Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πειραιάς-Γκαζάκια σε τράπεζα.
  • [02] Ρόδος-Ισχυρός σεισμός.
  • [03] Λειτουργία μετρό.
  • [04] Συνέντευξη Παπαντωνίου.
  • [05] Ελληνοτουρκίκες σχέσεις.
  • [06] Πρόωρες εκλογές.
  • [07] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Κοζμίνσκι
  • [08] Χρηματιστήριο-Αλλαγές.
  • [09] Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
  • [10] Καραμανλής για αγροτική πολιτική.
  • [11] Πρόγραμμα σύγκλισης ελληνικής οικονομίας.
  • [12] Γρίφος οι εκλογές.

  • [01] Πειραιάς-Γκαζάκια σε τράπεζα.

    31/01/2000 12:29:42

    Αγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα γκαζάκια στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Αμφιάλη, στον Πειραιά. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο μηχάνημα, ενώ στο σημείο της έκρηξης, βρέθηκε ένα σημείωμα το οποίο έγραφε "Λευτεριά στους αναρχικούς Κατσίλα και Καρπούζο".

    [02] Ρόδος-Ισχυρός σεισμός.

    31/01/2000 12:26:32

    Σεισμός, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9:34 το πρωί, 440 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου. Απο τη δόνηση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [03] Λειτουργία μετρό.

    31/01/2000 12:20:51

    Νέα δεδομένα στην κυκλοφορία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δημιουργούνται από σήμερα στην Αθήνα, καθώς από το πρωί, ξεκίνησε η κανονική λειτουργεία του μετρό. Παρά τις δυσκολίες προσαρμογής η πληρότητα των συρμών στις ώρες αιχμής ξεπέρασε το 60% σύμφωνα με τους αρμόδιους. Από τους επιβάτες του νέου συγκοινωνιακού μέσου ήταν και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος χρησιμοποίησε το μετρό για να πάει στη Βουλή. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στους σταθμούς Εθνικής Αμυνας και Κατεχάκη. Εντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς από το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή το νέο μέτρο με το λεωφορειόδρομο αντίθετης κατεύθυνσης στην οδό Πανεπιστημίου.

    [04] Συνέντευξη Παπαντωνίου.

    31/01/2000 09:12:58

    Ανοδικές τάσεις προβλέπει για τη Σοφοκλέους ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι επίκειται η μετάταξη του ελληνικού χρηματιστηρίου στην κατηγορία των ώριμων αγορών. Στο μεταξύ, απο σήμερα επιμηκύνεται το ωράριο λειτουργίας της Σοφοκλέους. Η συνεδρίαση θα αρχίζει στις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 2 και τέταρτο μετά το μεσημέρι.

    [05] Ελληνοτουρκίκες σχέσεις.

    31/01/2000 09:12:53

    Στο επίκεντρο και αυτή την εβδομάδα τα ελληνοτουρκικά. Αύριο συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για τα εθνικά θέματα. Επίσης, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, σε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης του Ελληνα ομολόγου του στην Αγκυρα. Οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ είχαν και νέα συνάντηση προχθές στο Νταβός.

    [06] Πρόωρες εκλογές.

    31/01/2000 09:12:47

    Κορυφώθηκαν οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και τηςαντιπολίτευσης για τις εκλογές. Ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ για το κλίμα εκλογολογίας και επαναλαμβάνει οτι αυτές θα γίνουν όταν το έργο της κυβέρνησης ολοκληρωθεί. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου του 1996 για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ έχει εκπληρωθεί.

    [07] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Κοζμίνσκι

    30/01/2000 20:24:34

    Απρόσμενη εξέλιξη είχε η υπόθεση μεταγραφής του Μάρεκ Κοζμίνσκι στον Ολυμπιακό. Ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Πολωνός αμυντικός της Μπρέσια θα υπέγραφε συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακοίνωσε ότι η μεταγραφή δεν θα γίνει, επειδή ο Κοζμίνσκι άλλαξε στάση και προσπάθησε να αλλάξει τους όρους που είχαν συμφωνηθεί, μεταξύ των δύο πλευρών. Ετσι, ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση κάποιου ξένου και ενώ απομένουν λίγες ώρες για την τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

    [08] Χρηματιστήριο-Αλλαγές.

    30/01/2000 20:07:58

    Αλλάζει το χρηματιστηριακό τοπίο απο αύριο, καθώς επιμηκύνεται το ωράριο λειτουργίας της Σοφοκλέους, μεταβάλλονται τα κριτήρια εισαγωγής των επιχειρήσεων και αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή των εταιρίων στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά. Η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο παρατείνεται κατά 45 λεπτά, δηλαδή θα αρχίζει στις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 2 και τέταρτο μετά το μεσημέρι.

    [09] Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

    30/01/2000 19:13:05

    Στον ένα βαθμό παραμένει η διαφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καθώς οι "πράσινοι" σήμερα νίκησαν στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική, με 3-0 την Καβάλα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τα Τρίκαλα με 2-0, η Ξάνθη τον Ιωνικό με 2-1, ο ΟΦΗ τον Αρη με το ίδιο σκορ, ο Εθνικός Αστέρας τον Απόλλωνα με 3-1, ενώ Προοδευτική και Πανηλειακός έμειναν στο 1-1. Μία ακόμη έκπληξη έκανε ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε μέσα στη θεσσαλονίκη τον Ηρακλή με 2-1. Χθες ο Ολυμπιακός νίκησε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-0, ενώ αύριο θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα σε Καλαμάτα και ΑΕΚ.

    [10] Καραμανλής για αγροτική πολιτική.

    30/01/2000 19:11:50

    Ο κύκλος της κυβέρνησης Σημίτη έχει κλείσει οριστικά για τους αγρότες, υποστήριξε απο τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση "Αγκρότικα". Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι έχει οδηγήσει την ελληνική γεωργία σε τραγική κατάσταση και εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι οι αγρότες θα κάνουν την επιλογή τους συμβάλλοντας στη νίκη του κόμματός του στις επόμενες εκλογές.

    [11] Πρόγραμμα σύγκλισης ελληνικής οικονομίας.

    30/01/2000 19:09:11

    Αναμένεται να εγκριθεί αύριο στις Βρυξέλλες απο το ΕΚΟΦΙΝ το αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας. Στο κείμενο θα περιέχονται συστάσεις για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, τη διατήρηση της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η οριστική έγκριση του προγράμματος θα σημαίνει οτι πλέον θεωρείται δεδομένο πως η χώρα μας έχει επιτύχει και τα πέντε κριτήρια σύγκλισης που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ένταξή της στη ζώνη του Ευρώ.

    [12] Γρίφος οι εκλογές.

    30/01/2000 19:06:55

    Ασαφείς παραμένουν οι προθέσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αν και δεν αποκλείεται ο κ.Σημίτης να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του, εντός των προσεχών ημερών. Σήμερα ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας απο το Κιλκίς σε τελετή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εκτίμησε οτι δεν θα έχουμε εκλογές τους επόμενους μήνες. Εξάλλου, απο τη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε την έκθεση "Αγκρότικα", ο κ.Τσοχατζόπουλος, ερωτηθείς τι εννοεί με τη δήλωσή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" οτι αν πάμε σε πρόωρες εκλογές τότε θα αναλάβουμε και τις ευθύνες μας, απάντησε οτι "θα αναλάβουμε την ευθύνη να νικήσουμε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 January 2000 - 10:30:41 UTC