Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν επιστρέφει τελικά στη ΝΔ ο Γ.Σουφλιάς.
- Το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ.
- Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2000.
- Για κράτος δυνάστη έκανε λόγο ο Κ.Καραμανλής από τη Μαγνησία.
- Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου για Κυπριακό-ελληνοτουρκικά.
- Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του Στ.Μπουρμπαχάκη.
- Τετράωρη στάση εργασίας αύριο στα μπλε λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν επιστρέφει τελικά στη ΝΔ ο Γ.Σουφλιάς.

Δεν θα πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος ξεκαθάρισε οτι αυτό δεν σημαίνει οτι αποχωρεί απο την πολιτική και επισήμανε οτι ο τόπος βρίσκεται στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου. Τόνισε οτι όπως μεταλλάχθηκε η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν ανταποκρίνεται στις αρχές και τους αγώνες του. Κατηγόρησε την ηγεσία της οτι παραποίησε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος και οτι στα μεγάλα θέματα της χώρας καιροσκοπεί χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένες θέσεις, ακόμα και στο θέμα της προεδρικής εκλογής. Ο Κ.Καραμανλής και ο Κ.Μητσοτάκης, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση του κ.Σουφλιά.

Το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ.

Το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας και διεύρυνσης των επαγγελματικών τμημάτων του στρατού μελετά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ανακοίνωσε απο τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Το θέμα, είπε ο κ.Τσοχατζόπουλος, μελετάται συστηματικά αυτή την περίοδο και οι τελικες αποφάσεις θα ληφθούν τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, τόνισε, μελετάται και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, στο στρατό. Για βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έκανε λόγο το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2000.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπόλογισμό του 2000 η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τη δήλωση του κ. Καραμανλή για "τραβεστί οικονομία". Τονισε οτι ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη απο τον ελληνικό λαό που κοπίασε για να φθάσει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα όπου βρίσκεται. Ο κ.Παπαντωνίου είπε οτι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έκανε άλμα εκσυγχρονισμού και προέβλεψε τη μείωση των επιτοκίων στο 4% στο τέλος του επόμενου έτους. Για ψεύδη ενώπιον και του πρωθυπουργού κατηγόρησε τον κ. Παπαντωνίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Δημήτρης Σιούφας και είπε οτι η αντοχή των Ελλήνων έχει εξαντληθεί.

Για κράτος δυνάστη έκανε λόγο ο Κ.Καραμανλής από τη Μαγνησία.

Για συστράτευση όλων των στελεχών μίλησε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος συνέχισε σήμερα την περιοδεία του στο νομό Μαγνησίας. Μιλώντας σε χωριά του Πηλίου ο κ. Καραμανλής είπε οτι το κράτος αντί για αρωγός του πολίτη έχει γίνει σήμερα δυνάστης του και επισήμανε οτι στην προσπάθεια ανατροπής αυτής της κατάστασης υπάρχουν θέσεις μάχης για όλους στην πρώτη γραμμή.

Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου για Κυπριακό-ελληνοτουρκικά.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εμπλέκεται πλέον στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τονίζει σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει οτι εφόσον η Τουρκία θα είναι υποψήφια χώρα δεν μπορεί παρά τα ζητήματα που συνδέονται με αυτή να γίνουν ευρωπαϊκά. Εξάλλου σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο κ. Παπανδρέου θεωρεί πιθανόν να επαναφέρει η Αγκυρα μονομερείς διεκδικήσεις της και δηλώνει οτι η μόνη υπαρκτή διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Προαναγγέλει οτι τον Ιανουάριο θα μεταβεί μαζί με επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες στην Τουρκία.

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του Στ.Μπουρμπαχάκη.

Εξιχνιάσθηκε απο την Ασφάλεια Αττικής η δολοφονία του προέδρου του Συλλόγου Αποφυλακισθέντων "ΟΝΗΣΙΜΟΣ", Στυλιανού Μπουρμπαχάκη 52 ετών που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου στα Εξάρχεια. Δράστης είναι ο 35χρονος Ιωάννης Μπιλιώνης ο οποίος όπως ισχυρίσθηκε δολοφόνησε τον Μπουρμπαχάκη γιατί πίστευε οτι εκμεταλλευόταν με κάθε τρόπο τους αποφυλακισθέντες.

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο στα μπλε λεωφορεία.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αυριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι οδηγοί των μπλέ λεωφορείων απο τις 11 το πρωϊ έως τις 4 το απόγευμα με αίτημα την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.Στη διάρκεια της στάσης θα συνέλθει η γενική συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Πανηλειακού στον Πύργο και προκρίθηκε στον γ` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε αγώνα ``νοκ-άουτ``. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, που διεξήχθη σήμερα λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που είχαν οι ``ερυθρόλευκοι`` στα μέσα Νοεμβρίου όταν δηλαδή πραγματοποιήθηκαν οι τρεις άλλες συναντήσεις του β` γύρου, πέτυχε ο Πουρσανίδης στο 50`.

Με άνετες νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 11η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Οι ``πράσινοι`` επεβλήθησαν με 80-62 στο Ιβανώφειο του Ηρακλή και προηγούνται στην κατάταξη με 21 βαθμούς, ενώ οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν στο ΣΕΦ με 79-64 του Πανιωνίου και ``έπιασαν`` στην δεύτερη θέση την ΑΕΚ με 20 βαθμούς.

Συνωστισμός επικρατεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής κατηγορίας μετά τους αγώνες της 14ης ημέρας. Μετά την ήττα του Αιγάλεω από τον Εθνικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη με 2-0, την ``λευκή`` ισοπαλία του Αθηναϊκού στην Καλαμαριά κόντρα στην τοπική ομάδα, αλλά και τη εντός έδρας νίκη του Πανσερραϊκού επί του Ιάλυσου με 2-0, ισοβαθμού τρεις ομάδες στην πρώτη θέση με 27 βαθμούς. Πολύ κοντά στους τρεις πρωτοπόρους, η Λάρισα που νίκησε 1-0 εκτός έδρα την Καλλιθέα αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα που παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Παναιγιάλειο. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Πανσερραϊκός- Ιάλυσος 2-0, Καλλιθέα-Λάρισα 0-1, Εθνικός-Αιγάλεω 2-0, Αγιος Νικόλαος- Παναιτωλικός 0-2, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιγιάλειος 0-0, Ολυμπιακός Β- Αναγέννηση Καρδίτσας 6-0, Πανελευσινιακός-Νάουσα 3-2, Βέροια-Πιερικός 1-0 και Καλαμαριά-Αθηναϊκός 0-0. Στη βαθμολογία προηγούνται Αιγάλεω, Αθηναϊκός και Πανσερραϊκός με 27 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα με 26.

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι και για τα δυόμιση επόμενα χρόνια ο Ομάρ Τετράτζε. Ο Γεωργιανός άσος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Μπατατούδη, με τον οποίο συμφώνησε για ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι το καλοκαίρι του 2002.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της Αρσης Βαρών, Κάκι Κακιασβίλι, κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των δέκα καλύτερων αθλητών των Βαλκανίων για το 1999. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Ρουμάνα Γκαμπριέλε Σάμπο, ενώ 2ος ήταν ο Βούλγαρος Ρόστισλαβ Ντιμιτρίφ και οι δύο αθλητές του στίβου.Τη δημοσκόπηση διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA και συμμετείχαν οι αθλητικοί συντάκτες των βαλκανικών πρακτορείων ειδήσεων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 531,15, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 319,26, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 579,76, δολάριο Καναδά προς 222,91, δολάριο Αυστραλίας 211,68, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο σε όλη τη χώρα και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς. Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα είναι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 19 December 1999 - 20:00:20 UTC