Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε βενζινάδικο.
  • [02] Υπέκυψε ο χειρστής του Κορσέρ.
  • [03] Δίωξη για πτώση Φάλκον.
  • [04] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους- Τέσσερις νεκροί
  • [05] Νέα πτώση μαχητικού αεροσκάφους.
  • [06] Φοιτητικές εκλογές.
  • [07] ΝΔ - Μητσοτάκης.
  • [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • [09] Ελλάδα - ΟΝΕ -Παπαντωνίου.

  • [01] Ληστεία σε βενζινάδικο.

    18/05/2000 14:08:16

    Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε τα ξημερώματα από δύο αγνώστους. Οι δράστες με την απειλή αυτόματου όπλου αφαίρεσαν από τον Αντώνη Αθανασιάδη, 58 ετών, υπάλληλο του πρατηρίου της MOBIL στο 17-ο χιλιόμετρο Αθηνών-Κορίνθου, 300.000 δραχμές και εξαφανίστηκαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

    [02] Υπέκυψε ο χειρστής του Κορσέρ.

    18/05/2000 14:05:57

    Υπέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες στα τραύματά του, ο 26χρονος υποσμηναγός Δημήτριος Αγιασοφίτης, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα προχθές σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο των Χανίων. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν κατά τη φάση της απογείωσης το αεροσκάφος τύπου Α7 Κορσέρ, εξετράπη της πορείας του, βγήκε από το διάδρομο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Η κηδεία του άτυχου πιλότου, θα γίνει στις 5 το απόγευμα στις Ροβιές Εύβοιας.

    [03] Δίωξη για πτώση Φάλκον.

    18/05/2000 14:05:50

    Σε ανθρώπινο λάθος και όχι σε μηχανική βλάβη αποδίδει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων το δυστύχημα του μοιραίου Φάλκον, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από τη Ρουμανία έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, βασική αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αεροσκάφος. Με βάση το πόρισμα αυτό ο εισαγγελέας άσκησε χθες δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των δύο πιλότων του αεροσκάφους Γιάννη Ανδρουλάκη και Γρηγόρη Συνέκογλου.

    [04] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους- Τέσσερις νεκροί

    18/05/2000 12:54:31

    Νέα αεροπορική τραγωδία για την Πολεμική μας Αεροπορία, η δεύτερη μέσα σε 48ώρες, σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις 11 το πρωί. Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4, κατέπεσε και συνετρίβη σε κατοικήσιμο διόροφο σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρούν γραγικό θάνατο οι δύο χειριστές του και δύο κορίτσια 15 και 16 ετών που την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν μέσα στο οίκημα. Μέχρι στιγμής τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά ενω στην περιοχή μετέβη το μεσημέρι με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Δημήτριος Λιντζεράκος. Σημειώνεται ότι το F-4 είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για εκπαιδευτική πτήση.

    [05] Νέα πτώση μαχητικού αεροσκάφους.

    18/05/2000 11:21:02

    Αεροσκάφος F4 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας σύμφωνα με το γενικό επιτελείο Αεροπορίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για το ατύχημα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων απο το σπίτι κατόρθωσε να βγεί σώα μία κοπέλλα η οποία δήλωσε οτι δεν υπήρχαν άλλα άτομα σ'αυτό.

    [06] Φοιτητικές εκλογές.

    18/05/2000 09:26:00

    Συνεχίστηκε και φέτος η παράδοση που θέλει τις παρατάξεις να δίνουν την δική τους εκδοχή για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, καθώς η κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΕΦΕΕ δεν εξέδωσε συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, όλες οι παρατάξεις επισημαίνουν την αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες. Και οι τρεις μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και Πανσπουδαστική ανακοίνωσαν αύξηση των ποσοστών τους.

    [07] ΝΔ - Μητσοτάκης.

    18/05/2000 09:25:54

    Σαφείς αποστάσεις από την ηγεσία της ΝΔ και τις επιλογές της, κράτησε ο επίτιμος πρόεδρός της, κ. Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1. Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι διαφωνεί με πολλές επιλογές για τις οποίες όμως θα μιλήσει στα όργανα του κόμματος. Εκτίμησε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί γρηγορότερα απ΄ όσο πιστεύουν ορισμένοι και υπογράμμισε οτι δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο.

    [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    18/05/2000 09:25:46

    Η συνέχιση της πολιτικής μη έντασης με την Τουρκία και η ανάγκη προώθησης του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ του 1988, αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών. Ικανοποιητικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το θέμα του Αιγαίου δεν έχει ακόμα απασχολήσει τις συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών.

    [09] Ελλάδα - ΟΝΕ -Παπαντωνίου.

    18/05/2000 09:25:37

    Το μεσημέρι αναμένεται να υπερψηφιστεί χωρίς επιφυλάξεις απο το

    ευρωκοινοβούλιο η ένταξη της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι μπαίνοντας στην ΟΝΕ η χώρα τίθενται και άλλα ζητήματα όπως της προσαρμογής της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής. Ο κ. Παπαντωνίου εκφράζει την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της εμπορικής με τη γαλλική Credit Agricole.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 May 2000 - 11:30:36 UTC