Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Σημίτη σε ΚΕ ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Υπουργικό Συμβούλιο-Οικονομική πολιτική.
  • [03] Δαφέρμος-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.
  • [04] Συναντήσεις Καραμανλή με Πολύδωρα-Μπακογιάννη.
  • [05] Νατοϊκή άσκηση-Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου.
  • [06] Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός-Φεύγει ο Κυράστας το καλοκαίρι.

  • [01] Ομιλία Σημίτη σε ΚΕ ΠΑΣΟΚ.

    12/05/2000 21:25:06

    Την έναρξη της πορείας επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που θα ολοκληρωθεί στο συνέδριο του 2002, εγκαινίασε ο Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας ότι ένα σοσιαλιστικό κίνημα αλλαγής δεν μπορεί να παρουσιάζει συνεχώς το ίδιο πρόσωπο, καθώς, όπως είπε η αδράνεια είναι φθορά και συνταγή ήττας. Μίλώντας στην Κεντρική Επιτοπή ο κ.Σημίτης προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά του νέου ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να

    διαμορφώσει ένα σύγχρονο συνασπισμό εξουσίας, που θα εντάξει τη νεολαία στις διαδικασίες κοινωνικής αλλαγής, θα διαμορφώνει μια νέα συλλογικότητα για την κοινωνία του αύριο, θα ανοίγει τις πόρτες για συμμετοχή των πολιτών και θα φέρει σε πρώτο πλάνο την πολιτική, αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες που εμποδίζουν τα κόμματα να διαδραματίσουν τον πρωτοπόρο ρόλο τους.

    [02] Υπουργικό Συμβούλιο-Οικονομική πολιτική.

    12/05/2000 21:25:00

    Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για τις κοινωνικές παροχές και οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, είναι οι άξονες της οικονομικής πολιτικής για την προσεχή διετία, όπως διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε έργο και σχέδιο με ορίζοντα πέραν της τετραετίας, κάλεσε τους υπουργούς να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για για μια νέα κοινωνική πραγματικότητα.

    [03] Δαφέρμος-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

    12/05/2000 21:24:53

    Παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη προς τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθηγητής Δαφέρμος, την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Με νόμο του 1997 η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες είναι προαιρετικη, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός δικαιοσύνης, ενώ ο εκπρόσωπος της εκκλησίας είπε ότι θα αναμένει την επίσημη θέση της κυβέρνησης. Υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος τάχθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

    [04] Συναντήσεις Καραμανλή με Πολύδωρα-Μπακογιάννη.

    12/05/2000 21:24:46

    Στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ επικεντρώνει τις προσπάθειές του ο Κ.Καραμανλής, για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για την υπόθεση Καρατζαφέρη. Τα περισσότερα στελέχη θεωρούν οτι η υπόθεση έχει τελειώσει αλλά παραμένουν ανοιχτά ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στην πορεία προς το συνέδριο. Ο κ.Καραμανλής είχε διαδοχικές επαφές με τους Β.Πολύδωρα και Ντ.Μπακογιάννη με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν του τομείς που εποπτεύουν. Στο μεταξύ ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στην επίθεση που δέχθηκε από τον Μ.Εβερτ.

    [05] Νατοϊκή άσκηση-Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου.

    12/05/2000 21:24:40

    Τα 12 τουρκικά αεροσκάφη που είναι να έρθουν στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης Νταϊνάμικ Μίξ, υπέβαλαν σχέδια πτήσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στη βουλή ο υπουργός αμύνης, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, με αφορμή δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο ότι η Άγκυρα αρνείται να υποβάλει σχέδια πτήσης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέστησε σαφές ότι όποιος συμμετέχει στην άσκηση του Αιγαίου και χρησιμοποιεί τον ελληνικό εναέριο χώρο θα εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο ειδάλως θα αναχαιτιστεί.

    [06] Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός-Φεύγει ο Κυράστας το καλοκαίρι.

    12/05/2000 21:24:34

    Οριστικά παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Κυράστας. Η δίωρη συνάντηση του Ελληνα τεχνικού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη, απέβη άκαρπη καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε βήμα υποχώρησης αναφορικά με το οικονομικό μέρος της συνεργασίας τους. Αυτό σημαίνει ότι ο Κυράστας δεν θα βρίσκεται στον πάγκο των "πρασίνων" την επόμενη περίοδο και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεργαστεί με τον Αρη ή τον Ηρακλή, οι οποίοι του έχουν καταθέσει ιδιαίτερα δελεαστικές προτάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 May 2000 - 20:30:31 UTC