Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σάμος-υπό μερικό έλεγχο η φωτιά.
  • [02] Εκλογές-εκτίμηση Εβερτ.
  • [03] Εκλογές-Λαλιώτης.
  • [04] Δραστηριότητες αρχηγών.
  • [05] Εκλογές-κινητοποίηση τροχαίας.
  • [06] Αθήνα-Ληστείες.
  • [07] Κυπριακό.
  • [08] Πυρκαγιές.
  • [09] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.
  • [10] Συνέντευξη Καραμανλή.
  • [11] Συνέντευξη Σημίτη.
  • [12] Ιαπωνία-Χρηματιστήριο.

  • [01] Σάμος-υπό μερικό έλεγχο η φωτιά.

    06/04/2000 13:20:13

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο. Τα ξημερώματα έφθασε στο νησί με ειδική πτήση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι εξετάζονται τα αίτια και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε πέντε διαφορετικά σημεία. Δεν θέλω, τόνισε, να το συνδέσω με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ ο κ.Φούρλας τόνισε ότι τα καταφέραμε και δεν είχαμε απώλειες σε κατοικημένες περιοχές. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισχυρές δυνάμεις της δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί και η πυρκαγιά, που ξέσπασε, από άνωστη αιτία, χθες το απόγευμα, στη δασική περιοχή της Στιμάγκας του δήμου Βέλου Κορινθίας.

    [02] Εκλογές-εκτίμηση Εβερτ.

    06/04/2000 13:20:06

    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ εξέφρασε το πρωί την εκτίμηση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ 1,5% με 2% και πως έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές.

    [03] Εκλογές-Λαλιώτης.

    06/04/2000 13:20:00

    Νέα έκκληση προς τους αρχηγούς του ΔΗΚΚΙ του Συνασπισμού και του ΚΚΕ " να πάρουν ξεκάθαρη θέση στις εξαγγελίες του κ.Καραμανλή" απηύθυνε ο Κώστας Λαλιώτης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αν δεν απαντήσουν, τόνισε ο κ.Λαλιώτης, στις βίαιες ιδιωτικοποιήσεις, στη λιτότητα και στο νέο γύρο της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που επαγγέλεται η ΝΔ δείχνουν ότι μοναδικός τους στόχος είναι να φθείρουν το ΠΑΣΟΚ. Εκανε επίσης λόγο, για κατάρρευση και χρεωκοπεία του μηχανισμού παραπληροφόρησης του λαού και χειραγώγησης των ΜΜΕ, και μοίρασε αντίγραφα διαψεύσεων εταιριών δημοσκοπήσεων, του συνδέσμου εταιριών δημοσκοπήσεων και του εκπροσώπου του Σι-Εν-Εν. Οσο για την πρόβλεψη του κ.Εβερτ ότι η ΝΔ προηγείται με 2% ειπε ότι τον παραπέμπει στις προβλέψεις που είχε κάνει για τις εκλογές του '96, υπονοώντας ότι είχε αποτύχει πλήρως.

    [04] Δραστηριότητες αρχηγών.

    06/04/2000 13:19:53

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το πρωί το εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος θα μιλήσει απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενώ τέλος ο Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει στο νομό Ημαθίας και το βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

    [05] Εκλογές-κινητοποίηση τροχαίας.

    06/04/2000 13:19:46

    Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που είχαν αφαιρεθεί μέχρι χθες προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν. Από αύριο η τροχαία αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για την ασφαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών. Αναμένεται να παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο του Δαφνίου εως τα διόδια της Ελευσίνας. Παράλληλα η τροχαία αναμένεται να λάβει μέτρα και σε άλλους οδικούς κόμβους. Οι ετεροδημότες θα έχουν σύμμαχό τους, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και τον καιρό, ο οποίος θα είναι σχετικά καλός.

    [06] Αθήνα-Ληστείες.

    06/04/2000 13:19:38

    Τσάντα με 1,5 εκατομμύριο δραχμές άρπαξαν απο τον Λέανδρο Δραγώνα, δύο άγνωστοι, που του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν λίγο έξω απο το σπίτι του στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου στο Κουκάκι, στην Αθήνα. Στο μεταξύ με την απειλή μαχαιριού άγνωστος απέσπασε απο τον οδηγό ταξί Γιώργο Μπατζίνα, 52 ετών, 36.000 δρχ και εξαφανίστηκε. Ο δράστης είχε επιβιβαστεί ως πελάτης στο ταξί στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και ζήτησε να τον μεταφέρει στο Μενίδι όπου έγινε η ληστεία . Εξάλλου άγνωστος με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε τα ξημερώματα από 42χρονη γυναίκα που διατηρεί περίπτερο στου Ζωγράφου, 150.000 δραχμές και εξαφανίστηκε.

    [07] Κυπριακό.

    06/04/2000 10:04:13

    Την ελπίδα να επιταχυνθεί η διαδικασία ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    [08] Πυρκαγιές.

    06/04/2000 10:04:06

    Σημαντική δύναμη δασοπυρόσβεσης αποτελούμενη απο αεροσκάφη, 215 πυροσβέστες και 35 οχήματα εστάλησαν απο την Αθήνα στη Σάμο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται απο χθες στην περιοχή του Καρλόβασι και του Μαραθόκαμπου. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

    [09] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.

    06/04/2000 10:03:59

    Η προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και κυρίως των αριστερών ήταν ο κύριος στόχος της χθεσινής ομιλίας της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλεκας Παπαρήγα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Αρεως. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους

    στη Θεσσαλονίκη, ενω ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελίδης" στη συμπρωτεύουσα.

    [10] Συνέντευξη Καραμανλή.

    06/04/2000 10:03:53

    Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πραγματοποιεί απόψε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της η ΝΔ. Σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο κ. Καραμανλής εκφράζει τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματός του στις εκλογές. Αναφέρει οτι η κυβέρνησή του θα περιλαμβάνει μόνο 17 υπουργούς. Τονίζει οτι η ΝΔ είναι η μεγάλη παράταξη του μεσαίου χώρου και επαναλαμβάνει οτι δεν θα προκαλέσει αναταράξεις στους βασικούς τομείς λειτουργίας, αλλά αντίθετα θα προβεί σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, εκεί όπου χρειάζονται παρεμβάσεις.

    [11] Συνέντευξη Σημίτη.

    06/04/2000 10:03:46

    Σε ανοικτή συγκέντρωση στον Πύργο της Ηλείας θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και αύριο στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός τονίζει οτι η νέα τετραετία του ΠΑΣΟΚ θα είναι περίοδος μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, το ΕΣΥ, την παιδεία και την καθημερινή ζωή. Αναφέρει επίσης οτι η νευρικότητα των τελευταίων ημερών στο Χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξεως την 9η Απριλίου.

    [12] Ιαπωνία-Χρηματιστήριο.

    06/04/2000 09:28:52

    Με πτώση κατά 1,2% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο,που φαίνεται να επηρρεάστηκε από την αστάθεια στην Γουόλ Στρητ.

    Ο δείκτης Νικκέι έκλεισε με απώλειες 239,16 μονάδων στις 20.223,61 μονάδες .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 April 2000 - 11:30:44 UTC