Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υγρά καύσιμα-Αυξήσεις φωτιά.
  • [02] Αύριο η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για Ολυμπιάδα.
  • [03] Ταυτότητες-Αύριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.
  • [04] ΝΔ-Μεσαίος χώρος-Συνέδριο.
  • [05] Αντίδραση Αθήνας για δημοσίευμα "Τάιμ".
  • [06] Ομαλά εξελίσσεται η Νατοϊκή άσκηση.

  • [01] Υγρά καύσιμα-Αυξήσεις φωτιά.

    23/05/2000 22:24:37

    Κάτω από 10 δραχμές το λίτρο θα είναι τελικά η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, λόγω αύξησης της τιμής του πετρελαίου και της ανατίμησης του δολαρίου, ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των εκπροσώπων των διυλιστηρίων και των εταιριών πετρελαιοειδών. Στο μεταξύ σήμερα, ο πρωθυπουργός προήδρευσε σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας όπου κατέστησε σαφές ότι θα επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής.

    [02] Αύριο η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για Ολυμπιάδα.

    23/05/2000 21:18:54

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει αύριο με τη νέα της σύνθεση, η διϋπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004. Στο μεταξύ την παραίτησή της για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, υπέβαλε η αντιπρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα της οποίας θα επιλύονται με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε αποστάσεις και δεν θέλησε να σχολιάσει την οξύτατη κόντρα Αβραμόπουλου-Νικολάου, με αφορμή την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

    [03] Ταυτότητες-Αύριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

    23/05/2000 21:18:47

    Τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αναμένεται να δώσει σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αύριο στη βουλή τασσόμενος υπέρ της μή αναγραφής τελικά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τη Ρουμανία όπου βρίσκεται για ανεπίσημη επίσκεψη, φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό γα το θέμα αυτό.

    [04] ΝΔ-Μεσαίος χώρος-Συνέδριο.

    23/05/2000 21:18:40

    Αρχίζει αύριο ο κύκλος των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων της ΝΔ, που θα ολοκληρωθεί με το έκτακτο συνέδριο και στη διάρκεια των οποίων θα συζητηθεί η εσωκομματική κρίση και το εκλογικό αποτέλεσμα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ σήμερα συνήλθε η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, τα μέλη της οποίας επιχείρησαν να προσεγγίσουν, χωρίς μεγάλη επιτυχία, την έννοια του μεσαίου χώρου. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η ΝΔ οριοθετείται πολιτικά στο χώρο της κεντροδεξιάς και επανέλαβε την πρόταση για επανίδρυση του κόμματος.

    [05] Αντίδραση Αθήνας για δημοσίευμα "Τάιμ".

    23/05/2000 21:18:29

    Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Ρέππα στο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού ΤΑ'Ι'Μ, το οποίο επαναφέρει τις γνωστές αιτιάσεις για την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Ο κ. Ρέππας το χαρακτήρισε απαράδεκτο και προβοκατόρικο που εμφανίζεται στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Για τους υπαινιγμούς σχετικά με την ασφάλεια της Ολυμπιάδας, τόνισε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και υπενθύμισε οτι σε άλλες χώρες υπήρξαν στο παρελθόν τρομοκρατικές ενέργειες με θύματα στη διάρκεια Ολυμπιακών αγώνων.

    [06] Ομαλά εξελίσσεται η Νατοϊκή άσκηση.

    23/05/2000 21:18:21

    Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η Νατοϊκή άσκηση Νταϊνάμικ Μίξ, μεγάλο μέρος της οποίας διεξάγεται στον ελλαδικό χώρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που προτείνουν την κατάργηση της στρατιάς του Αιγαίου και αμοιβαίες υποχωρήσεις στις διαφορές των δύο χωρών, επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και αυτό μπορεί να γίνει με προσφυγή στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 May 2000 - 20:31:05 UTC