Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκοπήσεις-ΝΔ.
  • [02] Δ.Ρέππας για δημοσκόπηση-Ε.Γιαννόπουλο.
  • [03] Απόπειρα ληστείας με μανταρίνι.
  • [04] Κινητοποίηση Αστυνομίας.
  • [05] Αύξηση τιμής καυσίμων.
  • [06] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [07] Απεργία ΙΚΑ.
  • [08] Κλειστά τα ΤΕΙ.
  • [09] Εκκλησιαστική περιουσία.
  • [10] Προεκλογική εκστρατεία - Ρυθμίσεις.
  • [11] Κόμματα - Εκλογές.
  • [12] Δημοσκόπηση.
  • [13] Συνέντευξη Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

  • [01] Δημοσκοπήσεις-ΝΔ.

    23/02/2000 14:10:10

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι τα πράγματα αρχίζουν να ανατρέπονται και στο Λεκανοπέδιο". Αυτό, είπε, σημαίνει ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, έχει το προβάδισμα και θα κερδίσει σίγουρα τις εκλογές. Αναφερόμενος, προφανώς, στη δημοσκόπηση της ΟΠΙΝΙΟΝ, είπε οτι υπάρχουν κάποιες εταιρείες μικρότερης εμβέλειας, νεόφερτες οι οποίες μετρήθηκαν στις Ευρωεκλογές και δεν είχαν θετικά αποτελέσματα για τον εαυτό τους.

    [02] Δ.Ρέππας για δημοσκόπηση-Ε.Γιαννόπουλο.

    23/02/2000 14:02:56

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της εταιρίας ΟΠΙΝΙΟΝ η οποία δείχνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 2,6 μονάδες έναντι της ΝΔ, δήλωσε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις μπορούν να δώσουν χρήσιμα στοιχεία, ακόμα και προσανατολισμό στα κόμματα,καθώς είναι επιστημονικά εργαλεία. "Είναι καλή η δημοσκόπηση, αλλά ακόμη καλύτερη είναι η κάλπη. Εμείς εχουμε την αισιοδοξία οτι θα κερδίσουμε τις εκλογές και γι' αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια", είπε ο κ.Ρέππας τονίζοντας, ωστόσο, οτι η εκλογική αναμέτρηση "θα είναι ντέρμπι". Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το άν έχει απασχολήσει τον πρωθυπουργό η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευ.Γιαννόπουλου σε δημόσιες συζητήσεις, είπε οτι "δεν τέθηκε τέτοιο θέμα".

    [03] Απόπειρα ληστείας με μανταρίνι.

    23/02/2000 13:56:08

    Απόπειρα ληστείας έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Ενας Αλβανός κρατώντας μανταρίνι, που είχε κρύψει σε σακούλα, απείλησε υπαλλήλους και πελάτες ότι κρατά χειροβομβίδα και άρπαξε από τα ταμεία 2.300.000 δραχμές. Ο Αλβανός συνελήφθη μόλις βγήκε από την τράπεζα καθώς έγινε αντιληπτό ότι δεν είχε χειροβομβίδα. Ο δράστης θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον ανακριτή Πειραιά.

    [04] Κινητοποίηση Αστυνομίας.

    23/02/2000 13:54:49

    Με επιχειρήσεις "σκούπα" και μπλόκα παντού απαντά η Αστυνομία μετά την έξαρση των αιματηρών περιστατικών τις τελευταίες ημέρες. Χθες στην Πετρούπολη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σκοτώθηκε ο τρίτος της συμμορίας που μετείχε σε συμπλοκή το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία Βάθη, όπου τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και σκοτώθηκε ένας από τους κακοποιούς. Από τη δακτυλοσκοπική εξέταση προκύπτει ότι πρόκειται για έναν 29χρονο Ρουμάνο, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπές και εδιώκετο με δύο εντάλματα σύλληψης.

    [05] Αύξηση τιμής καυσίμων.

    23/02/2000 13:53:31

    Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά 5 δραχμές το λίτρο, το ντίζελ κατά 3,5 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,5 δραχμή το λίτρο. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών στα καύσιμα δημιουργεί προβλήματα στον τιμάριθμο. Πρόσθεσε όμως ότι το κριτήριο για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ έχει επιτευχθεί.

    [06] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    23/02/2000 13:46:10

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισκέφθηκε το μεσημέρι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Δάφνη. Τον πρωθυπουργό συνόδευσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Νωρίς το απόγευμα, ο κ.Σημίτης θα έχει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς με αντικείμενο την προετοιμασία του επόμενου ΚΥΣΕΑ, ενώ το βράδυ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του γγ του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον. Απο την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς, όπως είπε, το κόμμα του διαμορφώνει το τελικό κυβερνητικό του πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της γραφειοκρατίας και για τη φορολογία. Από το μεσημέρι ο κ.Καραμανλής πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Σύρο. Εξάλλου, ίσως και εντός της ημέρας ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος, να ανακοινώσει την απόφαση για αυτόνομη ή μη κάθοδο του κόμματός του στις εκλογές της 9ης Απριλίου. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος βρίσκεται στην Καλαμάτα, ενώ στη Γλυφάδα θα περιοδεύσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

    [07] Απεργία ΙΚΑ.

    23/02/2000 09:41:07

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ και θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος, που ζητούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και εξομοίωση των αποδοχών τους με τις αντίστοιχες των γιατρών του ΕΣΥ.

    [08] Κλειστά τα ΤΕΙ.

    23/02/2000 09:41:01

    Συνέχιση των κινητοποιήσεων και το κλείσιμο των ΤΕΙ μέχρι τις 10 Μαρτίου αποφάσισε το ΚΣ της ΕΣΕΕ, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όπως υποστηρίζουν, υποβαθμίζει τα πτυχία. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, συμφωνεί με τα αιτήματα σπουδαστών, καθηγητών και προέδρων των ΤΕΙ και υποσχέθηκε οτι θα φέρει το θέμα στην Κυβερνητική Επιτροπή, ενω θα ζητήσει συγχρόνως και την συναίνεση των κομμάτων για την κατάργηση οποιασδήποτε ρύθμισης.

    [09] Εκκλησιαστική περιουσία.

    23/02/2000 09:40:55

    Για απάτη και υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών διώκονται δύο επίσκοποι και τρείς αρχιμανδρίτες. Πρόκειται για τον επίσκοπο Κερνίτση Λεόντιο, τον μητροπολίτη Δαυλίας Δαμασκηνό Καρπαθάκη και οι αρχιμανδρίτες Αντωνιος Αβραμιώτης , Σεραφείμ Ρήδιος και Βαρνάβας Λύδης. Μαζί τους διώκεται και ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Κοσμάτος για απάτη. Η υπόθεση αφορά την παράνομη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία Οδυσσέας Κοσμάτος για την αναστήλωση ναών και μοναστηριών χωρίς η εταιρεία αυτή να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

    [10] Προεκλογική εκστρατεία - Ρυθμίσεις.

    23/02/2000 09:40:49

    Το πλαίσιο που ίσχυσε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα στις πρόσφατες ευρωεκλογές θα ισχύσει και για την προεκλογική περίοδο των εκλογών, αποφάσισε χθες η διακομματική επιτροπή. Επίσης, καθόρισε αυστηρές ρυθμίσεις για την προβολή των υποψηφίων βουλευτών, οι οποίοι δεν θα μπορούν να έχουν ή να συμμετέχουν σε προσωπικές εκπομπές κατά την προεκλογική περίοδο. Ακόμη, τέθηκε θέμα περιορισμού ή και κατάργησης των παραθύρων στα δελτία ειδήσεων καθώς επίσης επιβολής περιορισμών στις ενημερωτικές πολιτικές εκπομπές.

    [11] Κόμματα - Εκλογές.

    23/02/2000 09:40:42

    Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, που θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή με απόφαση της ΚΕ. Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το διεθνή μπασκετμπολίστα, Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής επισκέπτεται σήμερα τη Σύρο, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, την Καλαμάτα και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, το δήμο Γλυφάδας.

    [12] Δημοσκόπηση.

    23/02/2000 09:40:36

    Πανελλαδική δημοσκόπηση της OPINION, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ φέρνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 2,6%. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε μετά τη δήλωση Αβραμόπουλου οτι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές και την επανεκλογή Στεφανόπουλου, είναι: ΠΑΣΟΚ 36,3%, ΝΔ 33,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΚΚΙ 3,4%, ΣΥΝ 3,2%, Φιλελεύθεροι 0,6%, ΠΟΛΑΝ 0,5%, άλλο κόμμα 2,3%, άκυρο - λευκό 3%, αποχή 0,9%, δεν γνωρίζουν 3,7%, δεν απάντησαν 7%.

    [13] Συνέντευξη Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

    23/02/2000 09:40:30

    Βραβείο διεθνούς αναγνώρισης θα πρότεινε να δοθεί στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας,ο νέος γγ του ΝΑΤΟ λόρδος Ρόμπερτσον, ο οποίος επισκέπτεται σήμεα για πρώτη φορά την Ελλάδα. Ο Βρετανός πρώην υπουργός Αμύνης σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,θεωρεί οτι η ελληνοτουρκική προσέγγιση που επιχειρούν οι κκ Παπανδρέου και Τζέμ είναι "μακρόπνοη και με φαντασία", δηλώνοντας έτοιμος να ενισχύσει περαιτέρω την προσπάθεια αν χρειαστεί. Ο ίδιος πάντως, δεν κρίνει σκόπιμο να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για συμφωνία των δύο χωρών στο Αιγαίο υπογραμμίζοντας,ωστόσο τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδος και της Τουρκίας στην ευρύτερη Βαλκανική. Ερωτώμενος, επίσης, για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου δεν βλέπει επί του παρόντος κάποιο ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ χωρίς ωστόσο να τον αποκλείει για το μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 February 2000 - 12:30:40 UTC