Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνασπισμός-Κεντρική Επιτροπή-Κωνσταντόπουλος-Εκλογές 2000.
  • [02] Ενοπλη ληστεία με τραυματισμό.
  • [03] Επεισόδια εξω απο την Πάντειο.
  • [04] Αγοραπωλησία βρέφους.
  • [05] Τροχαίο με ένα νεκρό.
  • [06] Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.
  • [07] Σοφοκλέους: Μεγάλη πτώση.
  • [08] Μεταβολές στην κατανομή εδρών.

  • [01] Συνασπισμός-Κεντρική Επιτροπή-Κωνσταντόπουλος-Εκλογές 2000.

    15/04/2000 13:36:58

    Να εξετασθεί απο μηδενική βάση ο τρόπος λειτουργίας ρευμάτων και τάσεων, για να ξεπεραστούν τα εκφυλιστικά φαινόμενα που υποθηκεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα εγγυηθεί την πορεία του Συνασπισμού προς το Συνέδριο του Ιουνίου με δημοκρατικές διαδικασίες και εκεί, όπως είπε, θα καταθέσει και τον δικό του απολογισμό. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού απέδωσε την εκλογική ήττα του κόμματος στα εκβιαστικά διλήμματα, στον εκλογικό νόμο και στο ότι σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την χώρα βρέθηκαν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ωστόσο, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να μην μηδενισθεί το γεγονός ότι συνεχίζει να εκπροσωπείται στη Βουλή και πρόσθεσε ότι, η γραμμή της προοδευτικής αριστερής αντιπολίτευσης ήταν σωστή και ήταν αυτή που εξασφάλισε την παραμονή του κόμματος στο κοινοβούλιο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι ο Συνασπισμός θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία και στην τακτική της προγραμματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Ενοπλη ληστεία με τραυματισμό.

    15/04/2000 13:36:52

    Δυο κουκουλοφόροι πυροβόλησαν με πιστόλια και τραυμάτισαν 55χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό απο τον οποίο άρπαξαν μια τσάντα με 5 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκαν. Θύμα είναι ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου του Σπυρίδωνα και τα χρήματα ήταν εισπράξεις του νυχτερινού κέντρου ΣΦΕΝΤΟΝΑ, ιδιοκτησίας της κόρης του στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 22, στο Πεδίον του Αρεως.Η ληστεία έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα έξω απο το σπίτι του 55χρονου στην οδό Μιαούλη 6, στα Μελίσσια. Ο Παπακωνσταντίνου δέχθηκε δυο σφαίρες στη δεξιά ωμοπλάτη και στο δεξί χέρι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ.

    [03] Επεισόδια εξω απο την Πάντειο.

    15/04/2000 13:36:46

    Επεισόδια σημειώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα γύρω απο το Πάντειο Πανεπιστήμιο λίγο μετά το τέλος εκδήλωσης που είχαν στο χώρο του Ιδρύματος νεαρά άτομα.Ομάδα που συμμετείχε στην εκδήλωση προξένησε φθορές με πέτρες σε πολλά καταστήματα γύρω απο το Πάντειο, ενω οι νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον διερχομένων ΙΧ αυτοκινήτων στη λεωφόρο Συγγρού.Η αστυνομία υποχρεώθηκε να διακόψει τη κυκλοφορία για δυο ώρες στη λεωφόρο Συγγρού, ενω ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και κατάφεραν να διαλύσουν τους ταραξίες.

    [04] Αγοραπωλησία βρέφους.

    15/04/2000 13:36:39

    Πολύτεκνο ζευγάρι μουσουλμάνων απο την Καβάλα πωλούσε αντί 2,5 εκατομμυρίων δραχμών το νεογέννητο αγοράκι του ηλικίας 2 μηνών, αλλά η ενέργειά τους αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν, στην Αθήνα. Επίσης, συνελλήφθη ένα ακόμη ζευγάρι μουσουλμάνων που μεσολαβούσε για την πώληση. Το βρέφος με εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων μεταφέρθηκε για προληπτική νοσηλεία και φιλοξενία στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

    Τα δυο ζευγάρια συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Κωνσταντινου στον Κολωνό και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    [05] Τροχαίο με ένα νεκρό.

    15/04/2000 13:36:33

    Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα ο 37χρονος Σωτήρης Λάμπρου του Κωνσταντίνου, όταν το ΙΧ αυτοκίνητό του ξέφυγε απο την πορεία του και προσέκρουσε διαδοχικά σε κολώνα και σε μανδρότοιχο σπιτιού.

    Το δυστύχημα έγινε στο 28ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Λαυρίου στο Κορωπί.

    [06] Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

    15/04/2000 09:12:03

    Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ στην οποία θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής. Θα ασκηθεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος για την τακτική που ακολουθήθηκε, ενω ο πρόεδρος, Νίκος Κωνστάντόπουλος, αναμένεται να αναλάβει μέρος της ευθύνης για τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΝ.

    [07] Σοφοκλέους: Μεγάλη πτώση.

    15/04/2000 09:11:57

    Μεγάλη πτώση που έφτασε το 5,29% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 4.475,10 μονάδες. Αναλυτές της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν οργανωμένη τη χθεσινή κατάρρευση στο Χρηματιστήριο και την χαρακτηρίζουν ύποπτη και αδικαιολόγητη. Μεγάλη πτώση σημείωσε χθες και ο Ντάου Τζόουνς που έφτασε το 5,66%. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν χθες και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    [08] Μεταβολές στην κατανομή εδρών.

    15/04/2000 09:11:50

    Μεταβολές στην κατανομή των εδρών σε ορισμένες εκλογικές περιοχές αναμένεται να επιφέρει η ανώτατη εφορευτική επιτροπή, η οποία συνεδριάζει σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών για την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Β' Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ χάνει μια έδρα με συνέπεια να μην εκλέγεται ο Γιάννης Καψής. Την έδρα αυτή κερδίζει η ΝΔ με τον Βασίλη Μπαρμπαγιάννη. Αντίθετα η ΝΔ χάνει την τέταρτη έδρα στην Α' Πειραιά. Δεν εκλέγεται ο Πέτρος Μαντούβαλος και την έδρα κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με τον Σταύρο Σουμάκη. Επίσης στο υπόλοιπο Αττικής χάνει την έδρα η ΝΔ με τον Θανάση Μπούρα και την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με τον Βασίλη Οικονόμου. Τέλος, το ΠΑΣΟΚ χάνει την τρίτη έδρα του στην Κοζάνη, όπου δεν εκλέγεται ο Ιωάννης Βλαντής και την κερδίζει η ΝΔ με τον Βασίλη Βύζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 April 2000 - 11:30:36 UTC