Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα - Ιός 2000
- Χρηματιστήριο
- Εκρηκτικοί μηχανισμοί
- Δηλώσεις Παπαντωνίου
- Σεισμόπληκτοι
- Βενζινοπώλες
- Λεσπέρογλου

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε αμερικανική εταιρία το μάνατζμεντ της ΑΕΚ
- Ενατη η Τσιαμήτα στην παγκόσμια κατάταξη

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα - Ιός 2000

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα απο τον λεγόμενο ιό του 2000. Η "ομάδα δράσης", που λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα παρατηρηθούν δυσλειτουργίες στις δημόσιες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται οτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι Τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν, ενω την ίδια μέρα ο ΟΤΕ δεν θα πραγματοποιήσει εισπράξεις λογαριασμών και άλλες οικονομικές πράξεις.

Χρηματιστήριο

Σημαντική άνοδος σημειώθηκε χθες στη Σοφοκλέους. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.040,95 μονάδες, έναντι 4.801,76 μονάδων της προηγουμένης, ενω η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε πάνω από τα 300 δις δρχ. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι προσεχείς συνεδριάσεις θα αποτελέσουν βαρόμετρο . Σε ατυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς, που προκάλεσαν νευρικότητα αποδίδει η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, την πτώση του Χρηματιστηρίου το προηγούμενο διάστημα.

Εκρηκτικοί μηχανισμοί

Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα, στην καφετέρια ΝΕΤΡΟΝΙΟ, στο Κερατσίνι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε χαρτόκουτο. Κατά την έκρηξη τραυματίστηκε στα πόδια η καθαρίστρια, Κατερίνα Πέτρου, 65 ετών. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν στην καφετέρια μικρές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Επίσης, γκαζάκι εξερράγη στην είσοδο της Τράπεζας Εργασίας, στου Ζωγράφου.

Δηλώσεις Παπαντωνίου

Εκλογές μετά την άνοιξη, προβλέπει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, Ο κ. Παπαντωνίου δεν προσδιόρισε επ' ακριβώς τον χρόνο των εκλογών, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν την υποβολή του αιτήματος της χώρας για την ένταξή της στην "ευρωζώνη", το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Σεισμόπληκτοι

Επτά δισεκατομμύρια δραχμές, θα διατεθούν απο το υπουργείο Εργασίας στους δήμους που επλήγησαν απο το σεισμό. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας, το ποσόν αυτό θα διατεθεί για τη δημιουργία Κέντρων υποβοήθησης μελέτης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταστέγαση ασθενών και την προώθηση στην απασχόληση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), ενίσχυση των παιδικών σταθμών που υπέστησαν ζημιές και δαπάνες για την αντιμετώπιση των αναγκών δημόσιας υγείας.

Βενζινοπώλες

Το απόγευμα συνεδριάζουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας βενζινοπωλών, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου, που ζητά την καθιέρωση ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων. Οι βενζινοπώλες απειλούν με κλείσιμο των πρατηρίων τους, ακόμα και μέσα στις γιορτές, αν δεν δοθεί λύση στο αίτημα αυτό.

Λεσπέρογλου

Στην αποκρυπτογράφηση της ηλεκτρονικής ατζέντας του Αβραάμ Λεσπέρογλου, επικεντρώνουν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τις έρευνές τους, για να εντοπίσουν στοιχεία, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Τις προσεχείς ημέρες ο Λεσπέρογλου θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα καθώς εις βάρος του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή του σε δολοφονίες, ληστείες, απόπειρες ληστειών και άλλες αξιόποινες πράξεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αμερικανική εταιρία το μάνατζμεντ της ΑΕΚ

Το εμπορικό και οικονομικό μάνατζμεντ της ΠΑΕ ΑΕΚ, πουλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σε αμερικανή εταιρία. Η συμφωνία της ιδιοκτήτριας της ΠΑΕ, NETMED, με την εν λόγω εταιρία, αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια δραχμές για επτα χρόνια. Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης, με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο θέμα της μεταγραφής του Λάμπρου Χούτου, στον Ολυμπιακό.

Ενατη η Τσιαμήτα στην παγκόσμια κατάταξη

Αλλη μία σημαντική διάκριση, αν και ίσως θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν αδικημένο, σημείωσε η Παρασκευή Τσιαμήτα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης με τις καλύτερες αθλήτριες της χρονιάς, συγκεντρώνοντας 136 βαθμούς,την οποία διοργάνωσε μέσω του διαδίκτυου η Ευρωπαϊκή Ενωση Κλασσικού Αθλητισμού και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών της ``γηραιάς ηπείρου``, των αθλητικών συντακτών, των διοργανωτών των μίτιγκ, των αθλητών, των προπονητών και των φιλάθλων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 331,14 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,98, ελβετικό φράγκο προς 208,88, τη λίρα Κύπρου προς 582,59, δολάριο Καναδά προς 225,00, δολάριο Αυστραλίας 213,25, το γερμανικό μάρκο προς 171,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,25 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται στη δυτική και βόρεια χώρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη έως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στους 18 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 13 στη Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 December 1999 - 11:00:19 UTC