Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.
  • [02] Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Ποινική δίωξη σε μαθήτρια-"βαποράκι".
  • [04] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Παιδεία.
  • [05] Κηδείες αξιωματικών.

  • [01] Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

    25/02/2000 20:48:01

    Η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Γάνδη, είναι γεγονός. Ο Κώστας Κεντέρης, χωρίς να πιεσθεί ιδιαίτερα, τερμάτισε δεύτερος στην 3η ημιτελική σειρά με 20.94 και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 200 μέτρων. Στον τελικό προκρίθηκε και ο Κύπριος πρωταθλητής Αννινος Μαρκουλίδης, που πήρε την πρώτη θέση στη 2η ημιτελική σειρά με 20.77.

    [02] Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

    25/02/2000 20:41:00

    Ανανεωμένα σε ποσοστό 38,5% είναι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πλην της Ροδόπης και του Επικρατείας, που χειρίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στα ψηφοδέλτια μετέχουν 37 γυναίκες, δεν είναι υποψήφιοι 4 εν ενεργεία βουλευτές, ενώ συμμετέχουν 23 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Καραμανλή ότι η πολιτική παροχών που εξαγγέλει αποτελεί τη θρυαλλίδα για τη στρατηγική της χώρας προς την ΟΝΕ. Τα προβλήματα του τόπου απαιτούν λύσεις ουσιαστικές, και όχι ακραίες κομματικές κορώνες,που χαρακτηρίζονται από αλαζονεία και υπερβολή, σαν αυτές που ακούστηκαν από τον κ. Σημίτη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    [03] Ποινική δίωξη σε μαθήτρια-"βαποράκι".

    25/02/2000 20:40:35

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών άσκησε ο εισαγγελέας στην 23χρονη μαθήτρια νυχτερινού Λυκείου Δήμητρα Κοκκωνάκη, η οποία συνελήφθη έξω από σχολείο της Νίκαιας να πουλά ναρκωτικά στον 30χρονο Σωτήρη Μαραγκάκη, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα. Η δίωξη έχει το επιβαρυντικό στοιχείο ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για ανηλίκους, γεγονός που επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

    [04] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Παιδεία.

    25/02/2000 20:37:19

    Θερμή αναμένεται η προσεχής εβδομάδα στο χώρο της παιδείας, καθώς σπουδαστές και καθηγητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ενώ στις έξι Μαρτίου ο υπουργός Παιδείας συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

    Την Τρίτη οι σπουδαστές και οι καθηγητές των ΤΕΙ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι στην αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την παράταση των σπουδών τους. Συλλαλητήριο για την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει και οι εκπαιδευτικοί.

    [05] Κηδείες αξιωματικών.

    25/02/2000 20:36:07

    Μέσα σε βαρύ πένθος έγιναν το μεσημέρι οι κηδείες των δύο άτυχων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εκπαιδευτικής κατάδυσης, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Η κηδεία του ανθυπολοχαγού Λάμπρου Λάμπρου έγινε στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης και του κελευστή Κώστα Γιόκα, στον Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό, ενώ ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και αν τυχόν προκύπτουν ευθύνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 February 2000 - 21:30:30 UTC