Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ στη θάλασσα μεταξύ Χίου - Λέσβου.
- Σε ετοιμότητα η χώρα για τυχόν προβλήματα του ιού 2000.
- Κλειστές αύριο Τράπεζες, Χρηματιστήριο και ΔΕΚΟ λόγω ιού.
- Δίωξη κατά 14 αστυνομικών που κατηγορούνται για παρανομίες.
- Ολοκληρώνεται η επίδοση των συντάξεων ΟΓΑ.
- Εκταση 15.500 στρεμμάτων για στέγαση παλιννοστούντων.
- Σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας πρέπει να δείξει η Τουρκία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ με 1-0.
- Οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση Σάμπρι και Μαχαιρίδη στην Μπενφίκα.
- Παραιτήθηκε ο τεχνικός της Ξάνθης Γιάννης Ματζουράκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ στη θάλασσα μεταξύ Χίου - Λέσβου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.51 σήμερα προερχόμενος απο απόσταση 215 χιλιομέτρων ανατολικά - βορειοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και Χίου. Η δόνηση έγινε αισθητή στα νησιά και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

Σε ετοιμότητα η χώρα για τυχόν προβλήματα του ιού 2000.

Η Ελλάδα εμφανίζεται να εκπληρώνει όλα τα κριτήρια αντιμετώπισης του ιού της χιλιετίας, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" και σε πίνακα έρευνας. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι οι μεγαλύτερες ανησυχίες αφορούν κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, όπου λειτουργούν συστήματα τεχνολογίας της σοβιετικής εποχής, με ελάχιστα μέσα αναβάθμισης. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χθες γενική πρόβα στη γραμματεία πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων απο τον ιό, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Κλειστές αύριο Τράπεζες, Χρηματιστήριο και ΔΕΚΟ λόγω ιού.

Τελευταία μέρα σήμερα για φέτος στις συναλλαγές του κοινού με τις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, καθώς αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ενω κλειστό θα παραμείνει και το Χρηματιστήριο απο το φόβο του ιού. Οι Τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις απο τα αυτόματα μηχανήματα. Η Αθήνα θα υποδεχθεί τη νέα χιλιετία με λαμπρές εκδηλώσεις, που θα γίνουν στην Ακρόπολη και στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα μεταδοθούν απο τη τηλεόραση σε όλο τον κόσμο.

Δίωξη κατά 14 αστυνομικών που κατηγορούνται για παρανομίες.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά των 14 αστυνομικών του τμήματος του Μενιδίου, που φέρονται να ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες. Η δίωξη για 10 από αυτούς είναι σε βαθμό κακουργήματος και έχουν κυρίως σχέση με παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, αντί αδρής αμοιβής. Οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ενέχονται και άλλα άτομα.

Ολοκληρώνεται η επίδοση των συντάξεων ΟΓΑ.

Μέχρι αύριο θα έχουν αποδοθεί σε όλους τους δικαιούχους του ΟΓΑ οι επιταγές για την είσπραξη των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2000, οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά 10.000 δρχ, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίσθηκε ήδη στη Βουλή. Η καταβολή τους έχει ήδη αρχίσει απο τις 23 του μηνός, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας οτι εκδόθηκε η απόφαση για την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και για την αύξηση του ποσού για το 2000 κατά 17%.

Εκταση 15.500 στρεμμάτων για στέγαση παλιννοστούντων.

Σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν εντοπιστεί 67 οικοπεδικά συγκροτήματα συνολικής έκτασης 11.500 στρεμμάτων, τα οποία θα παραχωρηθούν στο Εθνικό Ιδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων και θα αξιοποιηθούν για τις στεγαστικές ανάγκες των περίπου 150.000 προσφύγων που ζούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Χθες υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη συμβόλαιο παραχώρησης απο την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου προς το ίδρυμα έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, που θα διατεθούν σε παλιννοστούντες.

Σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας πρέπει να δείξει η Τουρκία.

Η Τουρκία έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την διεθνή νομιμότητα, και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και για το FIR ισχύουν οι συνθήκες βάσει της διεθνούς νομιμότητας, που προβλέπουν υποχρέωση υποβολής σχεδίων πτήσεως, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά αεροσκάφη. Η ΝΔ τονίζει οτι οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνιστούν αρνητική συμβολή για ειρηνική συνύπαρξη και διμερή συνεργασία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ με 1-0.

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε η 13η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής, καθώς ο Πανιώνιος νίκησε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ με 1-0 και πλέον "βλέπει" Ευρώπη. Στην κορυφή παρέμεινε ο Ολυμπιακός που επικράτησε 2-1 στις καθυστερήσεις του Ιωνικού στη Νεάπολη, ενώ σε απόσταση "αναπνοής" βρίσκεται πάντα ο Παναθηναϊκός που πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης συντρίβοντας με 7- 1 την Παναχαϊκή. Τέλος, ο ΟΦΗ "σκόνταψε" στο Ηράκλειο, αφού παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ηρακλή.

Οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση Σάμπρι και Μαχαιρίδη στην Μπενφίκα.

Οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση του Σαμπρί και του Μαχαιρίδη στην Μπενφίκα. Αν και η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάμπρι θα υπογράψει συμβόλαιο 3,5 χρόνων, έναντι περίπου 950 εκ.δρχ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει 800 εκατομμύρια. Οσον αφορά στον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη, θα εισπράξει γιά συμβόλαιο 2,5 ετών, 500 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει από την Μπενφίκα 400 εκατομμύρια.

Παραιτήθηκε ο τεχνικός της Ξάνθης Γιάννης Ματζουράκης.

Παρελθόν αποτελεί για την Ξάνθη ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο ομογενής τεχνικός, παραιτήθηκε μετά την λευκή ισοπαλία που παραχώρησε η ομάδα του στον Εθνικό Αστέρα, εξοργισμένος από τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων.Η διοίκηση της ΠΑΕ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Ματζουράκη,που ήταν στον πάγκο της ακριτικής ομάδας τα τελευταία 3.5 χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,41 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 538,51, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 325,22, ελβετικό φράγκο προς 208,65, τη λίρα Κύπρου προς 580,58, δολάριο Καναδά προς 228,37, δολάριο Αυστραλίας 215,18, το γερμανικό μάρκο προς 171,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,09, και το ευρώ προς 335,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια. Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 12, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό,νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 16 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το βράδυ,ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 11 βαθμούς Θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 30 December 1999 - 8:00:13 UTC