Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Ζάχοβιτς
  • [02] Συνάντηση πρωθυπουργού-συνταξιούχων
  • [03] Πανωτόκια-Αντιδράσεις
  • [04] Κεντρική ισοτιμία δραχμής
  • [05] Θάνατος από μηνιγγίτιδα
  • [06] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-Πρόκριση Αρη
  • [07] Αντιδράσεις για πανωτόκια
  • [08] Σύσκεψη για την οικονομία
  • [09] Θεσ/νίκη-αιφνίδιος θάνατος, μάλλον απο μηνιγγίτιδα
  • [10] Θάνατος 20χρονου απο μηνιγγίτιδα
  • [11] Ληστεία στο Δικηγορικό Σύλλογο
  • [12] Συνεδρίαση τομεαρχών ΝΔ
  • [13] Μπραχάμι-εμπρησμός αυτοκινήτων
  • [14] Θάνατος Γιώργου Γράψα

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Ζάχοβιτς

    13/01/2000 21:24:44

    Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς είναι πολύ πιθανό να φορέσει και πάλι την "ερυθρόλευκη" φανέλλα. Ο διεθνής Σλοβένος μέσος, με δηλώσεις του στην εφημερίδα της πατρίδας του "Εκίπα", παραδέχεται ότι του μένουν πλέον μόνο δύο λύσεις: "Η να σταματήσω το ποδόσφαιρο, ή να επιστρέψω στον Ολυμπιακό`` και πρόσθεσε ότι μελετά ήδη την "φόρμουλα" με την οποία θα επιστρέψει στο "λιμάνι". Στο μεταξύ, το θέμα Κολονέλο φαίνεται να παγώνει, καθώς αναμένεται στην Αθήνα ένας νεαρός Βραζιλιάνος, που θα δοκιμασθεί από τον Μπιγκόν.

    [02] Συνάντηση πρωθυπουργού-συνταξιούχων

    13/01/2000 21:22:42

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, παρουσία του υπουργού εργασίας. Οι συνταξιούχοι δήλωσαν ότι έφυγαν με άδεια χέρια, προανήγγειλαν νέο γύρο κινητοποιήσεων και θέλησαν να συνδέσουν την αντιδρασή τους με τις επικείμενες εκλογές. Από την πλευρά ο κ. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων των συνταξιούχων και επανέλαβε ότι έχουν ειδική μεταχείριση στην εισοδηματική πολιτική, αφού θα πάρουν αυξήσεις διπλάσιες από τον πληθωρισμό.

    [03] Πανωτόκια-Αντιδράσεις

    13/01/2000 21:21:54

    Ποικίλλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρύθμιση για τα πανωτόκια. Ατολμη τη χαρακτηρίζουν οι δανειολήπτες, ενώ η Ενωση Ελληνικών Τραπέζών κάνει λόγο για γενναία και πρωτοφανή στα διεθνή τραπεζικά δεδομένα ρύθμιση, που εξαντλεί όλα τα περιθώρια των τραπεζών. Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει δική της πρόταση στη βουλή χαρακτηρίζοντας εμπαιγμό τη ρύθμιση, ενώ ο Κώστας Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά τη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας στη βουλή θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

    [04] Κεντρική ισοτιμία δραχμής

    13/01/2000 21:19:49

    Στο τέλος του μηνός θα συναποφασίσουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα κεντρική ισοτιμία της δραχμής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού εθνικής οικονομίας, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ θα υποβληθεί στις 12 ή 13 Μαρτίου, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ικανοποιηθεί και το κριτήριο του πληθωρισμού. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπεί στη ΟΝΕ με το σπαθί της, και προέβλεψε ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου και δραστική μείωση των επιτοκίων εντός του 2000.

    [05] Θάνατος από μηνιγγίτιδα

    13/01/2000 21:14:40

    Σε ιογενή λοίμωξη απέδωσε ο ιατροδικαστής τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης Μαρίας Γρηγοριάδου, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και πολύ χαμηλή πίεση. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος επήλθε από οξείας μορφής μηνιγγίτιδας. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της άτυχης γυναίκας νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο λοιμοδών νόσων της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα πιθανής γρίπης.

    [06] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-Πρόκριση Αρη

    13/01/2000 21:00:50

    Χρειάστηκαν 120 λεπτά αγώνα και η διαδικασία των πέναλτι για να πάρει ο Αρης την πρόκριση στους ``8`` του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και βρέθηκε να αγωνίζεται ακόμη και με δυο παίκτες παραπάνω, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό ενώ στα πέναλτι αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη αλλά και τυχερή και κέρδισε με 4-2. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με οκτώ παίκτες λόγω αποβολής των Φύσσα, Λυμπερόπουλου (κόκκινη) και Κόλα (δεύτερη κίτρινη), ενώ για την ομάδα του Πέτκοβιτς το δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε ο Κούτσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [07] Αντιδράσεις για πανωτόκια

    13/01/2000 14:44:32

    Αντιδράσεις εκδηλώνουν επαγγελματικές ενώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία ρυθμίζεται το θέμα με τα πανωτόκια. Σύμφωνα με τη ρύθμιση τα πανωτόκια δεν μπορούν να υπερβαίνουν το τετραπλάσιο της αξίας του αρχικού δανείου εάν η καθυστέρηση καταβολής των τόκων χρονολογείται μέχρι το τέλος του '85, το τριπλάσιο μέχρι το '90 και το διπλάσιο μέχρι τον Απρίλιο του '98. Η νέα ρύθμιση δεν συμπεριλαμβάνει τους δανειολήπτες που έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους.

    [08] Σύσκεψη για την οικονομία

    13/01/2000 14:43:10

    Ελλάδα θα εκπληρώσει το κριτήριο του πληθωρισμού το Φεβρουάριο και η αίτηση ένταξης θα υποβληθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μετά τη σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τις διαδικασίες ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Στη σύσκεψη μετείχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Λ.Παπαδήμος και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τ.Γιαννίτσης. Ο κ.Παπαντωνίου τόνισε ότι το θέμα της αναπροσαρμογής της κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής έναντι του ευρώ παραμένει ανοιχτό.

    [09] Θεσ/νίκη-αιφνίδιος θάνατος, μάλλον απο μηνιγγίτιδα

    13/01/2000 14:43:02

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο αιφνίδιος θάνατος 35χρονης που εισήλθε χθες το νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και

    πέθανε σε μία ώρα χωρίς οι γιατροί να καταφέρουν να συμβάλουν στην

    ανάνηψή της. Οι γιατροί του νοσοκομείου εικάζουν ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από καλπάζουσα μορφή μηνιγγίτιδας. Τα ακριβή αίτια θα ανακοινωθούν μετά την έρευνα του ιατροδικαστή. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της άτυχης γυναίκας νοσηλεύονται προληπτικά στο νοσοκομείο "Λοιμωδών Νόσων" της Θεσσαλονίκης.

    [10] Θάνατος 20χρονου απο μηνιγγίτιδα

    13/01/2000 14:42:56

    Εικοσάχρονος φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε απο την Κοζάνη στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" της Θεσσαλονίκης, με υψηλό πυρετό και υπόταση, σε κατάσταση κώματος. Πρόκειται για τον Ιωάννη Ζούζιο, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών πέθανε απο καλπάζουσας μορφής μηνιγγίτιδα.

    Στο μεταξύ, με σοβαρή μορφή μηνιγγίτιδας, μεταφέρθηκε χθες το βράδυ απο την Κέρκυρα στα Γιάννινα, ο 16χρονος μαθητής Λυκείου, Γιώργος Σουπιώνης. Η κατάστασή του παραμένει σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη.

    [11] Ληστεία στο Δικηγορικό Σύλλογο

    13/01/2000 14:42:47

    Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων μπήκαν λίγο πριν το μεσημέρι στο λογιστήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας 60 και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [12] Συνεδρίαση τομεαρχών ΝΔ

    13/01/2000 14:42:38

    Σε ετοιμότητα με μάξιμουμ απόδοση ζήτησε να βρίσκονται οι τομεάρχες και τα στελέχη του κόμματός του στην πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών με τη νέα του σύνθεση ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής είπε οτι με ευθύνη του πρωθυπουργού υπάρχει ασάφεια για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και παρατεταμένη προεκλογική περίοδος η οποία πλήτει και την οικονομία. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε και η κατάσταση στο Χρηματιστήριο και η φαρσοκωμωδία οπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος που υπήρξε με την εισαγωγή μιας μετοχής χθες.

    [13] Μπραχάμι-εμπρησμός αυτοκινήτων

    13/01/2000 14:42:28

    Στόχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα τέσσερα αυτοκίνητα στην Αθήνα. Αγνωστοι περιέλουσαν το αυτοκίνητο της Αντωνίας Αποστολάκη, 31 ετών, που ήταν σταθμευμένο στον Αγιο Δημήτριο. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε άλλα τρία παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε μία μοτοσυκλέτα, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

    [14] Θάνατος Γιώργου Γράψα

    13/01/2000 14:42:11

    Πέθανε χθες από καρκίνο σε ηλικία 47 ετών ο Γιώργος Γράψας ιδρυτικό στέλεχος του Νέου Αριστερού Ρεύματος και πρώην γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας την περίοδο 1983-1989. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3.30 μετά το μεσημέρι από το νεκροταφείο Καισαριανής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 January 2000 - 19:30:51 UTC