Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εκλογική ετοιμότητα η κυβέρνηση.
- Μεμονωμένο περιστατικό οι χθεσινές τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
- Ακόμη ένας Κούρδος νεκρός βρέθηκε στο ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ 2.
- Καλή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πορεία της οικονομίας.
- Προβλήματα στην Ολυμπιακή από τη 48ωρη απεργία των Συνοδών.
- Συνελήφθη γιατρός του ΕΣΥ γιατί διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο.
- Ερευνα για τη συμπεριφορά των μαθητών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εκλογική ετοιμότητα η κυβέρνηση.

Σε εκλογική ετοιμότητα, κάλεσε ο πρωθυπουργός τα μέλη της κυβέρνησης στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εάν η ΝΔ ψηφίσει τον κ.Στεφανόπουλο, επαναλαμβάνοντας οτι η κυβέρνηση επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας. Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης, τονίζοντας οτι εάν ήταν βουλευτής θα τον ψήφιζε με τα δύο χέρια.

Μεμονωμένο περιστατικό οι χθεσινές τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Μεμονωμένο περιστατικό στο οποίο δεν πρέπει να σταθούμε, χαρακτήρισε ο υπ.Εξωτερικών τις χθεσινές τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, τονίζοντας οτι θα χάσουμε το δάσος, αν βλέπουμε το δέντρο. Την εκτίμηση οτι ξεκινά μία περίοδος μόνιμης ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, εξέφρασε από την πλευρά του ο τούρκος ομόλογός του. Για αρνητική στάση της Τουρκίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η ΝΔ κατηγόρησε τη γείτονα χώρα οτι δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ελσίνκι.

Ακόμη ένας Κούρδος νεκρός βρέθηκε στο ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ 2.

Ενα νέο δυστύχημα φέρνει στην επικαιρότητα την τραγική μοίρα των λαθρομεταναστών. Νεκρός βρέθηκε ένας κούρδος λαθρομετανάστης, πιθανόν από αναθυμιάσεις, στο επιβατηγό-οχηματαγωγό ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ 2. Ο άτυχος άνδρας ήταν κρυμμένος μαζί με άλλους 26 λαθρομετανάστες σε φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου το οποίο εκτελούσε την διαδρομή Πάτρα -Αγκόνα. Οι δύο έλληνες οδηγοί του οχήματος δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη των λαθρομεταναστών και υποστήριξαν οτι ίσως μπήκαν κατά τη στάθμευσή τους πριν εισέλθουν στο πλοίο.

Καλή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πορεία της οικονομίας.

Καλή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πορεία της οικονομίας, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, συνέστησε όμως να μην υπάρξει χαλάρωση του κυβερνητικού έργου, ούτε και εφησυχασμός, προκειμένου να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο. Ο κ.Σημίτης αρνήθηκε να αναφερθεί στο Χρηματιστήριο και τις διακυμάνσεις του. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και οι επενδυτές θερίζουν θύελλες, δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ για την οικονομία, κ.Αλογοσκούφης, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι προσπαθεί να μετακυλίσει το βάρος των ευθυνών της στη ΝΔ.

Προβλήματα στην Ολυμπιακή από τη 48ωρη απεργία των Συνοδών.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και αύριο, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της Ενωσης Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοίας, οι επιβάτες της εταιρίας, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν έξι από τις 28 προγραμματισμένες πτήσεις. Πρόκειται για τις πτήσεις: Αθήνα - Λήμνος, Αθήνα - Χίος, και Αθήνα - Μυτιλήνη. Οι επιβάτες των πτήσεων για Χανιά και για Ηράκλειο θα μεταφερθούν με άλλες πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Συνελήφθη γιατρός του ΕΣΥ γιατί διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο.

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου συνελήφθη ακόμη ένας γιατρός του ΕΣΥ και οδηγείται σήμερα στη δικαιοσύνη, καθώς ασκούσε παράνομα το επάγγελμά του σε ιδιωτικό ιατρείο στη Λεωφόρο Κηφισίας. Πρόκειται για τον χειρουργό γυναικολόγο Γεώργιο Βλάχο, ο οποίος εργαζόταν με το βαθμό του αναπληρωτή διευθυντή στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" και διατηρούσε παράνομο ιδιωτικό ιατρείο. Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον έλεγχο των στοιχείων που κατασχέθηκαν, προκειμένου να εξακριβώσει τα ποσά που εισέπραττε και δεν δήλωνε όλα τα χρόνια που εργαζόταν παράνομα.

Ερευνα για τη συμπεριφορά των μαθητών.

Η συστέγαση των σχολείων, με προβλήματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας των μαθητών, η κακή σχέση μεταξύ μαθητών και καθηγητών, το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα ελαφρά ναρκωτικά, καθώς και η αντίληψη για άδικη μεταχείριση, τιμωρία από γονείς και εκπαιδευτικούς, ευθύνονται μεταξύ άλλων για τους βανδαλισμούς που παρατηρούνται στα σχολεία. Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, την περίοδο Μαρτίου - Ιουνίου σε 430 σχολεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μεταγραφής του Λάμπρου Χούτου, καθώς ο νεαρός διεθνής παίχτης φαίνεται ότι απομακρύνεται από τον Ολυμπιακό και βρίσκεται πιο κοντά στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο πατέρας και μάναντζερ του παίκτη, που συζητά με τους ερυθρόλευκους, φαίνεται ότι επιμένι στα 400 εκατομμύρια δρχ σαν ετήσια αποζημίωση του γιού του, ενώ οι Πειραιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περισσότερα από 250. Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρος Στάθης βρίσκεται στην Ιταλία και πιθανότατα θα συναντηθεί με τους παράγοντες της Ρόμα για τη μεταγραφή του Χούτου.

Την προσοχή των παικτών του ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τον Πανηλειακό, επέστησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Μπιγκόν. Ο Ιταλός προπονητής επεσήμανε ότι η ομάδα του Πύργου δεν πρέπει να υποτιμηθεί προκειμένου η ομάδα να μην πέσει θύμα έκπληξης και κάλεσε του παίχτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση σε κάθε στιγμή του αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 531,15, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 319,26, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 579,76, δολάριο Καναδά προς 222,91, δολάριο Αυστραλίας 211,68, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

Η συντονισμένη αγοραστική παρέμβαση, θεσμικών και μεγάλων ιδιωτικών χαρτοφυλακίων που εκδηλώθηκε στο μέσον των συναλλαγών, κατόρθωσε να βγάλει τη Σοφοκλέους από νέες "περιπέτειες". Η αγορά ξεκίνησε τη συνεδρίαση με μικρή άνοδο, για να "κατρακυλήσει επικίνδυνα" στο μέσο των συναλλαγών, προς τα επίπεδα των 5.000 μονάδων, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 5.032 μονάδες. Η συντονισμένη παρέμβαση που εκδηλώθηκε σε αυτά τα επίπεδα είχε ως αποτέλεσμα, ο δείκτης να καλύψει γρήγορα τις μεγάλες απώλειες που ξεπερνούσαν το 3% και να κλείσει με μικρή άνοδο. Από τους επιμέρους δείκτες, με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές των τραπεζών, ασφαλειών και της βιομηχανίας, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών Συμμετοχών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.224,67 μονάδες, έναντι 5.190, 99 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας άνοδο 33,68 μονάδων ή σε ποσοστό 0,65%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες, κατά τόπους, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και κατά τόπους στα δυτικά νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου 13 με 21 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 και 8 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 17 December 1999 - 19:00:21 UTC