Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς.
  • [02] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα Α΄ εθνικής.
  • [03] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι.
  • [04] Στην Κρήτη ο πρόεδρος της Κίνας.
  • [05] Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
  • [06] Βουλή-Προγραμματικές δηλώσεις-Σημίτης-Καραμανλής.

  • [01] Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς.

    23/04/2000 21:48:54

    Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σε καραμπόλα τριών αυτοκινήτων που έγινε τα ξημερώματα στο 26ο χλμ της Εθνικής Οδού Θηβών-Λειβαδειάς. Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων οι Βασίλειος Βαλής, Βασίλειος Κατσιμίχας, Βασίλειος Μερκούρης και Μαγδαληνή Πατλάκου. Σοβαρά τραυματίστηκαν οι Βασίλειος Κατσιμήτρος και Αθανασία Ανδρέου.

    [02] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα Α΄ εθνικής.

    23/04/2000 21:35:36

    Νικηφόρα με 1-0 πέρασε από την Καλαμάτα ο Ολυμπιακός και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία με ένα βαθμό διαφορά από τον Παναθηναϊκό που νίκησε χθες με 2-1 τη Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Στους υπόλοιπους αγώνες της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-Απόλλων 1-3, Τρίκαλα-Πανιώνιος 2-3, ΑΕΚ-Προοδευτική 3-2, ΟΦΗ-Εθνικός Αστέρας 4-1, ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 1-1 και Ιωνικός-Πανηλειακός 0-2.

    [03] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι.

    23/04/2000 21:33:34

    Τη σημασία του μηνύματος του πάθους για την ελευθερία και την υπεράσπισή του ως του μεγαλύτερου ιδανικού επισήμανε απο το Μεσολόγγι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων για την επέτειο της ηρωϊκής εξόδου της φρουράς των "ελευθερων πολιορκημένων". Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής.

    [04] Στην Κρήτη ο πρόεδρος της Κίνας.

    23/04/2000 21:33:27

    Με επίσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ο κ. Ζεμίν επισκέφθηκε το πρωϊ το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και το μινωϊκό ανάκτορο της Κνωσσού ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε εκθετήριο αγροτικών προϊόντων στην Ενωση Πεζών.

    [05] Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

    23/04/2000 21:33:21

    Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ενάμισι εκατομμύριο θύματα των Τούρκων κατά τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1917 πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα η Εθνική Αρμενική Επιτροπή με τη νομαρχία Αθηνών και τη συμμετοχή της κυβέρνησης, των κομμάτων και των μελών της αρμενικής παροικίας. Πραγματοποιήθηκε πορεία και κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ενώ στη συνέχεια νεολαίοι της αρμενικής παροικίας ξεκίνησαν 24ωρη καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την τουρκική πρεσβεία όπου θα επιδοθεί το ψήφισμα με βασικό αίτημα την αποδοχή της διάπραξης της γενοκτονίας.

    [06] Βουλή-Προγραμματικές δηλώσεις-Σημίτης-Καραμανλής.

    23/04/2000 21:29:39

    Οξύτατη αντιπαράθεση είχαν στη βουλή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, μετά την ομιλία του κ.Καραμανλή. Ο κ.Σημίτης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για αλλαζονία και ο κ.Καραμανλής την κυβέρνηση για καθεστωτική νοοτροπία. Στην ομιλία του, ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι προγραμματικές της δηλώσεις είναι ασαφείς και δεν στοιχειοθετούν σχέδιο πορείας, σε κανένα τομέα, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Επίσης, έκανε λόγο για μερική αντιγραφή των θέσεων της ΝΔ από τον πρωθυπουργό και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο για τη χώρα. Πρότεινε δε, τρόπους για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, τερματισμό της χρήσης του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας και την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 April 2000 - 20:30:30 UTC