Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νταβός-Γ.Παπανδρέου
  • [02] Ποδόσφαιρο-Στον ΠΑΟΚ ο Ναλιτζής.
  • [03] Κυπριακό-Τσοχατζόπουλος.
  • [04] Νταβός-Παπανδρέου-Ολμπράιτ.
  • [05] Σημίτης-Προβολή κυβερνητικού έργου.
  • [06] Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι.
  • [07] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής.

  • [01] Νταβός-Γ.Παπανδρέου

    28/01/2000 21:57:17

  • Στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις δυνατότητες και στο ρόλο που μπορούν να παίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετέχει στις εργασίες του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ που άρχισε χθες στο Νταβός. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την εξασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Αργά το απόγευμα ο έλληνας υπουργός συναντήθηκε με την αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, την οποία ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αγκυρα και για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    [02] Ποδόσφαιρο-Στον ΠΑΟΚ ο Ναλιτζής.

    28/01/2000 21:21:37

    Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι πλέον επίσημα ο Δημήτρης Ναλιτζής. Οπως τονίζει σε ανακοίνωση της, η διοίκηση του Πανιωνίου, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει ο παίκτης στην ομάδα, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι τα ανταλλαγματα που θα πάρουν οι "κυανέρυθροι", θα είναι τόσο οικονομικά, όσο και σε "έμψυχο υλικό" και θα ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια δραχμές. Στο μεταξύ, ο Πανιώνιος προχώρησε στη μετεγγραφή τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

    [03] Κυπριακό-Τσοχατζόπουλος.

    28/01/2000 21:18:04

    Λύση του Κυπριακού μπορεί να προέλθει μόνο μέσω της ομοσπονδίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί με ηγέτες του κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς. Δεν μπορεί να τεθεί ούτε ως θέμα προς συζήτηση η λύση της ομοσπονδίας, δήλωσε από τη Λευκωσία ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε συνομιλίες με την κυπριακή πολιτική ηγεσία. Στη Λευκωσία βρίσκεται και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [04] Νταβός-Παπανδρέου-Ολμπράιτ.

    28/01/2000 21:16:44

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της επανάληψης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στις 31 Ιανουαρίου στη Γενεύη και η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στην κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου με την αμερικανίδα ομόλογό του κ. Μαντλίν Ολμπράιτ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Νταβός, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες διπλωματικές πηγές, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την υποστήριξη της αμερικανικής πλευράς στις προσπάθειες επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη διεξαγωγή ουσιαστικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού αν και εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις πριν από τη διεξαγωγή εκλογών στα κατεχόμενα το Μάϊο.

    Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με την κ. Ολμπράιτ και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία και ενόψει της ανταποδοτικής επίσκεψης του Τούρκου ομολόγου του κ. Ισμαήλ Τζεμ, με τον οποίο είχε επίσης μία σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση η οποία αφιερώθηκε στην προετοιμασία του προγράμματος της επίσκεψής του στην Αθήνα.

    Στη συνάντηση Παπανδρέου-Ολμπράϊτ συζητήθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια και ειδικότερα στη Σερβία, υπό το φως της πρόσφατης πρότασης της σερβικής αντιπολίτευσης για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με ταυτόχρονη σταδιακή άρση του εμπάργκο. Αρμόδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να προωθήσουν, σε συνεργασία με την ΕΕ, τον εκδημοκρατισμό της Σερβίας, αλλά παράλληλα εμμένουν στη διατήρηση των κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας. Αναφορικά με το Κόσοβο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την αμερικανίδα ομόλογό του για την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

    Η αμερικανική πλευρά εμφανίστηκε εξάλλου προβληματισμένη για την πορεία των εργασιών του Συμφώνου Σταθερότητας.Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αντήλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση στον Καύκασο, με έμφαση στην κατάσταση στην Τσετσενία και τις σχέσεις με τη Ρωσία. Πληροφορίες από αρμόδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η κ. Ολμπράιτ υπογράμμισε την ανάγκη να ασκηθεί πίεση για πολιτική διευθέτηση του προβλήματος της Τσετσενίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να απομονωθεί η Ρωσία και να ληφθούν μέτρα σε βάρος της.

    Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι συζήτησε με την κ. Ολμπράϊτ και τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό.

    [05] Σημίτης-Προβολή κυβερνητικού έργου.

    28/01/2000 21:07:34

    Παραινέσεις στους υπουργούς να συνεχίσουν με ζήλο τη δουλειά τους και να διαμορφώσουν προτάσεις για ένα νέο σχέδιο διακυβέρνησης την επόμενη τετραετία απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, επιχειρώντας παράλληλα να τεθεί τέρμα στην εκλογολογία. Ο κ.Σημίτης κάλεσε επίσης τους υπουργούς να συνεχίσουν τις περιοδείες τους στην περιφέρεια για να επιλύσουν τα προβλήματα των πολιτών και να προβάλουν το κυβερνητικό έργο

    [06] Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι.

    28/01/2000 21:06:17

    Τους δράστες της μεγάλης κλοπής αρχαίων αντικειμένων από το μουσείο της Κορίνθου εντόπισε η Ασφάλεια, σε συνεργασία με το FBI. Συνελήφθησαν ο Αναστάσιος Καραχάλιος, 43 ετών και ο 36χρονος Γιάννης Λιώρης, ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται ο πατέρας του Καραχάλιου Τρύφωνας, 75 ετών και ο αδελφός του επίσης Τρύφωνας, 35 ετών, που βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Ακόμη συνελήφθη η Αναστασία Φραγκομανωλάκη 45 ετών στο σπίτι της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο

    [07] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής.

    28/01/2000 12:44:59

    Με την πορεία του κυβερνητικού έργου και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασχολήθηκε το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στο μεταξύ μέσα στο επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να λάβει και να δημοσιοποιήσει ο πρωθυπουργός την τελική του απόφαση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται προβληματισμένος απο τη συνεχώς εντεινόμενη εκλογολογία. Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν απο τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 January 2000 - 21:30:32 UTC