Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-συσκέψεις.
  • [02] Καραμανλής-Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
  • [03] Διακομματική επιτροπή-ρυθμίσεις.
  • [04] Παράταση προθεσμίας για τέλη κυκλοφορίας.
  • [05] Αθήνα-ληστείες.
  • [06] Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Μ.Θεοδωράκης.
  • [07] Αρθρο Σημίτη
  • [08] Στάσεις σε τρόλεϊ.
  • [09] Κόμματα - Εκλογές.
  • [10] Πετρελαϊκή κρίση.

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-συσκέψεις.

    16/02/2000 13:58:43

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε το μεσημέρι η επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ και ασχολήθηκε με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των υποψηφίων βουλευτών καθώς και με την προεκλογική τακτική του κόμματος. Το πρωί ο κ.Σημίτης είχε σύσκεψη με κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στον Πειραιά. Στη σύσκεψη μετείχε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Χρήστο Πρωτόπαππα, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Τέλος, λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Αθηνών όπου έχουν μεταφερθεί οι υπηρεσίες του Εφετείου. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η εξύψωση της δικαιοσύνης και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας του δικαστή.

    [02] Καραμανλής-Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

    16/02/2000 12:45:32

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το πρωί με τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου με αντικείμενο το θέμα της προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο. Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στις ευθύνες του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ώστε όπως είπε, να μην παρατηρηθούν εκτροπές, για τις οποίες δεν θα υπάρξει ανοχή. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε παραβιάσεις του νόμου, ενώ άσκησε κριτική στην ΕΡΤ, την οποία κατηγόρησε ότι διέπεται από φεουδαρχική και καθεστωτική αντίληψη. Το μεσημέρι ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

    [03] Διακομματική επιτροπή-ρυθμίσεις.

    16/02/2000 12:39:13

    Συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη η διακομματική επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει από κοινού με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τον τρόπο παρουσίας των υποψηφίων βουλευτών στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Χθες τα μέλη της διακομματικής επιτροπής αποφάσισαν να μην αυξηθούν οι εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και ο έλεγχος των δαπανών αυτών να γίνει από την επιτροπή της βουλής. Ετσι το όριο των εκλογικών δαπανών των κομμάτων παραμένει στο 40% της τελευταίας τακτικής κρατικής επιχορήγησης. Επίσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν στην απαγόρευση της χρήσης αφισσών, γιγαντοαφισσών και πανό σε όλους τους ανοιχτούς χώρους.

    [04] Παράταση προθεσμίας για τέλη κυκλοφορίας.

    16/02/2000 12:10:09

    Παρατείνεται μέχρι τις 29 του μηνός η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς παρατηρήθηκαν ελλείψεις των ειδικών σημάτων στις τράπεζες και τις εφορίες.

    [05] Αθήνα-ληστείες.

    16/02/2000 12:07:41

    Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν το πρωί στην Αθήνα. Η πρώτη έγινε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αγίου Μελετίου στα Πατήσια. Νεαρός με την απειλή όπλου απέσπασε ενάμισυ εκατομμύριο δραχμές και διέφυγε πεζός. Εξάλλου, δύο αλλοδαποί νεαροί με την απειλή χειροβομβίδας εισέβαλαν σε ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Μοναστηράκι, απέσπασαν το αυτόματο όπλο από τον φρουρό κι αφού πήραν 1.000.000 δραχμές από τα ταμεία εξαφανίστηκαν.

    [06] Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Μ.Θεοδωράκης.

    16/02/2000 12:01:36

    Με διφορούμενη δήλωση απάντησε απο τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε ερώτηση σχετικά με φημολογούμενα σενάρια περί συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές. "Ο κ.Ρέππας έκανε μια δήλωση οτι δε συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο. Προφανώς για να το λέει ο κ.Ρέππας δεν μου έχει γίνει πρόταση", απάντησε ο κ.Θεοδωράκης. Στη δήλωσή του, που δημοσιεύεται σήμερα σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα συμμετοχής του σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων και σε ερώτηση αν του έγινε πρόταση, απάντησε: "Ε, όχι κι απ' όλα τα κόμματα...", συμπληρώνοντας οτι αυτό το διάστημα τον απασχολούν μόνον οι εκδηλώσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του.

    [07] Αρθρο Σημίτη

    16/02/2000 09:14:43

    Είτε μέσα είτε έξω απο την ΟΝΕ, η χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όμως μέσα στην ΟΝΕ η αντιμετώπισή τους θα είναι ευκολότερη, υποστηρίζει με άρθρο του στην Οικονομική ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο κ. Σημίτης. Υπογραμμίζει οτι ο εύκολος δρόμος είναι να "καταναλώσουμε" τα οφέλη της ένταξης και ο δύσκολος να συνεχίσουμε για ισχυροποίηση της οικονομίας. Η ΟΝΕ έχει ήδη κλειδώσει, αλλά τα πρώτα βήματα στη νεα εποχή πρέπει να γίνουν με γνώση και σιγουριά, προσθέτει ο κ. Σημίτης.

    [08] Στάσεις σε τρόλεϊ.

    16/02/2000 09:14:36

    Στάσεις εργασίας απο τις 12 εως τις 4 το απόγευμα σήμερα και αύριο έχουν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και ασφαλιστικών αιτημάτων τους.

    [09] Κόμματα - Εκλογές.

    16/02/2000 09:14:29

    Ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει το μεσημέρι σύσκεψης με την επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, ενω σε χθεσινή συνεδρίαση εξετάστηκαν οι συνδυασμοί, οι οποίοι και θα ανακοινωθούν στις 25 του μηνός. Η κυβέρνηση δήλωσε οτι δεν έχει τεθεί θέμα συμμετοχής του Μίκη Θεοδωράκη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Βέβαιος για νίκη στις εκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας οτι προσβλέπει στη βοήθεια που θα προσφέρει στο κόμμα ο επίτιμος πρόεδρος. Η κα Παπαρήγα είπε οτι μετεκλογικά θα υπάρξουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

    [10] Πετρελαϊκή κρίση.

    16/02/2000 09:14:22

    Διεθνής ανησυχία, αλλά και αγωνία στην Ελλάδα για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, δήλωσε οτι υπάρχει κίνδυνος πετρελαϊκής κρίσης αν το βαρέλι ξεπεράσει τα 30 δολάρια, διευκρίνησε ομως πως η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει την πορεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Γίνονται προσπάθειες, είπε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ για να πιεστεί ο ΟΠΕΚ και να αποφευχθούν περαιτέρω αυξήσεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Βενιζέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2000 - 12:30:50 UTC