Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός από την επανεμφάνιση της 17Ν.
  • [02] Ταξιδιωτική οδηγία από τη Βρετανία.
  • [03] Ανεβαίνουν οι τόνοι και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.
  • [04] Τρομοκρατία-Συμπτώσεις & δηλώσεις που προκαλούν ερωτηματικά.
  • [05] Δηλώσεις Ετσεβίτ για ελληνοτουρκικά.
  • [06] Αρχίζει αύριο το Εκτακτο Συνέδριο της ΝΔ.
  • [07] Πλεόνασμα 370 δις δρχ παρουσίασε ο προϋπολογισμός.
  • [08] Μπάσκετ-Ολυμπιακός-Νέος τεχνικός και δύο μεταγραφές.

  • [01] Προβληματισμός από την επανεμφάνιση της 17Ν.

    08/06/2000 21:41:02

    Την επανεμφάνισή της, μετά από 11 μήνες έκανε η 17 Νοέμβρη, με τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα Στέβεν Σόντερς. Οπως προέκυψε από τις έρευνες, η εκτέλεση έγινε με το γνωστό 45άρι της οργάνωσης φάντασμα, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει στείλει προκήρυξη. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της, καταδίκασε απερίφραστα την άνανδρη και τυφλή αυτή ενέργεια, που στρέφεται εναντίον της χώρας, ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στο βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλέρ. Τη βαθύτατη συμπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οικογένεια του θύματος αλλά και την αλληλεγγύη της προς την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι.

    [02] Ταξιδιωτική οδηγία από τη Βρετανία.

    08/06/2000 21:40:56

    Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Βρετανούς πολίτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα να λαμβάνουν τα φυσιολογικά μέτρα ασφάλειά τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι η χώρα του είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών και ανακοίνωσε την αποστολή ομάδας στελεχών της Σκότλαντ Γιαρντ στην Αθήνα για να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές. Ο εκπρόσωπος των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, ούτε και το συνέδριό τους στην Κω το φθινόπωρο.

    [03] Ανεβαίνουν οι τόνοι και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.

    08/06/2000 21:40:49

    Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος επικρίνει σήμερα δριμύτατα τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου, του αμφισβητεί τον τίτλο "και πάσης Ελλάδος" και τον προειδοποιεί πως αν συνεχίσει να παρεμβαίνει στη μητρόπολή του θα τον καταγγείλει. Ο κ. Χριστόδουλος πάντως ανεβάζει τους τόνους και σε κήρυγμά του επέκρινε πάλι την κυβέρνηση για τη στάση της, μίλησε για προσπάθεια μετατροπής της Ελλάδος σε κράτος άθρησκων, προειδοποίησε ότι η εκκλησία δεν είναι διατεθειμένη να σκύψει το κεφάλι και κάλεσε το λαό να αντιδράσει.

    [04] Τρομοκρατία-Συμπτώσεις & δηλώσεις που προκαλούν ερωτηματικά.

    08/06/2000 21:40:43

    Η ενέργεια αυτή αφήνει πολλά ερωτηματικά, για το χρόνο εκδήλωσής της, καθώς γίνεται λίγες μόνο ημέρες από την έκθεση αμερικανών εμπειρογνωμόνων, στην οποία η Ελλάδα συγκρίνεται με το Πακιστάν και την Κολομβία για το θέμα της τρομοκρατίας. Η εφημερίδα "Ποντίκι" δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην αρχηγού της ΣΙΑ, που υποστηρίζει ότι στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζουν τα μέλη της 17Ν. Αμέσως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα η Ουάσιγκτον έσπευσε να υποστηρίξει ότι η ενέργεια αυτή καταδεικνύει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση κατά της τρομοκρατίας

    [05] Δηλώσεις Ετσεβίτ για ελληνοτουρκικά.

    08/06/2000 21:40:36

    Να επωφεληθεί απο τη βελτίωση των σχέσεών της με την Τουρκία για να συζητήσει τις διαφορές των δυο γειτόνων σχετικά με το Αιγαίο, κάλεσε την Ελλάδα ο τούρκος πρωθυπουργός. Η θερμή υποστήριξη από τους λαούς μας, τονίζει ο Ετσεβίτ, στον περιορισμένο διάλογο ανάμεσα στις δυο χώρες δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να ασχοληθούμε με αυτά τα ευαίσθητα θέματα του Αιγαίου με ένα φιλικό διάλογο.

    [06] Αρχίζει αύριο το Εκτακτο Συνέδριο της ΝΔ.

    08/06/2000 21:40:28

    Απόντος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αρχίζουν αύριο οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο θα ασχοληθεί με το λεγόμενο μεσαίο χώρο και την ανασυγκρότηση του κόμματος. Οι Γιώργος Σούρλας και Αλέξανδρος Παπαδόγγονας κατέθεσαν κείμενο στο οποίο διατυπώνουν τον έντονο προβληματισμό τους για τον μεσαίο χώρο. Το κείμενο υπογράφεται επίσης από 130 πρώην βουλευτές και στελέχη

    [07] Πλεόνασμα 370 δις δρχ παρουσίασε ο προϋπολογισμός.

    08/06/2000 21:35:40

    Πλεόνασμα 370 δις δρχ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο του 2000, καθώς τα έσοδα έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση κατά 12,6% με πρόβλεψη 3,5% σε ετήσια βάση. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να πληροφορούνται μέσω Ιντερνετ ή με ένα απλό τηλεφώνημα για αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.

    [08] Μπάσκετ-Ολυμπιακός-Νέος τεχνικός και δύο μεταγραφές.

    08/06/2000 21:35:34

    Με δύο σούπερ μεταγραφές, συνδυάστηκε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού από τον Ηλία Ζούρο. Συγκεκριμένα, τη φανέλα των ``ερυθρολεύκων`` θα φορά από τη νέα χρονιά ο Νίκος Οικονόμου. Ο διεθνής φόργουορντ που αγωνιζόταν στην Κίντερ Μπολόνια, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων με τους Πειραιώτες, ωστόσο η επισημοποίηση της συνεργασίας του ''Νικόλα'' με τους Πειραιώτες θα γίνει μέσα στο επόμενο 24ωρο. Oσον αφορά τη δεύτερη μεταγραφή, αυτή είναι του Αντουάν Ριγκοντό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων αφού έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Μπολόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 June 2000 - 20:30:40 UTC