Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πασχαλινό ωράριο.
  • [02] Διεθνή Χρηματιστήρια-βελτίωση.
  • [03] Παιδεία-εξεταστέα ύλη.
  • [04] Συνάντηση πρωθυπουργού.
  • [05] Συνεδριάσεις σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
  • [06] Επίσκεψη προέδρου Κίνας.
  • [07] Διαμάχη Πάγκαλου - Βενιζέλου.
  • [08] Απάντηση Γ.Παπανδρέου.
  • [09] Νέα Δημοκρατία.
  • [10] Προγραμματικές δηλώσεις.
  • [11] Χρηματιστήριο.

  • [01] Πασχαλινό ωράριο.

    18/04/2000 13:51:49

    Σε ισχύ τίθεται από την ερχόμενη Πέμπτη το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά την πασχαλινή περίοδο. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά από την 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο τα καταστήματα θα κλείσουν στις 4 το μεσημέρι, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τη μία μετά το μεσημέρι, εως τις 7 το απόγευμα. Τέλος, το Μεγάλο Σάββατο, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι.

    [02] Διεθνή Χρηματιστήρια-βελτίωση.

    18/04/2000 13:04:15

    Αναστροφή κλίματος επικράτησε σήμερα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ασίας ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ωστόσο στο χρηματιστήριο του Τόκιο, επικράτησαν σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις, όπου ο δείκτης Νικέι έκλεισε στις 18.969,52 μονάδες καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,21%. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον μιλώντας σήμερα σε ομάδα δημοσιογράφων που το συνοδεύουν σε επίσκεψή του στην περιοχή του Νέου Μεξικού, τόνισε οτι η αμερικανική οικονομία παραμένει υγιής ως προς τα θεμελιώδη μεγέθη της και τόνισε οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χρηματαγορά.

    [03] Παιδεία-εξεταστέα ύλη.

    18/04/2000 13:04:08

    Δραστική περικοπή της εξεταστέας ύλης στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου. Αύριο επίσης, ο κ.Ευθυμίου αναμένεται να ανακοινώσει τις ημερομηνίες για όλες τις εξετάσεις των μαθητών αλλά και τη μετάθεση της ημερομηνίας του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών. Για το θέμα αυτό ο κ.Ευθυμίου συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ.Παπαδάκη. Χθες, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το τεστ δεξιοτήτων το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος, σε καθαρά πιλοτική βάση, χωρίς να μετρήσει η επίδοση των μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ.Τσούλιας χαρακτήρισε σωστή τη μετάθεση της εφαρμογής του τεστ δεξιοτήτων για την επόμενη σχολική περίοδο.

    [04] Συνάντηση πρωθυπουργού.

    18/04/2000 13:04:01

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, και συζήτησαν τα θέματα της απασχόλησης της ανεργίας, καθώς και της κοινωνικής πολιτικής, ενόψει της παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς, ενώ στις 2 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υπουργό του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

    [05] Συνεδριάσεις σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    18/04/2000 13:03:54

    Συνεδριάζει αύριο υπό την προεδρία του κ.Σημίτη, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος της 9ης Απριλίου. Επίσης, αύριο θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όπου ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να δώσει το στίγμα για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει.

    [06] Επίσκεψη προέδρου Κίνας.

    18/04/2000 09:08:31

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζιαν Ζεμίν από την 21η έως την 24η Απριλίου, αποδεχόμενος πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του, Κωστή Στεφανόπουλου.

    [07] Διαμάχη Πάγκαλου - Βενιζέλου.

    18/04/2000 09:08:24

    Την αντίδραση του τέως υπουργού Ανάπτυξης, αλλά και πρώην υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσαν σε όσα δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος για "μαύρη τρύπα" στο υπουργείο επί θητείας του κ. Βενιζέλου. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κατηγόρησε τον κ. Πάγκαλο για "αμετροέπεια και κακοήθεια" και ζήτησε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για όλες τις επιχορηγήσεις του υπουργείου από το 1993 μέχρι σήμερα. Ο κ. Πάγκαλος είχε κάνει λόγο για οικονομική

    "τρύπα" στο υπουργείο ύψους 3 δισ. δρχ την οικονομική περίοδο 1998.

    [08] Απάντηση Γ.Παπανδρέου.

    18/04/2000 09:08:18

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε χθες στη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, ότι είναι πρόθυμος να

    επισκεφθεί την Αθήνα για να συναντηθεί μαζί του Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε οτι "μετά χαράς να συναντηθώ με τον κ. Ντενκτάς όταν και οι δύο ως Ευρωπαίοι πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα μπορούμε να διασχίσουμε την Κύπρο από τη μία άκρη στην άλλη χωρίς να υπάρχουν

    τεχνητά ή άλλα εμπόδια".

    [09] Νέα Δημοκρατία.

    18/04/2000 09:08:12

    Την πρώτη της μετεκλογική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο

    η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, θα δώσει το στίγμα του για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει.

    [10] Προγραμματικές δηλώσεις.

    18/04/2000 09:08:05

    Η διατήρηση και η ενίσχυση των καλών επιδόσεων της οικονομίας, η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, η βελτίωση του ΕΣΥ και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης είναι οι βασικοί άξονες, στους οποίους θα κινηθεί άμεσα η κυβέρνηση. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός στη Βουλή θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας του κυβέρνησης. Αύριο υπό την προεδρία του θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

    [11] Χρηματιστήριο.

    18/04/2000 09:07:59

    Σημαντική αναστροφή του πτωτικού κλίματος, που επικρατούσε στα διεθνή Χρηματιστήρια παρατηρείται στις σημερινές συνεδριάσεις των χρηματαγορών της Ασίας. Το έναυσμα έδωσε χθες το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο δείκτης βαρόμετρο Ντάου Τζόουνς έκλεισε με άνοδο 2,7%. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αισιοδοξία και για τη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, ο γενικός δείκτης του οποίου υπέστη χθες μια απο τις μεγαλύτερες πτώσει στην ιστορία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 April 2000 - 11:31:15 UTC