Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοκαιρία - Ζημιές.
  • [02] Iδιωτικοποιήσεις.
  • [03] Εμπορική - Credit Agricole.
  • [04] Ταυτότητες.
  • [05] ΝΔ -Συνέδριο.
  • [06] Κυβέρνηση- Τρομοκρατία.

  • [01] Κακοκαιρία - Ζημιές.

    10/06/2000 09:26:10

    Εκτεταμένες ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες κυρίως, προκάλεσε η ξαφνική και έντονη νεροποντή, που έπληξε χθες τη Λάρισα και τη γύρω περιοχή. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε καπνά και άλλες καλλιέργειες απο την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στις περιοχές Στάνου και Μακρυνίας Αιτωλοακαρνανίας και στην περιοχή Καλάνου και του Δήμου Φαρρών της Αχαϊας.

    [02] Iδιωτικοποιήσεις.

    10/06/2000 09:26:04

    Η κυβέρνηση αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ και το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα καθοριστεί, όπως και οι επιμέρους διαδικασίες, από την εισήγηση χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα προσληφθεί σύντομα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας. Η ΕΤΒΑ μετοχοποιήθηκε πέρυσι και τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

    [03] Εμπορική - Credit Agricole.

    10/06/2000 09:25:58

    Η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, η Credit Agricole, με δίκτυο 8.000 καταστημάτων, 86.000 υπαλλήλους στη Γαλλία και παρουσία σε 60 χώρες, αποτελεί το νέο στρατηγικό σύμμαχο της Εμπορικής Τράπεζας. Η γαλλική τράπεζα, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής, αποκτώντας το 6,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, αντι του ποσού των περίπου 100 δισ.δρχ. Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία των δύο τραπεζών σε τραπεζοασφάλειες και τραπεζικές επενδύσεις.

    [04] Ταυτότητες.

    10/06/2000 09:25:52

    Εμμένει η κυβέρνηση στην απάλειψη του θρησκεύματος απο τις νέες ταυτότητες. Ο κ. Σημίτης με μήνυμά του προς την ιεραρχία, τόνισε οτι δεν είναι δυνατόν να απαιτεί να έχει καθοριστική γνώμη για θέματα της πολιτείας και επανέλαβε τους διακριτούς ρόλους εκκλησίας και πολιτείας. Η Εκκλησία ετοιμάζει μεγάλη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση στη πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την προσεχή Τετάρτη. Ομως πολλοί μετριοπαθείς ιεράρχες προβληματίζονται για την εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω με τις κινητοποιήσεις.

    [05] ΝΔ -Συνέδριο.

    10/06/2000 09:25:46

    Με ενδιαφέρον αναμένονται στη σημερινή δεύτερη μέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ οι τοποθετήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του πρώην πρωθυπουργού, Γεωργίου Ράλλη. Ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Καραμανλής, κατά τη χθεσινή έναρξη του έκτακτου συνεδρίου, επανέλαβε τις καταγγελίες του περί εξωθεσμικών κέντρων, που επιδιώκουν την αποδυνάμωση της ΝΔ, κάλεσε τα στελέχη να εγκαταλείψουν την εσωστρέφεια, ενώ δίνοντας το στίγμα του μεσαίου χώρου, είπε πως είναι ο χώρος συνάντησης όλων των σύγχρονων ρευμάτων της κοινωνίας.

    [06] Κυβέρνηση- Τρομοκρατία.

    10/06/2000 09:25:39

    Τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου ανάμεσα στην κυβέρνηση, τα κόμματα και κοινωνικούς φορείς απέναντι στην τρομοκρατία ζήτησε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής. Τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικότερης σύμπραξης των ελληνικών διωκτικών αρχών και τη συνεργασία τους με ομόλογες άλλων χωρών. Τη συνδρομή των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, να έλθει στην Ελλάδα και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο πρώην αρχηγός της ΣΙΑ,κ.Γούλσεϊ,που υποστήριξε ότι μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν πολλά για την 17Ν, ζήτησε η εισαγγελία Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 June 2000 - 11:30:27 UTC