Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας στα τρόλεϊ.
  • [02] Επίσκεψη Σημίτη στην Τουρκία.
  • [03] Αισιοδοξία Σημίτη-Καραμανλή.
  • [04] Εκλογικός πυρετός στα κόμματα.
  • [05] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα
  • [06] ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΞΤ

  • [01] Στάση εργασίας στα τρόλεϊ.

    07/02/2000 20:35:52

    Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη από τις 11 έως τις 16.00 οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), προκειμένου κατά τις ώρες αυτές να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    [02] Επίσκεψη Σημίτη στην Τουρκία.

    07/02/2000 20:32:13

    Η πρόσκληση του τούρκου πρωθυπουργού να επισκεφθεί ο κ.Σημίτης την Αγκυρα έχει γίνει αποδεκτή, θα πραγματοποιηθεί όμως εν ευθέτω χρόνω. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ο κ.Σημίτης την Παρασκευή το απόγευμα θα μεταβεί στο Βουκουρέστι για να μετάσχει στη Βαλκανική Διάσκεψη Κορυφής. Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

    [03] Αισιοδοξία Σημίτη-Καραμανλή.

    07/02/2000 20:31:59

    Βέβαιοι οτι τα κόμματα τους θα κερδίσουν την εκλογική αναμέτρηση, εμφανίζονται τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κριτήριο για το ποιόν συμφέρει ή ζημιώνει η ΟΝΕ, χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι αντίπαλος είναι ο δικομματισμός και επέκρινε την κυβέρνηση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. Για προκλητική μονομέρεια της κρατικής τηλεόρασης υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, κατηγορούν την κυβέρνηση ΝΔ και Συνασπισμός.

    [04] Εκλογικός πυρετός στα κόμματα.

    07/02/2000 20:29:32

    Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στα επιτελεία των κομμάτων, για τη χάραξη προεκλογικής στρατηγικής. Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ την Τετάρτη θα δεχθεί την υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Επίσης ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τη Δευτέρα τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων, Στέφανο Μάνο, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφαση του να τον υπερψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία.

    [05] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα

    07/02/2000 20:27:16

    Ευκολη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Προοδευτική στο ΟΑΚΑ με 4-0, στην αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι ερυθρόλευκοι κατά διαστήματα απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ αξίζει να σημειωθί ότι σκόραρε για τρίτη συνεχή φορά ο Ζάχοβιτς.

    Νωρίτερα, ο Απόλλωνας πέτυχε σπουδαίας σημασίας νίκη επί του Ηρακλή με 1-0 στην ανακαινισμένη Ριζούπολη, στην οποία επέστρεψε μετά από ένα χρόνου ξενιτιάς. Για την "ελαφρά ταξιαρχία", που ήταν πολύ καλή, το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Λαμπριάκος στο 83΄, ενώ είχε και δύο δοκάρια.

    [06] ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΞΤ

    07/02/2000 19:29:54

    @1Π

    ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δε σηκώνει αντιρρήσεις η Σαρία

    Μια επαρχία στη βόρειο Νιγηρία, η οποία απο τον προηγούμενο μήνα επέβαλε την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου της Σαρία, προσφέρει σε όλες τις ιερόδουλες που εργάζονται εντός των συνόρων 80.000 δραχμές να εγκαταλείψουν το αρχαιότερο των επαγγελμάτων και να παντρευτούν. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε κάθε ιερόδουλο μετά το γάμος της. Η επαρχία αυτή είναι η πρώτη που εφαρμόζει τη Σαρία, η οποία επιβάλει τον ακρωτηριασμό ή τον αποκεφαλισμό όσων διαπράττουν ποινικά εγκλήματα στα οποία περιλαμβάνεται και η πορνεία...

    @2π

    Το όχι του πιανίστα

    Ο ουγγρικής καταγωγής πιανίστας Αντράς Σίφ αρνήθηκε να παίξει πιάνο στην αυστριακή πρεσβεία της Ουάσινγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή των ακροδεξιών στην αυστριακή κυβέρνηση. Ο Σιφ ένας απο τους διασημότερους πιανίστες του κόσμου, αναφέρει σε μήνυμα που έστειλε στην πρεσβεία οτι ως αυστριακός πολίτης και εβραϊκού θρησκεύματος ευρωπαίος είναι "πολύ ταραγμένος" απο τη συμμετοχή του Κόμματος της Ελευθερίας του Γιεργκ Χάιντερ στην κυβέρνηση της Αυστρίας.

    @3π

    Τον έσωσε το όνειρο

    Ο Ρούμπιν "Τυφώνας" Κάρτερ δήλωσε οτι το γεγονός οτι τολμούσε να ονειρεύεται τον κράτησε όρθιο όσα χρόνια παρέμεινε έγκλειστος σε μια φυλακή για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε. " Το όνειρο ήταν το μόνο πράγμα που με κράτησε ζωντανό" δήλωσε ο παλιός θρύλος του μποξ ενώπιον ακροατηρίου στο Κολλέγιο Αλμπιόν του Μίσιγκαν. "Τολμήστε να ονειρεύεστε" κατέληξε ο Κάρτερ.

    @4π

    Λιγότερος φεμινισμός στην Ιταλία

    Οι ιταλίδες μετά από μία μακροχρόνια πορεία φεμινιστικών αγώνων κατέκτησαν τα δικαιώματά τους και μπορούν μόνες τους να ορίζουν τη ζωή τους. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν πλέον είναι να αγοράζουν το περιοδικό "Εμείς οι γυναίκες", το οποίο έκλεισε μετά την κάθετη πτώση που παρουσίασαν οι πωλήσεις του. Ετσι, το περιοδικό που έβγαινε από το 1937 και γνώρισε δόξες τις δεκαετίες του 50', 60' και διαμόρφωσε τις νέες αντιλήψεις στην ιταλική κοινωνία. Πάντως, η εκδότρια του περιοδικού δήλωσε ότι η Ιταλία παραμένει χώρα μισογύνηδων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 February 2000 - 21:30:41 UTC