Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία- Μπούντεσμπανκ-Ελλάδα-ΟΝΕ
  • [02] Καύσιμα-αύξηση τιμών.
  • [03] Υπ. Παιδείας-επαφές.
  • [04] Πασχαλινή αγορά-κίνηση-έλεγχοι.
  • [05] Τροχαία-επιφυλακή.
  • [06] Πασχαλινή αγορά.
  • [07] Κυπριακό.
  • [08] Χρηματιστήριο - Δίωξη.

  • [01] Γερμανία- Μπούντεσμπανκ-Ελλάδα-ΟΝΕ

    26/04/2000 14:10:42

    Ο Χανς Ρέκερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μπούντεσμπανκ, κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να καθυστερήσει την είσοδό της στην ΟΝΕ για ένα χρόνο, επειδή-όπως υποστήριξε-δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη. Σημείωσε ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 104% του ΑΕΠ, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το απαιτούμενο που

    προβλέπει η συνθήκη ένταξης, ενω τόνισε ότι ο πληθωρισμός το Μάρτιο επανήλθε ήδη στο 2,8% με τάσεις ανόδου. Σημειώνεται ότι ο Ρέκερς είναι μέλος του συμβουλίου της Μπούντεσμπανκ, αλλά δεν έχει εξουσίες στον καθορισμό της πολιτικής στην Ευρωπαικη Κεντρική Τράπεζα. Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα. Τόνισε οτι πρόκειται για μεμονωμένες απόψεις μέλους μιας από τις 15 κεντρικές τράπεζες και βρίσκονται έξω από τη διαδικασία αξιολόγησης.

    [02] Καύσιμα-αύξηση τιμών.

    26/04/2000 12:53:18

    Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά περίπου 6 δραχμές το λίτρο, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 5 δραχμές και το ντίζελ 4 δραχμές το λίτρο. Οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στην άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου.

    [03] Υπ. Παιδείας-επαφές.

    26/04/2000 12:53:09

    Ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει το απόγευμα τον κύκλο των επαφών του με εκπαιδευτικούς φορείς. Ο κ.Ευθυμίου θα συναντηθεί διαδοχικά με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και στη συνέχεια με τους προέδρους των ΤΕΙ. Αύριο, ο υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αδιόριστων καθηγητών.

    [04] Πασχαλινή αγορά-κίνηση-έλεγχοι.

    26/04/2000 12:50:53

  • Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στην αγορά ενώ δεκάδες συνεργεία της αγορανομίας και του ΣΔΟΕ πραγματοποιούν ελέγχους με στόχο την πάταξη της κερδοσκοπείας στις τιμές των αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι. Αρμόδιοι παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων θα κυμανθούν στο ύψος του πληθωρισμού και θα είναι αυξημένες κατά περίπου 2% σε σχέση με πέρισυ. Οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται γύρω στις 2.000 και στο κατσίκι γύρω στις 2.100. Αυξημένη είναι η τιμή της τομάτας η οποία φθάνει και τις 700 δραχμές το κιλό. Τα εμπορικά καταστήματα σήμερα και αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ.

    [05] Τροχαία-επιφυλακή.

    26/04/2000 12:50:46

    Σε επιφυλακή αναμένεται να τεθεί από αύριο το πρωί η τροχαία για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων για το Πάσχα. Από το μεσημέρι αναμένεται να παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι την Ελευσίνα. Επίσης κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν σε άλλους οδικούς κόμβους. Εκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί στα αεροπλάνα, τα πλοία, τα τρένα, και τα υπεραστικά λεωφορεία. Στο μεταξύ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή. Από το Μεγάλο Σάββατο, θα υπάρξει αλλαγή του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας.

    [06] Πασχαλινή αγορά.

    26/04/2000 09:09:39

    Προσοχή στην επιλογή και αγορά των προϊόντων για το πασχαλινό τραπέζι, συνιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων του υπουργείου Εμπορίου. Ο φορέας συνιστά στους καταναλωτές να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία αγοράς, να συγκρίνουν την τιμή με την ποιότητα του προϊόντος, να επιλέγουν προιόντα με υγειονομική έγκριση και να δίνουν προσοχή στις συνθήκες καθαριότητας.

    [07] Κυπριακό.

    26/04/2000 09:09:33

    Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, θα έχει σήμερα συνομιλίες στην Αθήνα με τον ομόλογό του της Κύπρου, κ. Κασουλίδη. Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία ενόψει της μετάβασης στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Τουρκίας, αλλά κυρίως και ενόψει των σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό. Στις αρχές του ερχόμενου μήνα αναμένονται στο τρίγωνο Λευκωσία - Αθήνα - Αγκυρα οι απεσταλμένοι του ΟΗΕ, Αλβάρο Ντε Σότο και της Βρετανίας, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

    [08] Χρηματιστήριο - Δίωξη.

    26/04/2000 09:09:25

    Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών κατά των μελών του ΔΣ του ΧΑΑ και των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις μετοχές "φούσκες". Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία είναι και οι υπεύθυνοι ορισμένων εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο. Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά απο πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε ο εισαγγελέας κ. Ασπρογέρακας, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για χειραγώγηση μετοχών διαφόρων εταιριών και για μετοχές "φούσκες". Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 April 2000 - 11:30:35 UTC