Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλίντον-Συναγερμός στο αεροσκάφος.
- Υπέρ της Χάγης ο Κλίντον.
- Υμνοι Κλίντον για οικονομία.
- Υποσχέσεις για τα Μάρμαρα Παρθενώνα.
- Ποικίλες οι αντιδράσεις των κομμάτων.
- Διώξεις για τα επεισόδια.
- Συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη.
- Απεργούν απο αύριο οι εφοριακοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη με 2-0.
- Σε αδιέξοδο οι επαφές Ολυμπιακού με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς.
- Οι Αμερικάνοι ήταν οι νικητές στο φετινό 8ο Ολ Σταρ Γκέιμ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλίντον-Συναγερμός στο αεροσκάφος.

Στην Φλωρεντία βρίσκεται απο χθες το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον. Λίγο πριν την προσγείωσή του προεδρικού αεροσκάφους, το οποίο νωρίτερα απογειώθηκε απο την Αθήνα, σήμανε συναγερμός και οι υπεύθυνοι ασφαλείας ζήτησαν απο τους δημοσιογράφους και τους επιβάτες του να αναγνωρίσουν τις χειροαποσκευές τους. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζορτζ Λόκαρ, δήλωσε ότι το αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στην Πίζα, τέθηκε απο λάθος σε κατάσταση συναγερμού.

Υπέρ της Χάγης ο Κλίντον.

Την ελληνική θέση για την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον. Κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ εάν δεν λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα. Τόνισε ότι η Αγκυρα πρέπει να κάνει κινήσεις που θα βελτιώσουν τις ελληνοτουρκικές θέσεις και θα οδηγήσουν σε λύση του Κυπριακού. Αναγνώρισε τον ηγετικό ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια.

Υμνοι Κλίντον για οικονομία.

Ο κ. Κλίντον τόνισε ότι η χώρα του υποστήριξε την Απριλιανή χούντα και αυτό, όπως είπε, πρέπει να το παραδεχθούμε. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την ελληνική οικονομία. Τόνισε ότι θα διπλασιαστούν οι εμπορικές συναλλαγές με τις Ηνωμένες Πολιτείες την προσεχή πενταετία, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν απο κοινού στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώ προχώρησε σε ιδιαίτερες αναφορές για τη Θεσσαλονίκη και το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Υποσχέσεις για τα Μάρμαρα Παρθενώνα.

Τη συμβολή του Αμερικανού προέδρου για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού, Ελισσάβετ Παπαζώη, η οποία τον ξενάγησε στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. Ο κ. Κλίντον υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην υπόθεση αυτή και δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα το θέσει στον Αμερικανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλέρ κατά τη συνάντησή τους στη Φλωρεντία.

Ποικίλες οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής,χαρακτήρισε ειλικρινή και ουσιαστική τη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο. Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το βασικό συμπέρασμα για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή είναι η επιδείνωση των θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας και τις άλλες γειτονικές σ'αυτή. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας χαρακτήρισε υποκριτικά τα λόγια του Αμερικανού προέδρου και μίλησε για νέες πιέσεις της Ουάσιγκτον προς τη χώρα μας.

Διώξεις για τα επεισόδια.

Απολογούνται αύριο τα 30 άτομα, στα οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συμμετοχή στα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Εναντίον τους ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήμματα. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, το υπουργείο κινεί αμέσως τη διαδικασία για τη διαπίστωση των ζημιών και την καταβολή των αναγκαίων αποζημιώσεων απο τα έκτροπα.

Συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται να συζητηθούν αύριο κατά τη συνάντηση που θα έχουν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη. Ο κ. Σημίτης θα ενημερώσει τον κ. Κληρίδη για τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη.

Απεργούν απο αύριο οι εφοριακοί.

Νέα 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εφοριακοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στη δημιουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων που προωθεί η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη με 2-0.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε με 2-0 του Αρη στη Ν. Φιλαδέλφεια και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το πρώτο γκολ δεν μπήκε ποτέ, αφού στο 14' την κεφαλιά του Καψή σταμάτησε ο Κατεργιαννάκης πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, όμως ο διαιτητής Μποροβήλος "έδειξε σέντρα". Το 2-0 διαμορφώθηκε στο 68' με αυτογκόλ του Μάντζιου. Επίσης, σε άλλον αγώνα της 8ης ημέρας της Α' εθνικής, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της Καβάλας με γκολ του Κονάτε στο 62'.

Σε αδιέξοδο οι επαφές Ολυμπιακού με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι επαφές του Γιώργου Λούβαρη με τον μάνατζερ του Ζλάτκο Ζάχοβιτς και ετσι πιθανότατα δεν θα ξαναδούμε τον Σλοβένο μέσο να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα.Ετσι,με δεδομένη την άρνηση του Ζάχοβιτς να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα προσφύγει την Δευτέρα στην FIFA καταγγέλοντας τον παίκτη για αθέτηση όρων του συμβολαίου του.

Οι Αμερικάνοι ήταν οι νικητές στο φετινό 8ο Ολ Σταρ Γκέιμ.

Οι Αμερικάνοι ήταν οι νικητές στο φετινό 8ο Ολ Σταρ Γκέιμ καθώς επικράτησαν με 119-118 των Ευρωπαίων στον αγώνα-γιορτή του μπάσκετ που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, μολονότι είθισται η νικήτρια ομάδα να "βγάζει" και τον πολυτιμότερο παίκτη, MVP του φετινού Ολ Σταρ ανακηρύχθηκε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, προσθέτοντας άλλον ένα τίτλο στην συγκομιδή του. Στον διαγωνισμό τριπόντων νικητής ήταν ο Νίκος Χατζής, ενώ "βασιλιάς" των καρφωμάτων ο Χένρι Τέρνερ του Αμαρουσίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,68 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,41, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,07, δολάριο Καναδά προς 220,23, δολάριο Αυστραλίας 206,57, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές στα δυτικά και απο το απόγευμα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι που αργότερα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 18, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στο Αιγαίο 16 με 23 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριοι νοτιάδες και θερμοκρασία 12 με 21 και 9 με 18 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 21 November 1999 - 8:00:18 UTC