Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία-Διάσκεψη-Συνάντηση Σημίτη-Κλίντον.
  • [02] Νέος διεθνής διαγωνισμός για την Ολυμπιακή.
  • [03] Ημαθεία-Κήρυγμα Χριστόδουλου.
  • [04] Αναδρομική αύξηση των συντάξεων στους δικαστικούς.
  • [05] Βερολίνο-Διάσκεψη κεντροαριστερών-Λήξη εργασιών.

  • [01] Γερμανία-Διάσκεψη-Συνάντηση Σημίτη-Κλίντον.

    03/06/2000 20:43:10

    Μία γρήγορη ανασκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, έγινε στη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπιλ κλίντον, στο περιθώριο της διάσκεψης για τη νέα προοδευτικη διακυβέρνησης, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στο Βερολίνο. Χθες ο κ.Κλίντον χαιρέτισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να θεωρήσει την Τουρκία ως υποψήφιο μέλος και τόνισε ότι αυτό είναι καλό για μια ταχύτερη συμφιλίωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και για μια λύση στην Κύπρο. Ο κ.Σημίτης μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες της Συνόδου.

    [02] Νέος διεθνής διαγωνισμός για την Ολυμπιακή.

    03/06/2000 20:43:04

    Νέος διεθνής διαγωνισμός θα προκηρυχθεί για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών και του μάνατζμεντ της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εντός δέκα ημερών αποχωρεί η Σπιντ Γουίντ από τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον μάνατζερ της ΟΑ Ρ.Λίντς. Η ΝΔ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για άλλο έναν κρίκο στην αλυσίδα των κυβερνητικών λαθών, ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη ΝΔ, οτι προσπαθούν να ξεπουλήσουν την εταιρία, επιρρίπτει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΝ από την πλευρά του καλεί την κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή τόσο τον αναλυτικό απολογισμό του σχεδιασμού της, όσο και τις προτάσεις της για το μέλλον της ΟΑ. Ανίκανη να εκσυγχρονίσει και να αναπτύξει την ΟΑ χαρακτηρίζει το ΔΗΚΚΙ την κυβέρνηση.

    [03] Ημαθεία-Κήρυγμα Χριστόδουλου.

    03/06/2000 20:42:58

    Η ιδιότητα του χριστιανού ορθόδοξου και του Ελληνα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαλαλήσουμε ότι και τα δύο, αλλά ιδιαίτερα η χριστιανική μας πίστη, δεν είμαστε διατεθειμένοι να την ξεπουλήσουμε με κανένα τίμημα. Τη δήλωση έκανε στη διάρκεια κηρύγματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, δήλωσε οτι οι φωνές δεν δίνουν λύσεις και πως όσο κι αν σηκώνουμε τα λάβαρα και θέλουμε αυτή ή την άλλη ταυτότητα, αυτά έρχονται από μόνα τους. Την Τρίτη συνέρχεται η ιεραρχία της εκκλησίας προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της στο θέμα των ταυτοτήτων.

    [04] Αναδρομική αύξηση των συντάξεων στους δικαστικούς.

    03/06/2000 20:42:51

    Αναδρομική αύξηση των συντάξεων τους από 1/1/1997, δικαιούνται οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί, ώστε να φθάσουν στο επίπεδο του 80% των αποδοχών των εν ενεργία συναδέλφων τους, έκρινε και αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η υλοποίηση της απόφασης αυτής αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό. Αύριο ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας διοίκησης στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων Αθηνών-Πειραιώς. Αν και το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο, καταβάλεται προσπάθεια από τους υποψηφίους για την τελική επικράτηση καθώς κυριαρχούν τρεις διαφορετικές τάσεις με ισάριθμους διεκδικητές της προεδρίας.

    [05] Βερολίνο-Διάσκεψη κεντροαριστερών-Λήξη εργασιών.

    03/06/2000 18:17:10

    Η αναζήτηση λύσεων στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση και η νέα τεχνολογική εποχή, θα είναι, αν μή τι άλλο, μακρά. Το συμπέρασμα αυτό κατέδειξε η διάσκεψη των 14 προέδρων και πρωθυπουργών από πέντε ηπείρους, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι στο Βερολίνο. Στο κοινό ανακοινωθέν, βασικά σημεία του οποίου παρουσίασε ο γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, καταδεικνύεται η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της σύστασης ενός "δικτύου επιστημόνων που θα συνεχίσει την επεξεργασία των προβλημάτων για να υποβοηθήσει την εξεύρεση των απαντήσεων που πρέπει να δώσει η πολιτική". Επίσης στην πρώτη κλίμακα των ιεραρχήσεων τοποθετούνται η δημιουργία ενός πλαισίου για τον έλεγχο των διεθνών χρηματαγορών και η καταπολέμηση των διακρίσεων της γνώσης στη νέα εποχή του Ιντερνέτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 June 2000 - 20:30:43 UTC