Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Ομιλία Καραμανλή.
  • [02] Τροχαία-επιφυλακή για τριήμερο.
  • [03] Ορκωμοσία Στεφανόπουλου.
  • [04] Χρηματιστήριο-αντιδράσεις.
  • [05] Βουλή-Ομιλία Σημίτη.
  • [06] Θεσσαλονίκη- Μηνύσεις εναντίον εμπόρου αυτοκινήτων.
  • [07] Πυρπόλησαν αυτοκίνητο.
  • [08] Βύθιση πλοίου-σώοι οι ναυτικοί.
  • [09] Θεσσαλονίκη-ναρκωτικά-πυροβολισμοί.
  • [10] Βενιζέλος για Σπ.Βούγια.
  • [11] Τρόλεϊ.
  • [12] Βιβλίο Ανδρουλάκη.
  • [13] Συνδυασμοί ΝΔ - ΔΗΚΚΙ.
  • [14] Βουλή - Εκλογές.
  • [15] Στους "8" της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκος.

  • [01] Βουλή-Ομιλία Καραμανλή.

    10/03/2000 14:23:24

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής κατά την ομιλία του αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό διάλογο αλλά τον χαρακτήρισε "κολοβό" λόγω απουσίας των άλλων πολιτικών αρχηγών. Είπε οτι η κυβέρνηση αντιγράφει προγράμματα από τη ΝΔ. Για τον έλεγχο των προεκλογικών δαπανών είπε ότι δεν είναι δημοκρατική και υπεύθυνη η στάση της κυβέρνησης. Επανέλαβε τις θέσεις του για δυνάμεις διαπλοκής και για συμφέροντα που έχουν σχέση με την πολιτική. Για την κρατική τηλεόραση είπε ότι είναι παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Τροχαία-επιφυλακή για τριήμερο.

    10/03/2000 14:15:51

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί η τροχαία προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς για την έξοδο του τριημέρου της αποκριάς. Αν χρειαστεί θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς χιλιάδες εκδρομείς αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Πάτρα. Από τις 4 το απόγευμα εως τις 9 το βράδυ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στη νέα και παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλους οδικούς κόμβους. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό ο οποίος σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και θα βοηθήσει στο πέταγμα του χαρταετού.

    [03] Ορκωμοσία Στεφανόπουλου.

    10/03/2000 14:15:45

    Ορκίζεται αύριο σε πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής για δεύτερη συνεχή θητεία ο επανεκλεγείς στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Σημειώνεται ότι ο κ.Στεφανόπουλος επανεξελέγη με τη μεγαλύτερη εως τώρα πλειοψηφία της βουλής και με τη στήριξη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και τη στήριξη των επτά ανεξάρτητων βουλευτών. Η ειδική τελετή ορκωμοσίας θα αρχίσει με την ανάγνωση της προσφώνησης του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και την αντιφώνηση του προέδρου της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στη συνέχεια ο κ.Στεφανόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κατόπιν θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα δεχθεί τα συγχαρητήρια του πολιτικού, διπλωματικού και δικαστικού κόσμου.

    [04] Χρηματιστήριο-αντιδράσεις.

    10/03/2000 14:14:30

  • Την άμεση κυβερνητική αντίδραση προκάλεσε η χθεσινή απότομη πτώση των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο κατά το τελευταίο ημίωρο την οποία η κυβέρνηση χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και έδωσε εντολή στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς να διεξάγει έρευνα για την ενέργεια ορισμένων χρηματιστηριακών εταιριών προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος παρέμβασής τους στις εντολές που έδιναν . Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι τα αίτια της πτώσης είναι έξω από το χώρο της οικονομίας . Ανώνυμες πηγές κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι ενθαρρύνει σχέδιο απορρύθμισης της αγοράς επιδιώκοντας εκλογικά ωφέλη. Κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος μίλησε για μαύρη προπαγάνδα που παίρνει εξωφρενικές διαστάσεις.

    [05] Βουλή-Ομιλία Σημίτη.

    10/03/2000 13:51:07

    Πρόσκληση σε τηλεοπτικό διάλογο με τους ίδιους όρους που είχε διεξαχθεί ο διάλογος μεταξύ του κ.Εβερτ και του ίδιου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τους όρους και τις προϋποθέσεις της προεκλογικής περιόδου, την οποία προκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ.Σημίτης επέκρινε τον κ.Καραμανλή ότι προκάλεσε τη συζήτηση για λόγους εντυπώσεων, για να καλύψει την ένδοια των θέσεών του. Ο πρωθυπουργός, είπε ότι δεν μπορούν να απαγορευθούν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και χαρακτήρισε πρόχειρη και ατεκμηρίωτη την πρόταση της ΝΔ για αγορά τηλεοπτικού χρόνου από το κράτος και κατανομή στα τηλεοπτικά κόμματα. Κάλεσε τα κόμματα να σεβαστούν την ΕΡΤ, ενώ για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είπε ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο μικροκομματικών επιδιώξεων.

    [06] Θεσσαλονίκη- Μηνύσεις εναντίον εμπόρου αυτοκινήτων.

    10/03/2000 13:01:42

    Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν σήμερα 16 άτομα, τα οποία υποστηρίζουν, οτι έπεσαν θύματα οικονομικής απάτης από τον έμπορο αυτοκινήτων Μαρκέλο Ζαμάνη, επίσημο αντιπρόσωπο της ΒΙΑΜΑΡ, στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι υπέβαλαν μήνυση κατά του Ζαμάνη αλλά και κατά παντός υπευθύνου, στην οποία υποστηρίζουν ότι κατέβαλλαν προκαταβολές, που συνολικά ξεπερνούν το ποσό των 50 εκ. δρχ. χωρίς όμως να παραλάβουν τα αυτοκίνητα, που παρήγγειλαν. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των μηνυτών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πελάτες του θα δικαιωθούν καθώς πέρα από τη δικαστική οδό την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να γίνει συνάντηση με τους υπευθύνους της ΒΙΑΜΑΡ για το θέμα αυτό.

    [07] Πυρπόλησαν αυτοκίνητο.

    10/03/2000 12:05:15

    Αγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν, στις 2.10 τα ξημερώματα, αυτοκίντο ιδιοκτησίας της ιαπωνικής πρεσβείας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Σεφέρη, κοντά στη συμβολή με την οδό Βαλτετσίου, στο Νέο Ψυχικό.

    [08] Βύθιση πλοίου-σώοι οι ναυτικοί.

    10/03/2000 11:47:35

    Βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αντεν μετά απο εκδήλωση πυρκαγιάς το φορτηγό πλοίο "Kastor Too" σημαίας Κύπρου. Σε βοήθεια έσπευσε το με σημαία Λιβερίας, παραπλέον φορτηγό σκάφος "Mildbourg", το οποίο περισυνέλεξε σώα τα 18 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 15 αλλοδαποί, ένας Κύπριος, ο πλοίαρχος Στυλιανός Κονιζάρης και δυο Ελληνες ο Α' μηχανικός Κωνσταντίνος Βουγιούρης και ο ναύκληρος Γεώργιος Κοστέλης. Ολοι οι ναυτικοί θα αποβιβαστούν στη Σιγκαπούρη.

    [09] Θεσσαλονίκη-ναρκωτικά-πυροβολισμοί.

    10/03/2000 11:40:57

    Στο χώρο μπροστα απο το κτίριο του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών στην περιοχή Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης εκαναν αγοραπωλησία ναρκωτικών, τα ξημερώματα, τέσσερα άτομα. Έγιναν αντιληπτά όμως απο περιπολούντες αστυνομικούς και οταν επιχειρησαν να διαφύγουν τα όργανα της τάξης πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου τους, δίχως ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί. Λίγο αργότερα συνελήφθη ο ενας απο τους συμμετέχοντες στην συναλλαγή, ο οποίος ονομάζεται Βαλέριος Νικολαϊδης και κατάγεται απο την Αρμενία.

    [10] Βενιζέλος για Σπ.Βούγια.

    10/03/2000 11:37:33

    Δεν είναι η ώρα της κριτικής και των επιφυλάξεων, αλλά της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του Σπύρου Βούγια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στην πολυσυλλεκτική και πλειοψηφική του δυναμική το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενσωματώνει και να αξιοποιεί κάθε συμβολή, είπε. Υπενθυμίζεται ότι κριτική και επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του κ. Βούγια διατύπωσε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [11] Τρόλεϊ.

    10/03/2000 09:44:21

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων. Για σήμερα θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας 1.30μμ-3.30μμ και 6.30-8.30 μμ.

    [12] Βιβλίο Ανδρουλάκη.

    10/03/2000 09:44:15

    Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη στην κεντρική Μακεδονία, επέβαλε το πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 16 Μαϊου. Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θυμίζει μεσαίωνα ο "διωγμός" κατά του επίμαχου βιβλίου, και εκφράζει την έντομη ανησυχία και τον αποτροπιασμό της για τα "εξαιρετικά επικίνδυνα φαινόμενα περιστολής της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και χειραγώγησης της συγγραφικής δραστηριότητας.

    [13] Συνδυασμοί ΝΔ - ΔΗΚΚΙ.

    10/03/2000 09:44:08

    Δόθηκαν αργά το βράδυ στη δημοσιότητα οι εκλογικοί συνδυασμοί της ΝΔ. Στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν 164 νέοι υποψήφιοι, συμμετέχουν 34 γυναίκες και το ποσοστό ανανέωσης είναι 34%. Δεν ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Στη δημοσιότητα δόθηκαν επίσης και οι λίστες του ΔΗΚΚΙ.

    [14] Βουλή - Εκλογές.

    10/03/2000 09:44:01

    Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή για τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα. Αύριο σε πανηγυρική συνεδρίαση του κοινοβουλίου θα γίνει η ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, για τη νέα πενταετή θητεία του. Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη των εκλογών της 9ης Απριλίου και τη διάλυση της Βουλής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επισκέπτεται σήμερα τη Λαμία, ενω ο ΣΥΝ πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα "Η Αριστερά στον 21ο αιώνα".

    [15] Στους "8" της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκος.

    10/03/2000 09:43:55

    Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον η μόνη ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα. Οι

    "πράσινοι" εκμεταλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας που είχαν απέναντι στην Μπούντοτσνοστ κερδίζοντας με 78-61 στο ΟΑΚΑ την γιουγκοσλαβική ομάδα στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση και προκρίθηκαν στους "8" της διοργάνωσης.Στον δρόμο του Παναθηναϊκού προς το φάιναλ-φορ, βρίσκεται πλέον μόνο η Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ,με την ελληνική ομάδα να έχει και πάλι πλεονέκτημα έδρας. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός συνετρίβη στην Λιουμπλιάνα από την Ολίμπια με 85-67 και ο ΠΑΟΚ στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι με 78-62 και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 March 2000 - 12:31:02 UTC