Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηράκλειο - Εγκλημα με θύμα 26χρονο
  • [02] Συνασπισμός-εξελίξεις.
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Πάγκαλου.
  • [04] Εισαγωγικές εξετάσεις.
  • [05] Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [06] Σεισμός- Δίκη.
  • [07] Συνασπισμός.
  • [08] Πάγκαλος- Καραμανλής.
  • [09] Νέα Δημοκρατία.
  • [10] Εισαγωγικές εξετάσεις- Δέσμες.

  • [01] Ηράκλειο - Εγκλημα με θύμα 26χρονο

    22/05/2000 12:49:22

  • Εγκλημα με θύμα έναν 26 χρονο, έγινε τα ξημερώματα σε κέντρο διασκεδάσεως στο Πετροκεφάλι Μεσαράς Ηρακλείου. Θύμα είναι ο Μανώλης Αυγενάκης από το χωριό Καμάρες Ηρακλείου ο οποίος κατά την διάρκεια συμπλοκής για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τον μαχαίρωσαν στην κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος 26 χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Μοιρών αλλά ηταν ήδη νεκρός. Η σύλληψη του δράστη κατά την αστυνομία-που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το όνομα του -είναι θέμα χρόνου.

    [02] Συνασπισμός-εξελίξεις.

    22/05/2000 12:23:05

    Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού και θα ασχοληθεί με τις πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις αλλά και την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο. Το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος θα συναντηθεί με τη Μαρία Δαμανάκη με αντικείμενο τα θέματα αυτά.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή-Πάγκαλου.

    22/05/2000 12:21:11

    Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλή συναντήθηκε το μεσημέρι στη Ρηγίλλης ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος και τον ενημέρωσε σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η διοργάνωση της Ολυμπιάδας αποτελεί θέμα προτεραιότητας για την κυβέρνηση, ενώ την Τετάρτη θα συγκληθεί εκ νέου η διυπουργική επιτροπή οπότε ο κ. Πάγκαλος θα παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες της οργανωτικής επιτροπής και των υπουργείων.

    [04] Εισαγωγικές εξετάσεις.

    22/05/2000 12:17:38

    Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίστηκαν σήμερα οι εξετάσεις των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι της Α΄Δέσμης διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, της Β΄στη Βιολογία, της Γ΄ στα Αρχαία Ελληνικά και της Δ΄στην Ιστορία. Αύριο οι υποψήφιοι όλων των δεσμών θα διαγωνιστούν στην Εκθεση.

    [05] Οικουμενικός Πατριάρχης.

    22/05/2000 09:12:43

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ολοκλήρωσε χθες την τετραήμερη περιοδεία του στον Εβρο, με επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, στην Τραϊανούπολη και στις Φέρες. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε οτι σήμερα που πνέει νέος άνεμος αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και το ατενίζουμε με ελπιδοφόρες προοπτικές.

    [06] Σεισμός- Δίκη.

    22/05/2000 09:12:37

    Εκδικάζεται σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των κατασκευαστών της πολυκατοικίας επι της οδού Ψυχάρη στη Μεταμόρφωση, που κατέρρευσε απο τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου. Κάτω απο τα συντρίμια της είχαν βρει τραγικό θάνατο 16 άνθρωποι, οι συγγενείς των οποίων ζητούν δέσμευση της περιουσίας των κατασκευαστών εως ότου εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση.

    [07] Συνασπισμός.

    22/05/2000 09:12:31

    Η πορεία προς το συνέδριο του κόμματος, αλλά και οι πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες το αντικείμενο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με τα κορυφαία στελέχη Μαρία Δαμανάκη και Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

    [08] Πάγκαλος- Καραμανλής.

    22/05/2000 09:12:24

    Τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, θα επισκεφθεί το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματός του στη Ρηγίλλης, ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, για να τον ενημερώσει σχετικά με την προετοιμασία της Ολυμπιάδας. Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 11 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και παραδόθηκε το Σάββατο στους Αυστραλούς διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ με επιβλητική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας έφτασε χθες στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού Ωκεανού.

    [09] Νέα Δημοκρατία.

    22/05/2000 09:12:17

    Κρίσιμη για τις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ η εβδομάδα που άρχισε σήμερα. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή, για την πρόσφατη κρίση, τα αίτια της ήττας και την πορεία προς το συνέδριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε άρθρο του στην ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι το συνέδριο καλείται να αποφασίσει την οργανωτική και λειτουργική μετεξέλιξη της ΝΔ, τη διαμόρφωση μιας νέας μορφής κόμματος. Επίσης, αναφέρει οτι "η έννοια του "μεσαίου" χώρου υπερβαίνει την έννοια του κέντρου".

    [10] Εισαγωγικές εξετάσεις- Δέσμες.

    22/05/2000 09:12:11

    Στα Μαθηματικά (Α' δέσμη), στη Βιολογία (Β' δέσμη), στα Αρχαία Ελληνικά (Γ' δέσμη) και στην Ιστορία (Δ' δέσμη) διαγωνίζονται σήμερα για δεύτερη μέρα οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Αύριο οι υποψήφιοι και στις τέσσερις δέσμες θα διαγωνιστούν στην Εκθεση. Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις της Β' και Γ' τάξης των ενιαίων Λυκείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 May 2000 - 11:30:40 UTC