Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποφασίζονται μέτρα για αποτροπή αύξησης του πληθωρισμού.
- Πράσινο φως απο Κομισιόν για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
- Συζήτηση χθες στη Βουλή για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.
- Δύο νεκροί και 9 τραυματίες απο κατάρρευση γέφυρας.
- Απάντηση Ρέππα στις δηλώσεις Ντεμιρέλ για το Κυπριακό.
- Προσλαμβάνονται 2.700 άνεργοι για τη φύλαξη σχολείων.
- Στάση εργασίας στα τρόλεϊ 11πμ - 4μμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- λξι μετάλλια κέρδισε η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών.
- Νίκη της εθνικής μπάσκετ με 70-59 επί της Εσθονίας.
- Απόψε οι αγώνες Ολυμπιακού - Παναθηναικού για τον Γ'γύρο του ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασίζονται μέτρα για αποτροπή αύξησης του πληθωρισμού.

Μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού, ακόμα και αν έχουν δημοσιονομικό κόστος, είναι αποφασισμένη να λάβει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τυχόν άνοδό του από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα. Σχετικές αποφάσεις αναμένεται να λάβουν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η τιμή βενζίνης κατά λίτρο αυξήθηκε απο τα μεσάνυχτα κατά 3,1 δρχ, το ντίζελ κίνησης 5,8 δρχ και το ντίζελ θέρμανσης 4,4 δρχ το λίτρο.

Πράσινο φως απο Κομισιόν για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Η Ελλάδα πληροί και τα πέντε κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αυτό του πληθωρισμού, υπογραμμίζει η Κομισιόν στην τελευταία έκθεσή της για τις οικονομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα 3,4% φέτος και 4% το 2001, τουλάχιστον μια μονάδα πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μείωση της ανεργίας την προσεχή διετία, η οποία όμως θα παραμείνει πάνω από τα μέσα επίπεδα της Ευρώπης, δηλαδή γύρω στο 8,6%.

Συζήτηση χθες στη Βουλή για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Υψηλοί τόνοι χθες στη Βουλή στη συζήτηση για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την οτι πίσω από τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευση βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε μεγάλο φαγοπότι σε προμήθειες και έργα. Η γγ του ΚΚΕ τόνισε οτι σκάνδαλα θα υπάρχουν όσο κυριαρχεί η σημερινή πολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ελέγχου και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι προωθεί την ιδεολογία ασύδοτης οικονομίας.

Δύο νεκροί και 9 τραυματίες απο κατάρρευση γέφυρας.

Νεκροί ανασύρθηκαν οι εργάτες Μιχάλη Γκίνη και Γιάννη Γκίκα, αλβανικής καταγωγής και οι δύο, που είχαν καταπλακωθεί από τα συντρίμια της υπο κατασκευής γέφυρας στο 8ο χλμ στο Μαρκόπουλο, που κατέρρευσε χθες. Επίσης, νοσηλεύονται 9 εργάτες που τραυματίστηκαν. Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι εργοδηγοί και ο υπεύθυνος της εταιρίας ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ.

Απάντηση Ρέππα στις δηλώσεις Ντεμιρέλ για το Κυπριακό.

Η επίλυση του Κυπριακού δεν είναι θέμα εξαναγκασμού, αλλά σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον πρόεδρος της Τουρκίας κ.Ντεμιρέλ, ο οποίος υποστήριξε ότι μια εξαναγκαστική λύση του Κυπριακού θα έφερνε αντιμέτωπες Τουρκία και Ελλάδα. Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η στάση της χώρας μας στο Ελσίνκι,για το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, θα εξαρτηθεί από τη θέση των εταίρων μας και της Τουρκίας.

Προσλαμβάνονται 2.700 άνεργοι για τη φύλαξη σχολείων.

Δύο χιλιάδες εφτακόσιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με το νέο πρόγραμμα φύλαξης σχολικών κτιρίων από ανέργους. Το πρόγραμμα θα επιδοτείται για 11 μήνες απο το υπουργείο Εργασίας και για 13 μήνες απο το υπουργείο Εσωτερικών. Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 12.000 δραχμές ημερησίως. Αφορά δε ανέργους 25 έως 64 ετών, απόφοιτους τουλάχιστον του Λυκείου.

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ 11πμ - 4μμ.

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει σήμερα απο τις 11 το πρωί εως τις 4 μετά το μεσημέρι η Αθήνα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση που πραγματοποιεί το σωματείο τους για τις εργασιακές αλλαγές που προωθεί η διοίκηση. Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει εξάλλου και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία για τις 29 και 30 Νοεμβρίου με αφορμή την υπογραφή της Συλλογικής τους Σύμβασης Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

λξι μετάλλια κέρδισε η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών.

Κατά έξι μετάλλια "πλουσιότερη" έγινε η συγκομιδή της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών. Στην κατηγορία των 69κ. ο Γιώργος Τζελίλης πήρε τρία ασημένια (155 αρασέ, 190 ζετέ, 345 σύνολο) και ο Βαλέριος Λεωνίδης τρία χάλκινα (152,5-187,5-340), Ωστόσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κατηγορίας ήταν ο Βούλγαρος Γκαλαμπίν Μποέφσκι που κατέρριψε τα παγκόσμια ρεκόρ στο αρασέ (162,5κ.), το ζετέ (196κ.) και το σύνολο (357,5) και φυσικά πήρε και τα τρία χρυσά μετάλλια.

Νίκη της εθνικής μπάσκετ με 70-59 επί της Εσθονίας.

Με μια άνετη εκτός έδρας νίκη, 70-59 επί της Εσθονίας, η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2001. Ο αγώνας έγινε στο Ταλίν, στο πλαίσιο του Β' ομίλου της διοργάνωσης και πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Νίκος Οικονόμου που σημείωσε 15 πόντους.

Απόψε οι αγώνες Ολυμπιακού - Παναθηναικού για τον Γ'γύρο του ΟΥΕΦΑ.

"Αυτή η Γιουβέντους είναι διαφορετική από πέρυσι. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε". Αυτές ήταν οι πρώτες ατάκες του Κάρλο Αντσελότι στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τον Γ` γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μπιγκόν τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να εκδικηθεί την Γιουβέντους για τον περσινό αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ.Στο μεταξύ ο Γιάννης Γκούμας και ο Αγγελος Μπασινάς προβληματίζουν τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Κυράστα, για τον σημερινό αγώνα με την Κορούνια στην Ισπανία, στο πλαίσιο του Γ' γύρου για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 325,95 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 526,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 311,73, ελβετικό φράγκο προς 208,54, τη λίρα Κύπρου προς 578,55, δολάριο Καναδά προς 221,75, δολάριο Αυστραλίας 205,89, το γερμανικό μάρκο προς 170,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,86, και το ευρώ προς 333,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα βορειανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 9,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 15 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς.Αίθριο καιρό, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 8 με 14 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Λίγες νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 5 με 8 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 25 November 1999 - 23:37:23 UTC