Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Συμφωνία Παναθηναϊκού-Αλβέρτη.
  • [02] Χαμηλούς τόνους κρατάει η κυβέρνηση έναντι της εκκλησίας.
  • [03] Δυναμική επανεμφάνιση του Εγκέλαδου.
  • [04] Υπουργικό Συμβούλιο-Μείωση τροχαίων ατυχημάτων.
  • [05] ΝΔ-Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.
  • [06] Σε περίοδο όξυνσης οι σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας.

  • [01] Μπάσκετ-Συμφωνία Παναθηναϊκού-Αλβέρτη.

    26/05/2000 21:23:39

    Όσοι προέβλεπαν πιθανό σίριαλ στην ανανέωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη μετά την πρώτη επαφή του παίκτη με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παύλο Γιαννακόπουλο, μάλλον έπεσαν έξω. Οι δύο πλευρές, έδωσαν τα χέρια, έστω και μέσω ...τηλεφώνου και ο ``Φράγκι`` θα παραμείνει στο ``πράσινο`` στρατόπεδο για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθηναϊκή ομάδα ανέβασε την προσφορά της στα 250 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο και με πληρωμένη την εφορία, κάτι που σημαίνει ότι ο Αλβέρτης για τα τέσσερα επόμενα χρόνια θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό κάτι περισσότερο από 1,5 δις δραχμές.

    [02] Χαμηλούς τόνους κρατάει η κυβέρνηση έναντι της εκκλησίας.

    26/05/2000 21:22:37

    Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της τήρησε χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί αρκεί να μην παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα και χαρακτήρισε θετική την καταδίκη εκ μέρους του αρχιεπισκόπου των φαινομένων μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού που εμφανίζονται στους κόλπους της εκκλησίας, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων. Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η απόφαση για τις ταυτότητες δεν υποκρύπτει οποιαδήποτε διάθεση αντιπαράθεσης με την εκκλησία.

    [03] Δυναμική επανεμφάνιση του Εγκέλαδου.

    26/05/2000 21:22:31

    Ανησυχία στους πολίτες και προβληματισμό στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η δυναμική εμφάνιση του Εγκέλαδου, με τα 6 Ρίχτερ νότια της Καλαμάτας και τις δύο ισχυρές δονήσεις στον Αμβρακικό κόλπο, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες κτίρια στην Πρέβεζα και χωριά του νομού, ορισμένα από τα οποία κρίθηκαν ακατοίκητα. Η πρώτη δόνηση, τα ξημερώματα είχε μέγεθος 5,3 και η δεύτερη νωρίς το απόγευμα 4,7 Ρίχτερ. Κλιμάκιο επιστημόνων έχει μεταβεί στην περιοχή και παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ συνεργεία της Νομαρχίας συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών.

    [04] Υπουργικό Συμβούλιο-Μείωση τροχαίων ατυχημάτων.

    26/05/2000 21:22:24

    Σε πέντε άξονες θα κινηθεί η προσπάθεια της κυβέρνηση για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Καλύτερη σήμανση, βελτίωση οδικού δικτύου, μεγαλύτερη αστυνόμευση, πιό αυστηρές ποινές στους παραβάτες και καμπάνια ενημέρωσης. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη διάρκεια του οποίου παρουσιάσθηκαν συγκλονιστικά στοιχεία αφού κάθε χρόνο 2000 άτομα χάνουν τη ζωή τους και χιλιάδες τρυματίζονται. Κύρια αίτια είναι: επιθετική οδήγηση, υπερβολική ταχύτητα, αλκοόλ, μή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ελλιπή αστυνόμευση, κακό οδικό δίκτυο.

    [05] ΝΔ-Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

    26/05/2000 21:22:17

    Με ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ανοίγουν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, με αντικείμενο την πορεία προς το συνέδριο, τα αίτια της εκλογικής ήττας και την πρόσφατη εσωκομματική κρίση. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δεχθεί κριτική για την τακτική που ακολούθησε προεκλογικά και οδήγησε στην εκλογική ήττα. Στο μεταξύ, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά τριών δημοσιογράφων του σταθμού ΦΛΑΣ, για συκοφαντική δυσφήμιση του και ζητώντας να επιδικαστεί ποσό 4 δισ δρχ για ηθική βλάβη που υπέστη.

    [06] Σε περίοδο όξυνσης οι σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας.

    26/05/2000 21:16:56

    Περίοδο όξυνσης διέρχονται οι σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων. Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε εκτάκτως κήρυξε ανένδοτο αγώνα, η μορφή του οποίου θα καθοριστεί στην έκταση συνεδρίαση της Ιεραρχίας, στις 6 Ιουνίου. Ο Αρχιεπίσκοπος που ανέβαλε το ταξίδι του στη Ρωσία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό και παραπλάνηση της εκκλησίας επανέλαβε τη θέση του για δημοψήφισμα και άφησε αιχμές κατά κυβερνητικών παραγόντων, λέγοντας πως μια μικρή ομάδα εξωκοινοβουλευτικών παραπλάνησε τον πρωθυπουργό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 May 2000 - 20:30:44 UTC