Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση κυπέλλου.
  • [02] Οι δημοσκοπήσεις θέλουν ντέρμπι τις εκλογές.
  • [03] Ιταλία-Γκούτσι-καταδίκη.
  • [04] Καραμανλής-Συνέδριο Αρχών.
  • [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού.
  • [06] Κόσοβο-Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση κυπέλλου.

    17/03/2000 21:17:19

    O Πανιώνιος ήταν ο ...άτυχος της κλήρωσης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος της ΑΕΚ. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει 5 ή 6 Απριλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ρεβάνς στις 19 ή 20 του μήνα στη Νέα Σμύρνη. Η Καλαμάτα και ο Ιωνικός αποτελούν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το δεύτερο στη Νεάπολη.

    [02] Οι δημοσκοπήσεις θέλουν ντέρμπι τις εκλογές.

    17/03/2000 21:02:55

    Σε πραγματικό ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση, όπως προκύπτει και από την τελευταία δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το ΕΘΝΟΣ, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει ένα μικρό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11,9%, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων προέρχεται από το κυβερνών κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ στο λεκανοπέδιο προηγείται κατά περίπου 11 μονάδες της ΝΔ ενώ στην περιφέρεια, η διαφορά είναι περίπου 5 μονάδες υπέρ της ΝΔ. Το ΚΚΕ, λαμβάνει 4,8%, το ΔΗΚΚΙ 4,4% και ο Συνασπισμός 3,8%.

    [03] Ιταλία-Γκούτσι-καταδίκη.

    17/03/2000 21:02:49

    Η χήρα του Μαουρίτσιο Γκούτσι καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 26 χρόνων με την κατηγορία ότι ζήτησε από πληρωμένους δολοφόνους να θανατώσουν τον σύζυγό της, μεγιστάνα του κόσμου της μόδας.

    Η ποινή που απαγγέλθηκε σήμερα κατά της 51χρονης Πατρίτσια Ρετζιάνι Γκούτσι από το Εφετείο του Μιλάνου είναι μόλις τρία χρόνια μικρότερη απ΄αυτήν που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

    Ο Μαουρίτσιο Γκούτσι, εγγονός του ιδρυτή της μεγάλης βιομηχανίας μόδας πυροβολήθηκε από αγνώστους μπορστά από την έδρα της επιχείρησής του στο Μιλάνο τον Μάρτιο του 1995. Ο Γκούτσι είχε έρθει σε μεγάλη αντιπαράθεση με την οικογένειά του όταν αποφάσισε να παντρευτεί με την Πατρίτσια Ρετζιάνι, κόρη ενός ιδιοκτήτη καθαριστηρίου.

    [04] Καραμανλής-Συνέδριο Αρχών.

    17/03/2000 21:02:42

    Με ομιλία του Κώστα Καραμανλή, άρχισαν στην κατάμεστη αίθουσα του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι τριήμερες εργασίες του έκτακτου συνεδρίου θέσεων της ΝΔ, στη διάρκεια των οποίων θα μιλήσουν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Στην τοποθέτησή του ο κ. Καραμανλής εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Ανάμεσα στους συνέδρους ήταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ενώ έλειπε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρίσκεται στο Παρίσι. Τα προγράμματα δεν διαμορφώνονται δέκα μέρες πριν τις εκλογές, σχολίασε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για ένα από τα συνηθισμένα θέατρα της ΝΔ.

    [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού.

    17/03/2000 21:02:36

    Ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο του ΣΕΒ και στη συνέχεια με αντιπροσωπεία της κίνησης πολιτών για την Αριστερά και την Οικολογία και αύριο θα επισκεφθεί τη Σάμο. Η Αλέκα Παπαρήγα, περιοδεύει στην Κεφαλονιά, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος βρίσκεται στη Λάρισα, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΔΗΚΚΙ, επικεφαλής του οποίου είναι ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου.

    [06] Κόσοβο-Γ.Παπανδρέου.

    17/03/2000 21:02:27

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιουγκοσλάβο ομόλογό του είχε ο υπουργός εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με αντικείμενο την κατάσταση που επικρατεί στο Κόσοβο. Το ίδιο θέμα συζήτησε ο κ. Παπανδρέου και στη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, ενώ η ένταση στην περιοχή θα εξεταστεί στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 2000 πεζοναύτες θα αποβιβαστούν στη Θεσσαλονίκη και το Λιτόχωρο, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης στο Κόσοβο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 March 2000 - 21:30:59 UTC