Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνοτουρκική κινηματογραφική συνεργασία.
  • [02] Επιστροφή Γεωργάτου στον ΟΣΦΠ;
  • [03] Κλειστή η εθνική από απολυμένους.
  • [04] Μεταλλαγμένα προϊόντα-Υπουργείο Ανάπτυξης.
  • [05] Κυπριακό-συνομιλίες.
  • [06] Καραμανλής για εκλογές.
  • [07] Σύσκεψη για τα ελληνοτουρκικά.
  • [08] Διαμερίσματα σε σεισμόπληκτους.
  • [09] Ερευνες για εντοπισμό 21χρονου
  • [10] Σχηματάρι-αποκλεισμός εθνικής.
  • [11] ΝΔ-συνεδρίαση ΚΟ.
  • [12] Κυβέρνηση-συσκέψεις-εκλογές.
  • [13] Εθνικά θέματα-συσκέψεις.
  • [14] Παπαντωνίου-απόφαση ΕΚΟΦΙΝ.

  • [01] Ελληνοτουρκική κινηματογραφική συνεργασία.

    01/02/2000 21:07:36

    Η ελληνική κινηματογραφική εταιρία "Εψιλον" και η τουρκική "Ερλέρ Φιλμ" θα συνεργαστούν για την παραγωγή της ταινίας "Τριπλό παιχνίδι". Οι αδελφοί Χρίστος και Νίνος Ελματζόγλου, ιδιοκτήτες της ελληνικής εταιρίας, που έφυγαν από την Τουρκία το 1965, θα συνεργαστούν με την τουρκική εταιρία, σε σενάριο του Σαίτ Αϊτεμούρ και σκηνοθεσία Νεσλί Τσολγετσέν. Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι Δ.Σεργιανόπουλος, Δ.Ματσούκα και Μ.Σταυρακέλλη,καθώς και Τούρκοι συναδελφοί τους. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Τουρκία.

    [02] Επιστροφή Γεωργάτου στον ΟΣΦΠ;

    01/02/2000 20:58:15

    Η απόκτηση από την Ιντερ του αμυντικού χαφ της Πάρμα, Μικέλε Σερένα, ενίσχυσαν τις φήμες για την επιστροφή του Γρηγόρη Γεωργάτου στον Ολυμπιακό. Κάποιοι στην Ιταλία υποστήριζαν ότι ο Γεωργάτος έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό και σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι η Ιντερ του προτείνει νέο συμβόλαιο με δελαστικότατους όρους, προκειμένου να μείνει στο Μιλάνο.

    [03] Κλειστή η εθνική από απολυμένους.

    01/02/2000 20:55:55

    Αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, δήλωσαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Μαντουδίου, μετα τη συηνάντηση που είχαν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση των απολύσεων και την καταβολή των εδώ και 7 μήνες δεδουλευμένων τους. Το σημείο εκείνο παραμένει κλειστό και η κίνηση γίνεται από παρακαμπτηρίους, μέσω Δήλεσι και Οινοφύτων.

    [04] Μεταλλαγμένα προϊόντα-Υπουργείο Ανάπτυξης.

    01/02/2000 20:54:31

    Διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση δύο επιτροπών οι οποίες θα καθορίσουν τις ελληνικές θέσεις στις σχετικές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ και τον ΠΟΕ. Προανήγγειλε οτι σύντομα θα εκδοθεί αγορανομική διάταξη στην οποία θα είναι υποχρεωτική η αναφορά "μεταλλαγμένα" στις ετικέτες αυτών των προϊόντων. Είπε ακόμη οτι δεν έχει επιτραπεί, ούτε πρόκειται να επιτραπεί η πειραματική καλλιέργεια στη χώρα μας μεταλλαγμένων προϊόντων

    [05] Κυπριακό-συνομιλίες.

    01/02/2000 20:52:25

    Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Γενεύη ο δεύτερος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν. Στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε οτι για την Ελλάδα επίλυση του κυπριακού σημαίνει αποδοχή

    των ψηφισμάτων του ΟΗΕ περί διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

    [06] Καραμανλής για εκλογές.

    01/02/2000 20:49:55

    Να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ανακοινώσει πότε θα διεξαχθούν εκλογές, κάλεσε ο Κ.Καραμανλής τον πρωθυπουργό στη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής είπε οτι ο κ.Σημίτης κρατά αναμμένα κάρβουνα, κατηγορώντας τον οτι με τη στάση του έχει δημιουργήσει ασάφεια και αβεβαιότητα. Τέλος,απηύθυνε πρόσκληση και στα άλλα κόμματα να συμμετέχουν, δηλώνοντας οτι το κόμμα του έχει ανοιχτές πόρτες με βασικό άξονα τη σύνθεση, τη συνεννόηση και τη σύνεση.

    [07] Σύσκεψη για τα ελληνοτουρκικά.

    01/02/2000 20:48:59

    Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ, εξετάσθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών. Για τα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενα ακόμα βήμα προς την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την επίσκεψη στην Αθήνα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

    [08] Διαμερίσματα σε σεισμόπληκτους.

    01/02/2000 14:21:53

    Δωρεάν διαμερίσματα στους πληγέντες από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών θα χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως αναφέρεται σε τροπολογία- προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Πενταμελής επιτροπή θα προσδιορίσει τις διαδικασίες αγοράς και παραχώρησης, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, στους σεισμόπληκτους περίπου 70 διαμερισμάτων, εμβαδού έως 120 τετραγωνικών μέτρων. Η διάθεση των διαμερισμάτων θα γίνει με δημόσια κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων.

    [09] Ερευνες για εντοπισμό 21χρονου

    01/02/2000 14:21:19

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Απόστολου Μπλέτσα, 21 ετων, φοιτητή της σχολής Ικάρων, η τύχη του οποίου αγνοείται από την περασμένη Κυριακή, όταν είχε πάει εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Η απουσία του έγινε αντιληπτή χθες, καθώς δεν προσήλθε στη σχολή του. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του, παίρνουν μέρος τρία αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, αστυνομικοί αλλά και συμφοιτητές του από τη σχολή Ικάρων.

    [10] Σχηματάρι-αποκλεισμός εθνικής.

    01/02/2000 14:17:22

    Ουρά χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου, όπου εργαζόμενοι των μεταλλείων Μαντουδίου έχουν αποκλείσει από χθες το απόγευμα το δρόμο. Οι εργαζόμενοι ζητούν ανάκληση των απολύσεων και καταβολή δεδουλευμένων καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν να πληρωθούν 7 μήνες. Δηλώνουν οτι δεν αποχωρούν μέχρι να δοθεί απάντηση στα αιτήματά τους από τον υπουργό Ανάπτυξης Ε.Βενιζέλο. Η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα και προς Λαμία γίνεται μέσω Δήλεσι, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών.

    [11] ΝΔ-συνεδρίαση ΚΟ.

    01/02/2000 14:16:23

    Συνεδρίασε το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, και ασχολήθηκε με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο κ.Καραμανλής στην ομιλία του ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πότε θα κάνει εκλογές τονίζοντας οτι με ευθύνη του η χώρα έχει μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αβεβαιότητα και ασάφεια. Τα μηνύματα απ`όλη τη χώρα είπε ο κ.Καραμανλής είναι πως η ΝΔ κερδίζει και τώρα και αύριο και όποτε γίνουν οι εκλογές.

    [12] Κυβέρνηση-συσκέψεις-εκλογές.

    01/02/2000 14:15:11

    Τις αποφάσεις του σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αναμένεται να γνωστοποιήσει ο πρωθυπουργός, κατά πάσα πιθανότητα στις συνεδριάσεις των κυβερνητικών και κομματικών οργάνων αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Σημίτης έχει απο το μεσημέρι διαδοχικές συσκέψεις με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο ενώ το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

    [13] Εθνικά θέματα-συσκέψεις.

    01/02/2000 14:14:04

    Το πρωί ο κ.Σημίτης προήδρευσε σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας όπου εξετάστηκαν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Το απόγευμα θα συνεδριάσει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, υπο τον πρωθυπουργό με αντικείμενο και πάλι τα εθνικά θέματα. Στο μεταξύ, για τις εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ενημέρωσε το πρωϊ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    [14] Παπαντωνίου-απόφαση ΕΚΟΦΙΝ.

    01/02/2000 14:10:48

    Η Ελλάδα μπαίνει με το σπαθί της στην ΟΝΕ, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αναφερόμενος στην έγκριση του προγράμματος σύγκλισης απο το ΕΚΟΦΙΝ. Ο κ.Παπαντωνίου είπε οτι πήγαμε καλύτερα απ`ότι είχαμε προβλέψει και είπε οτι η Ελλάδα θα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη, απο πλευράς επιδόσεων της οικονομίας. Αναφερόμενος στις μισθολογικές συμφωνίες επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα όρια όμως της οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 February 2000 - 21:30:48 UTC