Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρόλεϊ στάση εργασίας.
  • [02] Σημίτης-Λισαβόνα-ΕΕ.
  • [03] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [04] Μείωση τιμής καυσίμων.
  • [05] Υποχωρεί η κακοκαιρία.
  • [06] Οικοδομικοί συνεταιρισμοί.
  • [07] Εκλογές - Ρυθμίσεις.
  • [08] Κινητικότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [09] Ομιλίες Σημίτη - Καραμανλή.
  • [10] Καιρός- Επιδείνωση.

  • [01] Τρόλεϊ στάση εργασίας.

    22/03/2000 12:39:41

    Ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι εως τις 4 το απόγευμα, είναι σήμερα τα τρόλεϊ, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    [02] Σημίτης-Λισαβόνα-ΕΕ.

    22/03/2000 12:38:37

    Για τη Λισαβόνα αναχωρεί νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο. Βασικό θέμα της συνόδου είναι η απασχόληση και η καταπολέμηση της ανεργίας ενώ αναμένεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στο Κόσοβο.

    [03] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    22/03/2000 12:38:30

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το Λαϊκό Νοσοκομείο. Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το ΕΣΥ έχει χρεωκοπήσει. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός της στη Λάρισα. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, συναντήθηκε το πρωί με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στην Αργολίδα. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισκέφθηκε το ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στο νομό Ευβοίας.

    [04] Μείωση τιμής καυσίμων.

    22/03/2000 12:33:55

    Μειώνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερα κατά 5 δραχμές το λίτρο, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 9 δραχμές και το πετρέλαιο κίνησης κατά περίπου 5,5 δραχμές το λίτρο. Οι νέες μειωμένες τιμές αποδίδονται στη διεθνή μείωση των τιμών του πετρελαίου.

    [05] Υποχωρεί η κακοκαιρία.

    22/03/2000 12:33:48

    Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία ενώ παραμένουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας. Παρά την ηλιοφάνεια δυνατό κρύο επικρατεί από το πρωί στην κεντρική και δυτική Μακεδονία όπου σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στις εθνικές οδούς Τρικάλων-Ιωαννίνων στην Κατάρα, στο εξηκοστό και στο εκατοστό δωδέκατο χιλιόμετρο του δρόμου Κοζάνης-Ιωαννίνων, στις Ράχες Τυμφριστού Λαμίας-Καρπενησίου, στη θέση Κάζα της παλιάς εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας, στην εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού , ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης. Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν από το πρωί τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στα πελάγη. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, ενώ αισθητή βελτίωση θα υπάρξει από αύριο.

    [06] Οικοδομικοί συνεταιρισμοί.

    22/03/2000 09:47:24

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ άναψε το "πράσινο φως" για τη δόμηση οικοδομικών συνεταιρισμών, που βρίσκονται σε οκτώ νομούς της χώρας μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. Οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί βρίσκονται στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, την Αργολίδα, την Πρέβεζα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Ροδόπη το Ηράκλειο και τη Μαγνησία. Οι μελέτες αυτές καλύπτουν το 80% των εκτάσεων των οικοδομικών συνεταιρισμών.

    [07] Εκλογές - Ρυθμίσεις.

    22/03/2000 09:47:16

    Οι ψηφοφόροι που θα μετακινηθούν στην επαρχία το διάστημα 3-14 Απριλίου θα έχουν εκπτώσεις 20-30% στα εισιτήρια των πλοίων, σιδηροδρόμων και ΚΤΕΛ. Χθες η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚΝΑ κάλεσαν ολες τις δημοτικές αρχές της χώρας να εφαρμόσουν πιστά την εφαρμογή των απαγορεύσεων που έχει επιβάλλει ο νόμος σε κόμματα και υποψηφίους για την προεκλογική προβολή τους.

    [08] Κινητικότητα πολιτικών αρχηγών.

    22/03/2000 09:47:04

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός της στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα περιοδεύσει το απόγευμα στο νομό Αργολίδας και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, στο νομό Εύβοιας.

    [09] Ομιλίες Σημίτη - Καραμανλή.

    22/03/2000 09:46:53

    Για επίκινδυνη άγνοια, αλαζονεία και έλλειψη θέσεων κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στην Πάτρα.Ο κ. Σημίτης αναχωρεί σήμερα για τη Λισαβόνα, για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κυβέρνηση του κατεστημένου και της συντήρησης χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στη Λιβαδειά. Σήμερα το πρωί ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το Λαϊκό νοσοκομείο.

    [10] Καιρός- Επιδείνωση.

    22/03/2000 09:46:44

    Σοβαρά προβλήματα στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει τις περισσότερες περιοχές. Απο το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στις εθνικές οδούς Τρικάλων-Ιωαννίνων στην Κατάρα, στο 60ο και 112ο χλμ Κοζάνης-Ιωαννίνων, στις Ράχες Τυμφριστού Λαμίας-Καρπενησίου, στο 14ο χλμ Λαμίας-Δομοκού και στα Γρεβενά, ενω έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης ανάμεσα στο 30ο και 42ο χλμ. Επίσης, έχει απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 March 2000 - 12:30:41 UTC