Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρικός-Εργα στο δίκτυο.
  • [02] Απεργία εκπαιδευτικών.
  • [03] Καραμπόλα στη Μαλακάσα-Τραυματίες.
  • [04] Επίσκεψη Τζεμ στην Αθήνα.
  • [05] ΝΔ-Για εκλογές
  • [06] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σημίτη-Τζέμ
  • [07] Πληθωρισμός-Χρηματιστήριο

  • [01] Ηλεκτρικός-Εργα στο δίκτυο.

    04/02/2000 21:02:35

    Μέχρι το σταθμό Ειρήνης θα διεξάγεται αύριο και μεθαύριο η κυκλοφορία του ηλεκτρικού λόγω έργων στο δίκτυο. Η εξυπηρέτηση

    του επιβατικού κοινού από το σταθμό αυτό προς Κηφισιά και αντίστροφα

    θα πραγματοποιείται με τοπικούς συρμούς ανά 21 λεπτά της ώρας.

    [02] Απεργία εκπαιδευτικών.

    04/02/2000 20:57:50

    Δεύτερη ημέρα σήμερα της 48ωρης απεργίας των καθηγητών, οι οποίοι διεκδικούν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, τα ποσοστά συμμετοχής κινήθηκαν στο 60%, ενώ η απόφαση των καθηγητών για τις επόμενες κινητοποιήσεις θα έχει οριστικοποιηθεί έως τις 11 Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, χαρακτήρισε αναγκαία τη μισθολογική αναβάθμιση των καθηγητών.

    [03] Καραμπόλα στη Μαλακάσα-Τραυματίες.

    04/02/2000 20:56:42

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στον "Ευαγγελισμό" πέντε άτομα που τραυματίσθηκαν στη διάρκεια καραμπόλας λεωφορείου του ΚΤΕΛ με τρία φορτηγά και ένα ΙΧ, στο 32- χλμ Αθηνών - Λαμίας στη Μαλακάσα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Τραυματίες είναι οι δύο οδηγοί των φορτηγών, τρεις επιβάτες του λεωφορείου και ο οδηγός του ΙΧ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου το λεωφορείο παρεξέκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί διαδοχικά με το επιβατικό αυτοκίνητο και τα φορτηγά.

    [04] Επίσκεψη Τζεμ στην Αθήνα.

    04/02/2000 20:54:22

    Την ικανοποίησή τους για τις μέχρι τώρα επαφές των δύο χωρών, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ο πρωθυπουργός μετά τίς διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη τετραήμερη επίσκεψη. Σήμερα ο τούρκος υουργός υπέγραψε από κοινού με τον έλληνα ομόλογό του πέντε διμερείς συμφωνίες, "χαμηλής πολιτικής" που αφορούν την τεχνολογία, την επιστημονική συνεργασία, τη μορφωτική, τη συνεργασία μεταξύ τελωνειακών και τη συνεργασία στις θαλάσσιες μεταφορές.

    [05] ΝΔ-Για εκλογές

    04/02/2000 15:30:27

    Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η απόφαση του κ. Σημιτη ήταν αναμενόμενη και αναγκαστική. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν υπήρχε κανείς που να μην γνώριζε εδώ και 20 μέρες από διαρροές το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και πρόσθεσε ότι η απόφαση του κ. Σημίτη ήταν αναγκαστική, αφού ήταν αιχμάλωτος από την εκλογολογία που ο ίδιος δημιούργησε. Πρόσθεσε ότι από σήμερα η χώρα μπαίνει σε μια τροχιά με νέα προοπτική για ένα νέο ξεκίνημα.

    [06] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σημίτη-Τζέμ

    04/02/2000 15:30:21

    Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ. Μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στην ειλικρινή πρόθεση της χώρας μας για την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα υποστήριξε ουσιαστικά την υποψηφιότητα της Τουρκίας. Δήλωσε ότι η ευρωπαική πορεία της Τουρκίας δεν περιορίζεται στο άνοιγμα της τουρκικής αγοράς αλλά αφορά την προσπάθεια της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλουμε πρόσθεσε ο κ.Σημίτης να βοηθήσουμε στην ανασυγκρότηση της Τουρκίας σε δημοκρατική βάση. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αντιμετωπιστούν θέματα που χρονίζουν, όπως το Κυπριακό και υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

    [07] Πληθωρισμός-Χρηματιστήριο

    04/02/2000 15:30:09

    Με άνοδο 1,54% έκλεισε σήμερα η Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών διαμορφώθηκε στις 5.379,08 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών έφθασε τα 387 δισεκατομμύρια δραχμές. Στο μεταξύ, στο 2,6% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο από 2,7% που ήταν το Δεκέμβριο. Ο γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καραβίτης, δήλωσε ότι μείωση θα υπάρξει και στον εναρμονισμένο δείκτη, ο οποίος χρησιμοποιείται ως κριτήριο για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 February 2000 - 21:30:39 UTC