Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Αλεξανδρής-Καραπιάλης.
  • [02] Αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.
  • [03] Βουλή-Ολυμπιάδα-Σημίτης-Καραμανλής.
  • [04] Ολυμπιάδα-Κ.Λαλιώτης-Εργα-Διυπουργική Επιτροπή.
  • [05] Ταυτότητες-Συνέντευξη Χριστόδουλου

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Αλεξανδρής-Καραπιάλης.

    31/05/2000 21:26:07

    Ο Αλεξανδρής και ο Καραταϊδης ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό, ενώ την ίδια στιγμή, ένας από τους ποδοσφαιριστές που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πορεία των "ερυθρολεύκων" την τελευταία δεκαετία, ο Καραπιάλης "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο τελευταίος, πάντως, δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από την "οικογένεια" του Ολυμπιακού, καθώς συμφώνησε με την διοίκηση της ΠΑΕ προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα των τεχνικών που ήδη εργάζονται στις ακαδημίες του συλλόγου.

    [02] Αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.

    31/05/2000 21:23:55

    Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας για το θέμα των ταυτοτήτων. Η εκκλησία δια στόματος αρχιεπισκόπου έδωσε το στίγμα των προθέσεών της λέγοντας "ναι στο διάλογο, όχι στο συμβιβασμό". Χαρακτήρισε αήθη και αντιδημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση φαρμόζει την πολιτική της, διακρίνοντας προσπάθεια περιθωριοποίησης της εκκλησίας, ζήτησε για άλλη μια φορά δημοψήφισμα και διευκρίνισε ότι δεν διεκδικεί μερίδιο στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το μόνο θέμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε σχέση με την εκκλησία είναι η εφαρμογή ενός νόμου που έχει ψηφιστεί και τίποτε άλλο.

    [03] Βουλή-Ολυμπιάδα-Σημίτης-Καραμανλής.

    31/05/2000 21:23:47

    Εμφαση στη σύνδεση ανάμεσα στον κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των Ολυμπιακών έργων.

    Παράλληλα απέρριψε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για τις σημειωθείσες καθυστερήσεις, κάνοντας λόγο για "εκμηδενιστική λογική" και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι ενστάσεις αυτές θα απορριφθούν στην πράξη. Εμφανίσθηκε επίσης αισιόδοξος, παρά τις όποιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν, υπενθυμίζοντας την προηγούμενη "εθνική επιτυχία", την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, την οποία επικαλέστηκε ώς υπόδειγμα προοπτικής και δυνατοτήτων της χώρας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε οξεία κριτική και έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση των Ολυμπιακών έργων.

    [04] Ολυμπιάδα-Κ.Λαλιώτης-Εργα-Διυπουργική Επιτροπή.

    31/05/2000 21:23:39

    Δεν πρόκειται να γίνουν απευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών Εργων,

    και όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, μετά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκε η πορεία των οδικών έργων που πρέπει να γίνουν στο λεκανοπέδιο Αττικής για την Ολυμπιάδα του 2004. Πρόκειται για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, που θα συνδέει τα Σπάτα με το Μενίδι, την επέκταση του μετρό έως τα Σπάτα και την κατασκευή του τραμ προς τα νότια προάστια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν έξω από τη βουλή την ώρα που πραγματοποιείτο η συζήτηση για την Ολυμπιάδα του 2004, εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας Κινήσεων Πολιτών κατά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Υποστηρίζουν οτι η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα θα δημιουργήσει μεγάλα περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

    [05] Ταυτότητες-Συνέντευξη Χριστόδουλου

    31/05/2000 15:42:06

  • Υπέρ του διαλόγου, αλλά εναντίον του συμβιβασμού, τάχθηκε το μεσημέρι, αναφερόμενος στο θέμα των ταυτοτήτων, ο αρχιεπίσκοπος, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σε δείπνο της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο κ.Χριστόδουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε οτι η εκκλησία δεν διεκδικεί μερίδιο στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας και δεν θέλει να αναμιγνύεται στην πολιτική. Εκανε λόγο για αυταρχική απόφαση της Πολιτείας στο θέμα των ταυτοτήτων και εκδήλωση περιφρόνησης στην Εκκλησία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 May 2000 - 20:30:30 UTC