Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Διαψεύδει ο Λυμπερόπουλος συνάντηση με Κόκκαλη.
  • [02] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Μεταγραφές από Αργεντινή.
  • [03] Δηλώσεις Αβραμόπουλου.
  • [04] Δεν κλείνει η Ολυμπιακή διαβεβαίωσε ο Δ.Ρέππας.
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου για Ολυμπιάδα.
  • [06] Τη λύπη της εξέφρασε η κυβέρνηση για αποφάσεις Ιεραρχίας.
  • [07] Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η εκκλησία.
  • [08] Στο 2,9% έκλεισε ο πληθωρισμός το Μαϊο.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Διαψεύδει ο Λυμπερόπουλος συνάντηση με Κόκκαλη.

    06/06/2000 21:40:19

    Ο Νίκος Λυμπερόπουλος διέψευσε με δηλώσεις του τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να είχε επαφές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην ομάδα του Πειραιά. Ο διεθνής επιθετικός, τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον κ Κόκκαλη ούτε με άλλον παράγοντα του Ολυμπιακού ενώ είπε ότι πάντα τον πρώτο λόγο έχει ο Παναθηναϊκός με τον οποίο δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο.

    [02] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Μεταγραφές από Αργεντινή.

    06/06/2000 21:39:07

    Μετά τους Φερνάντο Ροδόλφο Νάβας και Εμανουέλ Ρουίθ οι οποίοι θα υπογράψουν πενταετή συμβόλαια συνεργασίας με την ΑΕΚ, η εφημερίδα της Αργεντινής "Ντιάριο Ολέ" γράφει ότι η διοίκηση της Μπόκα Τζούνιορς συμφώνησε με την ΑΕΚ να της παραχωρήσει δανεικούς για δύο χρόνια με προοπτική αγοράς και τους Εμιλιάνο Ρέι και Λουίς Ντιάριο Κάλβο. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι πρόκειται για συμφωνία μαμούθ μεταξύ των δύο συλλόγων, βάση της οποίας η ΑΕΚ θα καταβάλει στην Μπόκα Τζούνιορς περίπου 2,7 δισ δραχμές.

    [03] Δηλώσεις Αβραμόπουλου.

    06/06/2000 21:38:10

    Την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε δυόμισι χρόνια που λήγει η θητεία στο δήμο της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τρία 24ωρα πριν από το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ. Ο Δήμαρχος Αθηναίων διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά κόμματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου σχήματος. Ο κάθε πολίτης αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου στα στελέχη της ΝΔ.

    [04] Δεν κλείνει η Ολυμπιακή διαβεβαίωσε ο Δ.Ρέππας.

    06/06/2000 21:38:03

    Δεν πρόκειται να κλείσει η Ολυμπιακή Αεροπορία, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ όπως ανακοινώθηκε ο οίκος Κρεντί Σουίς Φερστ Μπόστον επελέγη ως σύμβουλος του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Ο Κώστας Καραμανλής, που συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποτυχία των προγραμμάτων εξυγίανσης και τάχθηκε υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Ολυμπιακή ζήτησε με πρότασή της η ΝΔ.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου για Ολυμπιάδα.

    06/06/2000 21:37:55

    Μία εκτός προγράμματος συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είχε το πρωί, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία στη συνέχεια είδε και τον υπουργό Πολιτισμού Θόδωρο Πάγκαλο. Στη συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία της Ολυμπιάδας και τα τελευταία προβλήματα που παρουσιάζονται στο έργο του Οργανισμού, κυρίως με το διαγωνισμό για τα ραδιοτηλεοπτικά και την είσοδο τριών νέων προσώπων στο ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής

    [06] Τη λύπη της εξέφρασε η κυβέρνηση για αποφάσεις Ιεραρχίας.

    06/06/2000 20:45:28

    Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που δεν συνάδει με τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια αδικαιολόγητη αντιπαράθεση και μάλιστα για θέματα επί των οποίων την αρμοδιότητα έχει αποκλειστικώς η Πολιτεία και ουδείς άλλος, καταλήγει η δήλωση του κ. Ρέππα. Προηγουμένως η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του αρχιεπισκόπου για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό.

    [07] Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η εκκλησία.

    06/06/2000 20:44:07

    Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας για το θέμα των ταυτοτήτων. Η ιεραρχία της εκκλησίας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης αποφάσισε να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο συλλαλητηρίων στις 14 και 21 του μηνός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Στις θέσεις της ιεραρχίας εκφράζονται υποψίες ότι ακολουθούν και άλλα μέτρα και γίνεται λόγος για προσπάθεια να μετατραπή η Ελλάδα σε άθρησκη χώρα.

    [08] Στο 2,9% έκλεισε ο πληθωρισμός το Μαϊο.

    06/06/2000 14:51:18

  • Ανακοινώθηκε το μεσημέρι από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Μαιου. Εκλεισε στο 2,9% από 2,6% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 June 2000 - 20:30:33 UTC