Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αυξήσεις στα υγρά καύσιμα.
  • [02] Διευκρινήσεις για την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη.
  • [03] Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση ζήτησε ο πρωθυπουργός.
  • [04] Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός-Αποχωρεί ο Βαρδινογιάννης.
  • [05] Τοιχογραφίες Ακρωτηρίου Σαντορίνης.
  • [06] Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας.

  • [01] Νέες αυξήσεις στα υγρά καύσιμα.

    29/05/2000 20:35:02

    Νέα αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων αναμένεται να ισχύσουν

    από τα μεσάνυκτα της Τετάρτης. Η νέα αυτή αύξηση έχει προκαλέσει ανησυχία την κυβέρνηση, η οποία φοβάται οτι μπορεί να επηρεάσει την πορεία του πληθωρισμού. Για το σκοπό αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης αρχίζει νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τις πετρελαϊκές εταιρίες, προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα συγκράτησης και αυτή την εβδομάδα των περιθωρίων κέρδους τους στα καύσιμα.

    [02] Διευκρινήσεις για την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

    29/05/2000 20:32:53

    Θέμα όμως δημιουργήθηκε και από τη χθεσινή ομιλία του Πατριάρχη

    Βαρθολομαίου προς ανά τον κόσμο Αρχοντες-Οφικιάλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο κ.Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων είπε οτι η ορθόδοξη εκκλησία πειθαρχεί προς τους νόμους των κρατών εντός των οποίων υπάρχουν τα μέλη της. Σε τελείως διαφορετικό θέμα από εκείνο με τις ταυτότητες, αναφερόταν η ομιλία Βαρθολομαίου, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

    Ο λόγος του είναι πάντα σεβαστός, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση ζήτησε ο πρωθυπουργός.

    29/05/2000 20:32:44

    Θέματα δημόσιας διοίκησης, συζήτησαν στη διάρκεια συνάντησής τους ο πρωθυπουργός με την αρμόδια υπουργό. Ο κ.Σημίτης υποστήριξε οτι για την καλή οικονομική πορεία της χώρας, απαιτείται μία αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Αρνήθηκε οτι η κατάσταση της είναι κακή, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση θέλει η δημόσια διοίκηση να είναι κοντά στον πολίτη, ο οποίος να αισθάνεται οτι η Πολιτεία τον νοιάζεται. Η υπουργός Βάσω Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πρόγραμμα "Πολιτεία" που αφορά στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

    [04] Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός-Αποχωρεί ο Βαρδινογιάννης.

    29/05/2000 20:25:44

    Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποχωρεί από την ηγεσία του Παναθηναϊκού, ανακοινώνοντας σήμερα την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ. Φανερά απογοητευμένος, είπε ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα ως αναφορά τα διοικητικά της ΠΑΕ και τόνισε ότι δεν θέλησε να παραμείνει στην θέση του κάνοντας συμβιβασμούς. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν αποκάλυψε τον πιθανό αντικαταστάτη του, άν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς τον ανηψιό του Παύλο Βαρδινογιάννη και κατέληξε: "Θα παραμείνω, ως απλός φίλαθλος, κοντά στην αγαπημένη μου ομάδα".

    [05] Τοιχογραφίες Ακρωτηρίου Σαντορίνης.

    29/05/2000 20:24:20

    Στο έργο της αποκατάστασης και συντήρησης των τοιχογραφικών συνόλων που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές στην προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης συμβάλλει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με τη χρηματική της αρωγή, στο πλαίσιο της γενικότερης χορηγικής της δραστηριότητας που μόνον στη διάρκεια του 1999 άγγιξε το 1,5 δισ.δραχμές. Η αποκαταστάση των τοιχογραφιών, εαν συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, θα ολοκληρωθεί σε 30 με 40 χρόνια με κίνδυνο να καταστραφούν ανέφερε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Φηρά ο καθηγητής αρχαιολογίας και Διευθυντής των Ανασκαφών Χρ.Ντούμας, επισημαίνοντας έτσι την σημασία των χορηγιών όπως αυτή της Εθνικής.

    [06] Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας.

    29/05/2000 20:22:40

    Βαρύ συνεχίζει να είναι το κλίμα στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας σχετικά με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος μιλώντας στην Αίγινα, χαρακτήρισε πραξικόπημα την απόφαση της κυβέρνησης για την μή αναγραφή, υποστηρίζοντας οτι εάν γινόταν πριν τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει τη θέση της και δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτε άλλο, απάντησε ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει ρήξη, δήλωσε ο κ.Ρέππας. Την ελπίδα να εκτονωθεί η ένταση για τις ταυτότητες "και να πάμε ένα βήμα μπροστά", εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, από τις Βρυξέλλες, όπου μετείχε στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 May 2000 - 20:30:28 UTC