Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικίνδυνη πολυκατοικία.
  • [02] Για το Νόμπελ Ειρήνης ο Μίκης.
  • [03] Μάρμαρα του Παρθενώνα.
  • [04] Πολιτική αντιπαράθεση για το Χρηματιστήριο.
  • [05] Στο χορό των δημοσκοπήσεων.

  • [01] Επικίνδυνη πολυκατοικία.

    29/02/2000 21:47:00

    Επικίνδυνη κλίση, εξαιτίας καθίζησης του εδάφους, πήρε μια πολυκατοικία στην οδό Φίλωνος 9 στον Πειραιά. Οι μηχανικοί της πολεοδομίας και του ΥΠΕΧΩΔΕ, που έκαναν αυτοψία κάλεσαν τις 11 οικογένειες που κατοικούσαν στην πολυκατοικία να την εγκαταλείψουν και προσωρινά διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η πολυκατοικία, κατά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας, είχε χαρακτηριστεί κίτρινη, δηλαδή επισκευάσιμη και αργότερα κατοικίσιμη.

    [02] Για το Νόμπελ Ειρήνης ο Μίκης.

    29/02/2000 21:43:09

    Σε μία πανηγυρική τελετή στην Παλιά Βουλή έγινε η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης του 2.000. Τον φάκελο παρουσίασε η ελληνική επιτροπή με πρόεδρο το θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Σκούρτη, καθώς και το Γιώργο Λιάνη και το Γιώργο Πανταγιά, παρουσία πολλών πολιτικών και προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου της χώρας. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός είπε οτι ο κ.Θεοδωράκης αγωνίστηκε με το ίδιο ασίγαστο πάθος για την παγκόσμια ειρήνη,τα δημοκρατικά ιδεώδη και τη συναδέλφωση των λαών. Δικαίωση όχι τόσο του συνθέτη, όσο του πολίτη Θεοδωράκη να δει να πραγματοποιείται το όνειρό του, δηλαδή την εθνική καταξίωση, θεωρεί την υποψηφιότητά του ο ίδιος ο συνθέτης.

    [03] Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    29/02/2000 21:41:55

    Αποστομωτική απάντηση έδωσαν στους βρετανικούς κύκλους που αρνούνται την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, τόσο ο Γκράχαμ Μπινς, πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής για την αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, όσο και η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, μετά την αποκάλυψη του κειμένου που στάλθηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας για εκπομπή αφιερωμένη στα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο κ.Μπινς σε δήλωσή του, που έδωσε στη δημοσιότητα, προχθές όταν μεταδόθηκε η εκπομπή στην Αυστραλία, επισημαίνει ότι το κείμενο του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού προσπαθεί με άσχετες επισημάνσεις, με παρελκυστικό τρόπο, με υπεκφυγές αλλά και με προσβλητικές για την Ελλάδα θέσεις να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εξίσου κατηγορηματική ήταν και η απάντηση που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, η οποία διευκρίνισε ότι το έγγραφο αυτό δεν εκφράζει την πολιτική ηγεσία του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού, αλλά δείχνει μια παρελκυστική και λίγο κουτοπόνηρη αντίληψη, με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα των Μαρμάρων σε υπηρεσιακό επίπεδο.

    [04] Πολιτική αντιπαράθεση για το Χρηματιστήριο.

    29/02/2000 21:40:45

    Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει εξελιχθεί το Χρηματιστήριο, εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. Η πορεία της Σοφοκλέους θα είναι ανοδική, αλλά με διακυμάνσεις, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επιχειρεί να αντλήσει κομματικά οφέλη. Ο Μιλτιάδης Εβερτ κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη, που δήλωναν ότι ο δείκτης σύντομα θα φθάσει τις 7.500 μονάδες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι μικροεπενδυτές και πρότεινε τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του επενδυτικού κοινού.

    [05] Στο χορό των δημοσκοπήσεων.

    29/02/2000 21:39:19

    Με την ανάλυση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων ασχολούνται τα κομματικά επιτελεία και καταστρώνουν την προεκλογική τακτική τους. Νέο γκάλοπ της εταιρίας ΑΛΚΟ φέρει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται πανελλαδικά κατά 0,8%, ενώ τον Ιανουάριο η ίδια εταιρία έδινε προβάδισμα στη ΝΔ 1,2μονάδες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,8%, η ΝΔ 33%, το ΚΚΕ 5%, το ΔΗΚΚΙ 3,6%, ο ΣΥΝ 3,3% και οι "Φιλελεύθεροι" 0,5%. Στην Αττική το ΠΑΣΟΚ προηγείται πάνω από 10 μονάδες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα προηγείται η ΝΔ με διαφορά 4,4 μονάδων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 February 2000 - 21:30:54 UTC