Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την οικονομία ο Γ.Παπαντωνίου.
- Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει πανελλαδική δημοσκόπηση.
- Ποσό 780 δις δρχ θα διατεθεί για την "Κοινωνία της Πληροφορίας".
- Μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο την Πάρνηθα.
- Αρχισε στο Λονδίνο διεθνές συνέδριο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
- Συνομιλίες με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών είχε ο Γ.Παπανδρέου.
- Καρκινογόνοι είναι οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης.
- Δοκιμαστικές διαδρομές ξεκινούν αύριο στο μετρό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την οικονομία ο Γ.Παπαντωνίου.

Επιβράβευση της οικονομικής μας πολιτικής και κόλαφο για τη ΝΔ, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικης Οικονομίας την απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ να καταργηθεί η σύσταση για το υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Ο υπουργός δήλωσε οτι η χώρα μας είναι η μοναδική στην ΕΕ που κατόρθωσε να μειώσει το έλλειμα του προϋπολογισμού μέσα σε 6 χρόνια κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, επανέλαβε οτι έως το τέλος του 1999 θα έχουν δρομολογηθεί οι μετοχοποιήσεις, ενώ για το Χρηματιστήριο εκτίμησε οτι η πορεία του θα είναι ανοδική.

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει πανελλαδική δημοσκόπηση.

Προβάδιμα στο ΠΑΣΟΚ και υπεροχή του κ.Σημίτη έναντι του κ.Καραμανλή στο αξίωμα του πρωθυπουργού, δίνει νέα δημοσκόπηση σε πανελλαδική κλίμακα για λογαριασμό ραδιοφωνικού σταθμού. Σύμφωνα με αυτήν το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32, 5% έναντι 31,3% της ΝΔ. Το 42,4% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 32,4% υπέρ της ΝΔ. Αύξηση της αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ο κ.Σκανδαλίδης το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, ενώ ο κ.Ρέππας τόνισε οτι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της ώστε η χώρα να πάει μπροστά.

Ποσό 780 δις δρχ θα διατεθεί για την "Κοινωνία της Πληροφορίας".

Ποσό ύψους 780 δις δραχμών θα διατεθεί από την πολιτεία, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ` ΚΠΣ, την περίοδο 2000-2006, για την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή. Σχετικά με τον ιό του 2.000 η υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε οτι ο δημόσιος τομέας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Ενημερωτική εκστρατεία για να αποφευχθεί η άσκοπη κινδυνολογία, αλλά και η πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ξεκινά η γγ καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο την Πάρνηθα.

Στην ομαλή μετασεισμική ακολουθία του μεγάλου σεισμού των 5,9 Ρίχτερ της 7ης Σεπτεμβρίου, αποδίδουν οι σεισμολόγοι την ασθενή σεισμική δόνηση των 3, 7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Αττική. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην Πάρνηθα.

Αρχισε στο Λονδίνο διεθνές συνέδριο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Αρχισε στο Λονδίνο το διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστορικών και συντηρητών έργων τέχνης, με θέμα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Στη διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης αναμένεται οι έλληνες επιστήμονες να τεκμηριώσουν τα συμπεράσματά τους ύστερα από έρευνες, για την καταστροφή που έχουν υποστεί τα Μάρμαρα από τον "καθαρισμό" που τους έκανε το Βρετανικό Μουσείο, με ακατάλληλα υλικά ακόμα και με σφυριά, με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τα στοιχεία της κλασικής γλυπτικής του 5ου αιώνα π.Χ.

Συνομιλίες με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών είχε ο Γ.Παπανδρέου.

Συνομιλίες με το ρώσο ομόλογό του είχε στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, οτι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στο Κυπριακό και το Αιγαίο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, δήλωσε οτι η Τουρκία δεν καλείται να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση, απλά καλείται να σεβασθεί το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου για να συμμετάσχει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Καρκινογόνοι είναι οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης.

Καρκινογόνοι είναι οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης σύμφωνα με έρευνα που έγινε από βρετανούς επιστήμονες για λογαριασμό του βρετανικού υπ.Υγείας. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές κοντά σε πυλώνες εκτίθενται σε ακτινοβολία που υπερβαίνει κατά πολύ τα ανώτατα όρια ασφαλείας. Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος για τα παιδιά καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η ακτινοβολία από τους πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας συνδέεται άμεσα με κρούσματα παιδικής λευχαιμίας.

Δοκιμαστικές διαδρομές ξεκινούν αύριο στο μετρό.

Δοκιμαστικές διαδρομές ξεκινούν από αύριο το πρωί στο μετρό της Αθήνας και ειδικότερα στα τμήματα Σύνταγμα-Πεντάγωνο και Σύνταγμα-Σεπόλια. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν όλες οι λεπτομέρειες στο δίκτυο, προκειμένου, με την επίσημη λειτουργία του συστήματος, στις αρχές του χρόνου, να είναι όλα έτοιμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί η τιμή του εισιτηρίου, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στις 250 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επρεπε να φτάσει η ΑΕΚ να κινδυνεύει να χάσει και το τρένο της Ευρώπης στο φετινό πρωτάθλημα, για να δείξει τη σκληρή του πλευρά στους παίχτες ο Τουμπάκοβιτς, ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι θα πάρει μαστίγιο! "Επρεπε να κάνω δραστικές αλλαγές, όταν ανέλαβα. Ηταν λάθος μου που δεν τις έκανα. Τον Ιανουάριο θα γίνει ανανέωση", τόνισε ο προπονητής της Ενωσης, που δεν μπορούσε να κρύψει την απογοητευσή του για την εμφάνιση της ομάδας του με τον ΟΦΗ. Επίσης, υποστήριξε ότι κάνει την αυτοκριτική του, ενώ για μία ακόμη φορά άφησε αιχμές κατά των δημοσιογράφων. Πάντως, δεν είναι λίγοι οι φίλοι, οι παράγοντες ακόμη και οι παίχτες της Ενωσης που πιστεύουν ότι η ανανέωση πρέπει να αρχίσει από τον... Τουμπάκοβιτς.

Ο Βαζέχα αποτελεί το νέο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και τον Κυράστα. Ο έμπειρος φορ των πρασίνων έπαθε τράβηγμα στο δικέφαλο στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό και θα λείψει από την αγωνιστική για δύο εβδομάδες περίπου. Ακόμη ο Κυράστας δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αρη και τους Μπασινά, Χένρικσεν, που είναι τιμωρημένοι, τον Ολιβάρες που είναι στο Περού και τον τραυματία Σιμπνιέφσκι.

Προς το τέλος της οδεύει η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Αρι Χάαν. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει δυσαρεστήσει τους διοικούντες τον σύλλογο, τόσο με την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, όσο και με την βαθμολογική θέση που κατέχει, μετά τις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. "Είμαι απογοητευμένος" δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μπατατούδης, ενώ ο Χάαν είπε: "Αυτήν την στιγμή δεν θέλω να πω τίποτα. Την υπόθεση μου έχει αναλάβει ο δικηγόρος μου".

Τα προβλήματα υγείας συνεχίζονται για τον Γιώργο Καράγκουτη. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ανέβασε και πάλι υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να εισαχθεί και πάλι στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Σύμφωνα με κύκλους των "πρασίνων", οι γιατροί φοβούνται ότι ο πυρετός είναι πολύ πιθανόν να μην προέρχεται από φλεγμονή, διάγνωση με την οποία είχε εξέλθει ο παίκτης στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από το νοσοκομείο.

Στη λίστα των τραυματιών που ``πονοκεφαλιάζει`` τα τελευταία 24ωρα τον Εγκεν Γκέραρντ, μπήκε και ο Πρέντραγκ Μίτιτς. Ο Σέρβος επιθετικός του ΟΦΗ υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της πρωϊνής προπόνησης με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι της 10ης ημέρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Τα ίδια ισχύουν και για τους Νίκο Νιόπλια που έχει αιμάτωμα στον αριστερό μηρό αλλά και τον Μανώλη Μητσόπουλο που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 527,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 323,55, ελβετικό φράγκο προς 208,32, τη λίρα Κύπρου προς 579,72, δολάριο Καναδά προς 224,31, δολάριο Αυστραλίας 209,68, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

Η αισιοδοξία που είχε διαφανεί κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές, δεν συνεχίστηκε και στη σημερινή συνεδρίαση. Η αγορά υπέστη μια σημαντική "διόρθωση", μετά τα κέρδη ύψους 7% που είχε καταγράψει ο δείκτης την Παρασκευή και τη Δευτέρα. Τα επίπεδα των 5.800 μονάδων αποδείχθηκαν ισχυρό σημείο "αντίστασης" της αγοράς, ενώ τα ιδιαίτερα καλά νέα που ήρθαν χθες από τις Βρυξέλλες, είχαν προεξοφληθεί από την αγορά. Τη μεγαλύτερη αντίσταση στην πτώση επέδειξαν οι μετοχές των κατασκευών, αλλά και των τραπεζών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.712,26 μονάδες, έναντι 5.806,33 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 94,07 μονάδων ή σε ποσοστό 1,62% ενώ λίγο πριν το κλείσιμο οι απώλειες του δείκτη προσέγγισαν το 2,5%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένες στα νότια, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια πελάγη βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 18 και στα νησιά 7 με 17 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 17 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα, Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ομίχλες τις πρωινές ώρες, ασθενείς ανέμους, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει μηδέν με 14 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 30 November 1999 - 20:00:17 UTC