Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιός 2000
- Αστυνομία - Διαφθορά
- Τουρκία - Παραβάσεις
- Βενζινοπώλες
- Χρηματιστήριο
- Αντικειμενικές αξίες ακινήτων
- Ακτοπλοϊκά σκάφη

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η καλύτερη ελληνική πεντάδα του αιώνα στο μπάσκετ
- Ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές Πίλσεν σε φιλικό αγώνα στο ΣΕΦ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιός 2000

Σε πλήρη επαγρύπνηση θα βρίσκεται το κράτος για την αντιμετώπιση των όποιων απρόβλεπτων παρενεργειών απο το λεγόμενο "ιό του 2000", δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου. Οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Παρασκευή και θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Στο διάστημα αυτό οι καταθέτες θα μπορούν να παίρνουν χρήματα απο τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Επίσης, στο ίδιο διάστημα δεν θα εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Σε υψίστη ετοιμότητα θα βρίσκονται τα αεροδρόμια, οι ΔΕΚΟ, η αστυνομία, η πυροσβεστική, το λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

Αστυνομία - Διαφθορά

Νέα υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛΑΣ απο επίορκα στελέχη διαπιστώθηκε μετά απο έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί, εκ των οποίων 7 ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, που υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, κατηγορούνται για παράνομες πράξεις και δραστηριότητες έναντι αμοιβής. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ανακριτή. Τα ονόματα των κατηγορουμένων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς συνεχίζοναι οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Τουρκία - Παραβάσεις

Σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προέβησαν χθες 6 τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-16 στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Ρόδου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά. Αν και τα τουρκικά αεροσκάφη δεν έφεραν οπλισμό, πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφεραν οτι το γεγονός αυτό δε νομιμοποιεί την Τουρκία, η οποία πρέπει να σταματήσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Βενζινοπώλες

Δεν θα απεργήσουν τελικά οι βενζινοπώλες, στη διάρκεια των εορτών, όπως διαβεβαίωσε αντιπροσωπεία τους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει υπουργική απόφαση, που θα δίνει λύση στο αίτημα των βενζινοπωλών για θεσμοθέτηση ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Χρηματιστήριο

Νέα άνοδο σημείωσε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών κλείνοντας στις 5.230 μονάδες. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εξέφραζαν την εκτίμηση ότι η Σοφοκλέους αρχίζει να αποβάλει το αρνητικό κλίμα και επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Χρηματιστήριο δεν θα λειτουργήσει, στο πλαίσιο προστασίας απο ενδεχόμενες παρενέργειες του ιού του 2000.

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Σε άλλους 12 νομούς της χώρας επεκτείνεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Πρόκειται για περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως, εκτός οικισμών και χωρίς ειδικούς όρους δόμησης, των νομών Δράμας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Λέσβου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Χανίων, Χίου καθώς και στο υπόλοιπο των νομών Ηρακλείου και Κυκλάδων.

Ακτοπλοϊκά σκάφη

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στα πελάγη δεμένα παραμένουν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα επιβατικά και οχηματαγωγά σκάφη, που εκτελούν δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κλειστή ήταν επίσης και η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας - Λευκίμης. Οσοι προτίθενται να ταξιδέψουν προς τη νησιωτική χώρα θα πρέπει να επικοινωνούν προηγουμένως τηλεφωνικά με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και ταξιδιωτικά πρακτορεία για να ενημερωθούν αν πραγματοποιούνται οι αναχωρήσεις των σκαφών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η καλύτερη ελληνική πεντάδα του αιώνα στο μπάσκετ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Νίκος Γκάλης, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιώργος Κολοκυθάς και ο Παναγιώτης Φασούλας, περιλαμβάνονται στην καλύτερη ελληνική πεντάδα του αιώνα, σύμφωνα με δημοψήφισμα που διοργάνωσε εβδομαδικαίο περιοδικό του μπάσκετ. Στο δημοψήφισμα, στο οποίο πήραν μέρος 60 αθλητικοί συντάκτες, κορυφαίος προπονητής του αιώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, καλύτερος διαιτητής ο Κώστας Ρήγας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές Πίλσεν σε φιλικό αγώνα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 72-57 την Εφές Πίλσεν σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για τους ``ερυθρόλευκους``, που στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 38-25, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Τόμιτς (20), Ντε Μιγκέλ (15), Γκραντ (13). Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ της Ριέκα νικώντας στον μικρό τελικό την Κροάσια Ζάγκρεμπ με 76-63.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 330,48 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,80, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,56, ελβετικό φράγκο προς 208,52, τη λίρα Κύπρου προς 582,24, δολάριο Καναδά προς 226,24, δολάριο Αυστραλίας 213,24, το γερμανικό μάρκο προς 171,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα,με τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 7 με 17 και στο Αιγαίο 12 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις, ισχυρούς ανέμους και θεερμοκρασία 10 με 16 και 6 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 December 1999 - 7:00:17 UTC