Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιερόσυλοι έκλεψαν χρήματα από ναό.
  • [02] Μόσχα-συνάντηση Παπανδρέου-Ιβανόφ.
  • [03] Λαχτάρησαν επιβάτες της ΟΑ.
  • [04] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [05] Ορκωμοσία υπηρεσιακών υπουργών.
  • [06] Συνέντευξη Παπαντωνίου στο "ΕΘΝΟΣ".
  • [07] Τρόλεϊ.
  • [08] Κόσοβο - Νέα κρίση.
  • [09] Ελληνοτουρκικά.
  • [10] Τροχαία.
  • [11] Δραστηριότητες αρχηγών.

  • [01] Ιερόσυλοι έκλεψαν χρήματα από ναό.

    20/03/2000 13:03:42

    Ιερόσυλοι παραβίασαν την πόρτα του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βύρωνα, κι έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι. Τη διάρρηξη αντελήφθη το πρωί ο εφημέριος του ναού, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

    [02] Μόσχα-συνάντηση Παπανδρέου-Ιβανόφ.

    20/03/2000 13:03:34

  • Με το Ρώσο ομόλογό του Ιγκόρι Ιβανόφ συναντήθηκε το πρωί στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και συζήτησαν την κατάσταση στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει όλοι οι κάτοικοι του Κοσόβου να ζήσουν σε μια πολυεθνική κοινωνία και να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων. Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να οικοδομήσει σχέσεις με το ΝΑΤΟ πάνω στις αρχές του αμοιβαίου συμφέροντος και του συμφέροντος της ευρωπαϊκής σταθερότητας και ασφάλειας. Ο κ.Παπανδρέου μετέβη το μεσημέρι στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα του Κοσόβου.

    [03] Λαχτάρησαν επιβάτες της ΟΑ.

    20/03/2000 13:01:45

    Λαχτάρησαν το πρωί οι εκατό περίπου επιβάτες της πτήσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας από τη Ρόδο προς την Αθήνα. Σμήνος πουλιών έπεσε στους κινητήρες του αεροσκάφους, το οποίο τροχοδρομούσε για να απογειωθεί. Μετά από άμεση αντίδραση των χειριστών δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Το αεροσκάφος παρέμεινε στο αεροδρόμιο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλη πτήση.

    [04] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    20/03/2000 13:00:32

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα επισκεφθεί το απόγευμα στα Σπάτα, το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και θα ενημερωθεί για την πορεία των εκτελούμενων έργων. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το βράδυ σε οπαδούς του κόμματός του στην Κομοτηνή. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ιλιον. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος θα μιλήσει το βράδυ στην Καισαριανή, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας θα επισκεφθεί το απόγευμα το δήμο Ζωγράφου.

    [05] Ορκωμοσία υπηρεσιακών υπουργών.

    20/03/2000 12:59:21

    Ορκίστηκαν το πρωί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού ως υπηρεσιακοί υπουργοί, οι Γιώργος Κουμάντος στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημήτρης Γουργουράκης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Αργύρης Φατούρος στο υπουργείο Τύπου. Στη συνέχεια οι υπηρεσιακοί υπουργοί μετέβησαν στα υπουργεία τους, όπου έγινε η παράδοση-παραλαβή με τους τρεις απερχόμενους ομολόγους τους.

    [06] Συνέντευξη Παπαντωνίου στο "ΕΘΝΟΣ".

    20/03/2000 08:54:12

    Με συνεχή μέτρα, κυρίως θεσμικού χαρακτήρα, είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να στηρίξει το Χρηματιστήριο. Στη δέσμευση αυτή προβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου με αποκλειστική συνέντευξή του στο "Εθνος". Θεωρεί την ένταξη στην ΟΝΕ "κλειδωμένη", αλλά τονίζει οτι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες. Προειδοποιεί πως ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ θα δημιουργούσε περιπλοκές, γιατί ο Κ. Καραμανλής είναι άπειρος.Οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές,καθώς παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν οτι θα κριθεί επί της ουσίας κατά πόσο η Σοφοκλέους συνέρχεται απο το πρόσφατο ισχυρό σοκ και τον πανικό.

    [07] Τρόλεϊ.

    20/03/2000 08:54:06

    Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και για αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ που ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας απο τη 1.30-3.30μμ ενω για αύριο θα απεργήσουν απο 6.30-8.30πμ, 1.30-3.30μμ και 6.30-8.30μμ.

    [08] Κόσοβο - Νέα κρίση.

    20/03/2000 08:54:00

    Το Κόσοβο ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών, που είχε χθες στη Μόσχα με το Ρώσο ομόλογό του, Ιγκόρ Ιβάνοφ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Οι δυο υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο Κόσοβο και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει σήμερα το συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ.

    [09] Ελληνοτουρκικά.

    20/03/2000 08:53:53

    Την έναρξη των συναντήσεων των μικτών ομάδων εργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, που έχουν συσταθεί κατά τομέα, παράλληλα με τη διαδικασία της επικύρωσης των συμφωνιών θα προτείνει η ελληνική αντιπροσωπεία στη σημερινή σύνοδο της συντονιστικής επιτροπής των αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι να προχωρήσει σε έναν πρώτο απολογισμό της συνεργασίας σε θέματα "χαμηλής αντιπαράθεσης" και να ανταλλάξει απόψεις για τα βήματα που μπορούν να γίνουν στο μέλλον.

    [10] Τροχαία.

    20/03/2000 08:53:47

    Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το τριήμερο. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 19 άτομα σκοτώθηκαν και 210 τραυματίστηκαν σε 151 τροχαία δυστυχήματα σε ολη τη χώρα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

    [11] Δραστηριότητες αρχηγών.

    20/03/2000 08:53:41

    Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε οτι υποτιμά ζωτικά εθνικά συμφέροντα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες σε μεγάλη συγκέντρωση στο Ηράκλειο.Τη βεβαιότητα οτι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε για άλλη μια φορά χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας τις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απο την Κεφαλονιά ζήτησε απο το λαό την ενίσχυση του κόμματός της. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, απο το Βόλο επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για σκηνοθετημένα διλήμματα ενόψει των εκλογών και για παροχολογία.Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ,Δημήτρης Τσοβόλας, θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ζωγράφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 March 2000 - 12:30:46 UTC