Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Πλέι οφ-ΑΕΚ-Ολυμπιακός 67-72.
  • [02] Δεκάδες μετασεισμοί από τα 6 πρωινά Ρίχτερ.
  • [03] Τροχαία ατυχήματα-Διακανονισμός ζημιών.
  • [04] Νομοσχέδιο για την Ολυμπιάδα-Αναδιοργάνωση.
  • [05] ΝΔ-Αιχμές Μπακογιάννη προς την ηγεσία.
  • [06] Ταυτότητες-Ομιλία Σημίτη στη Βουλή-Κριτική από ΝΔ.

  • [01] Μπάσκετ-Πλέι οφ-ΑΕΚ-Ολυμπιακός 67-72.

    24/05/2000 21:04:42

    Δεν χρειάστηκε πέμπτος αγώνας για να κριθεί η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του μπάσκετ, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 72-67, στον τέταρτο μικρό τελικό. Ετσι οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ η ΑΕΚ θα βρίσκεται και πάλι στο κύπελλο Σαπόρτα, το οποίο κατέκτησε φέτος.

    [02] Δεκάδες μετασεισμοί από τα 6 πρωινά Ρίχτερ.

    24/05/2000 20:59:27

    Δεκάδες μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν έντασης 4,9 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί από τους σεισμογράφους, στον υποθαλάσσιο εστιακό χώρο, 120 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας, όπου σημειώθηκε το πρωί η ισχυρή δόνηση των έξι ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [03] Τροχαία ατυχήματα-Διακανονισμός ζημιών.

    24/05/2000 20:57:22

    Νέα ήθη στον τομέα της ασφάλισης των αυτοκινήτων εισαγάγει το νέο σύστημα διακανονισμού των ζημιών από τροχαία ατυχήματα, που θα ισχύσει από πρώτης Ιουνίου. Στόχος του νέου συστήματος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και η ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου. Με την εφαρμογμή του νέου συστήματος θα περιοριστεί σημαντικά ο χρόνος για την καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ ο ασφαλισμένος θα μπορεί πλέον να επιλέγει ο ίδιος την εταιρία που θα τον αποζημιώνει σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

    [04] Νομοσχέδιο για την Ολυμπιάδα-Αναδιοργάνωση.

    24/05/2000 20:55:55

    Τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιάδα του 2004, το οποίο παρουσίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στα μέλη της διυπουργικής επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό. Το νομοσχέδιο προβλέπει την αναδιοργάνωση της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004", το ΔΣ του οποίου από 15μελές γίνεται 17μελές, με καθορισμένες αρμοδιότητες για την ταχεία προετοιμασίας της Ολυμπιάδας του 2004. Οπως είναι γνωστό από την Οργανωτική επιτροπή παραιτήθηκε η κυρία Νίκη Τζαβέλα, η οποία είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    [05] ΝΔ-Αιχμές Μπακογιάννη προς την ηγεσία.

    24/05/2000 20:54:13

    Με φόντο την εσωκομματική κρίση και απόντος του Κώστα Μητσοτάκη, άνοιξε στη ΝΔ η συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για ανοδική πορεία της ΝΔ, παραδέχθηκε οργανωτικές αδυναμίες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέδωσε τα αίτια της ήττας σε οργανωτικά προβλήματα και αρρυθμίες, ενώ ιδιαίτερα επικριτική ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, για παλινωδίες στον πολιτικό λόγο και έλλειψη στρατηγικής και συντονισμού της κεντρικής καμπάνιας του κόμματος.

    [06] Ταυτότητες-Ομιλία Σημίτη στη Βουλή-Κριτική από ΝΔ.

    24/05/2000 20:49:05

    Με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός έδωσε τέρμα στη διαμάχη μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων. Ο κ. Σημίτης κατέστησε σαφές ότι στο εξής δεν θα αναγράφονται στις ταυτότητες μια σειρά στοιχείων, μεταξύ των οποίων και το θρήσκευμα και κάλεσε το υπουργείο Δημόσιας τάξης να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν τα θεσμικά όργανα της εκκλησίας,ενώ πολλοί ιεράρχες και κληρικοί κάνουν λόγο για προσπάθεια διχασμού του λαού και προαναγγέλουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ΝΔ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι υπαναχώρησε, φάνηκε ανακόλουθος και απέδειξε ότι δεν επιθυμεί το διάλογο και τη συναίνεση για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Για βαρύ λάθος του οποίου τις συνέπειες θα τις δούμε όλοι μας πολύ σύντομα, έκανε λόγο ο Κώστας Μητσοτάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 May 2000 - 20:30:33 UTC