Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Πρωτάθλημα.
  • [02] Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας-Αντίδραση Αθήνας.
  • [03] 25η Μαρτίου-Στρατιωτική παρέλαση.
  • [04] Νεκρός διαρρήκτης από σφαίρες αστυνομικού.
  • [05] Προεκλογική εκστρατεία κομμάτων.
  • [06] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα.
  • [07] Κως-Τραγωδία με 8 νεκρούς λαθρομετανάστες.

  • [01] Μπάσκετ-Πρωτάθλημα.

    25/03/2000 21:19:06

    Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Δάφνη την τοπική ομάδα με 69-60 και πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ. Η ομάδα του Πειραιά είναι στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΟ, που νίκησε σήμερα με 93-85 τον Αρη, αλλά ο Ολυμπιακός κατέλαβε την πρωτιά γιατί έχει δύο νίκες στις αναμμετρήσεις με τον "αιώνιο αντίπαλο" του. Από τα άλλα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει η νίκη στου ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 71-65. Εξάλλου, στα σαλόνια της Α1 θα αγωνίζονται από του χρόνου ο Μακεδονικός και ο Μίλωνας.

    [02] Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας-Αντίδραση Αθήνας.

    25/03/2000 21:15:59

    Αίσθηση προκάλεσε στην Αθήνα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Σαμπάχ", στο οποίο αναφέρεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαγόρευσε την είσοδο σε προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας - ανάμεσα στους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και βουλετές. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Π.Μπεγλίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα καταδικάζει το δημοσίευμα αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πως ο υπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει εξηγήσεις από τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.

    Ο κ.Μπεγλίτης, τόνισε δε, ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή πρακτική και ουσιαστικά υπονομεύει την πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ.

    [03] 25η Μαρτίου-Στρατιωτική παρέλαση.

    25/03/2000 20:33:00

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ολοκληρώθηκε στην Αθήνα ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δήλωσε οτι το μήνυμα της εθνικής εξέγερσης παραμένει παντοτε συνδεδεμένο με την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την υπεράσπιση της χώρας και συμπληρώνεται στους σύγχρονους καιρούς με αυτό της ανάπτυξης και της προόδου. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι η Ελλάδα σήμερα είναι μια ισχυρή χώρα, στην οποία εφαρμόζουμε ένα ισχυρό εξοπλιστικό πρόγραμμα για να μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Πριν τη στρατιωτική παρέλαση εψάλη δοξολογία στον ιερό ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Με παρέλαση μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία γιορτάστηκε η σημερινή επέτειος στην Κύπρο.

    [04] Νεκρός διαρρήκτης από σφαίρες αστυνομικού.

    25/03/2000 20:29:40

    Νεκρός έπεσε,τα ξημερώματα, Ελληνοπόντιος διαρρήκτης απο σφαίρες αστυνομικού στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Νικόλαο Λεωνίδη, 18 ετών, απο την Γεωργία, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν μέλος συμμορίας που αφαιρούσε πολύτιμα αντικείμενα απο αυτοκίνητα. Συνελλήφθη απο αστυνομικό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στην προσπάθεια να του περάσει χειροπέδες εκπυρσοκρότησε το όπλο του με αποτέλεσμα ο 18χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα. Η αστυνομία έκανε λόγο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ για το συμβάν διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Ο αστυνομικός Γιώργος Ατματζίδης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

    [05] Προεκλογική εκστρατεία κομμάτων.

    25/03/2000 20:29:33

    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων. Σήμερα εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συναντήθηκαν προκειμένου να προετοιμάσουν το ντιμπέιτ της ερχόμενης εβδομάδας μεταξύ των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί τη Λάρισα, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής αναλύει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα ζητήματα. Ζητεί καθαρή νίκη στις εκλογές και προσθέτει οτι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση συμφέρουσα για τη χώρα και να εξασφαλίσει πολύ περισσότερα ωφέλη στο νέο περιβάλλον της ΟΝΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην Λάρισα, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ περιοδεύει στην Καβάλα.

    [06] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα.

    25/03/2000 20:29:27

    Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο αγώνας Αρης-ΑΕΚ, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία τής 25ης ημέρας τού πρωταθλήματος Α' εθνικής. Το ματς έγινε στο γήπεδο τού Χαριλάου και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 51' με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Νίκος Παπαδόπουλος ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

    [07] Κως-Τραγωδία με 8 νεκρούς λαθρομετανάστες.

    25/03/2000 20:22:21

    Οκτώ νεκροί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, περισυνελλέγησαν από άνδρες του Λιμενικού, από τη θαλάσσια περιοχή Λάμπης, στην Κω. Λίγο έξω από το λιμάνι του νησιού βρέθηκαν και υπολείμματα ξύλινης βάρκας μαζί με πέντε σακίδια. Οπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Κω πρόκειται για ναυάγιο τουρκικού σκάφους, που μετέφερε άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών από την Τουρκία. Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν άλλων πτωμάτων ή επιζώντων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 March 2000 - 21:31:09 UTC