπακογιάννη στην κηδεία του Γιώργου Τζιτζικώστα. Ο κ. Καραμανλής είναι εξαιρετικά ενοχλημένος από την επίθεση της κ. Μπακογιάννη στο συνέδριο, ενώ η τελευταία είναι έντονα δυσαρεστημένη με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Καραμανλή, αλλά και από τον Μιλτιάδη Εβερτ. Πολλοί εκτιμούν ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο και ότι το συνέδριο απετέλεσε αφετηρία για μετωπική σύγκρουση στο τακτικό συνέδριο, στα τέλη του έτους

    [07] Κηδεύθηκε ο Γιώργος Τζιτζικώστας.

    12/06/2000 21:26:53

    Παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου κηδεύθηκε στη γενέτειρά του Βραχιά Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργος και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Τζιτζικώστας, που πέθανε σε ηλικία 59 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στη νεκρώσιμο ακολουθία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, διαβάστηκε συλλυπητήριο μήνυμα του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.

    [08] "Ανοιγμα" Τσοβόλα προς την παραδοσιακή δεξιά.

    12/06/2000 21:26:47

    Αιφνιδίασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου έκανε πολιτικό άνοιγμα προς δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς που αντιτίθενται στην άνευ όρων ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο κ. Τσοβόλας επετέθη με δριμύτητα κατά των μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα κατά της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την ιδιοτελή, όπως υποστηρίζει, στήριξη στην κυβέρνηση Σημίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 June 2000 - 20:30:29 UTC